2008-10-29

Michael Landon - Gimme a little kiss

Genom alla tider tycks folk lyckas inom en nöjesbranch, bli kända för det de gör för att därefter inte nöja sig med det utan satsa inom nästa nöjesfalang utan en tanke på om det är en bra idé eller ej.
En person som är vacker behöver inte kunna agera trovärdigt på en scen, en begåvad skådespelare kan inte nödvändigtvis sjunga och en musikaliskt duktig artist kan vara fullständigt hopplös som skådespelare. Listan över kända personligheter som aldrig borde ha klivit utanför gränsen till sitt eget område kan göras hur lång som helst.
Här var det Michael Landon som satsade på sång istället för att rynka smörigt på ögonbrynen i olika westernserier. För att bättra på chanserna till succé behöll han både namnet "Little Joe Cartwright" och hatten som han stulit ur rekvisitaförrådet.
Han sjunger inte orent, däremot pratsjunger på ett sätt som är straffbart i de flesta länder, och sångtexterna bär spår av en tid med en helt annan syn på politisk korrekthet. "Gimme a little kiss" handlar helt enkelt från början till slut om hur han hetsar en tjej att kyssas med honom, alltmedan hon tydligt säger nej och berättar att hon inte vill. Joe ger sig inte, och det hela är väldigt obehagligt.
Endast hans huvud har klippts in i bilden (på ett klassiskt fult sätt med en skarp ljus kant runt om) vilket ser skitdumt ut. De kunde ju ha sparat hans överkropp, nu ser det ut som introt på en märklig tecknad film.
Inget årtal.

16 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Om nu "Give me a little kiss" handlar om något slags sexuellt påhopp är då B-sidan "Be patient with me" en sorts förlåt-mig-för-den jag-är sång??

ps Dryck håller än!

Anonym sa...

Bengt Slask du börjar verkligen gå mig på nerverna, bara håll dig borta från denna bloggen istället för att klaga på varje ord som skrivs?! Sjukt tradigt med såna gnälliga typer, banna honom/henne Herr Dryck så vi trogna får slippa hans skitsnack!

Pseudonaja sa...

Hallå där! Inga onda ord om detta omslag. Det är min 2-åriga dotter som har gjort det. Några klipp med saxen och lite klister så var det klart.

Anonym sa...

Latinomotsvarigheten går antingen på att den sliskiga sångaren pratgråter hur mycket han älskar dig "med en ooande kör i bakrunden"
eller att han satte på din syrra men älskar bara dig. "förutsatt av att du är av kvinnligt kön"

Anonym sa...

Hösten 1962 kom detta alster till Sverige. Landon själv åkte runt i de svenska folkparkerna och visade upp sig som den tv-cowboy han var. I hemlandet blev han visst ingen hit i sångarbranschen.

Anonym sa...

Herr Dryck är hård, stundtals aggressiv men mycket mycket bra;o)

Anonym sa...

Oh! Min mamma har den här! Hon var tydligen kär i Landon, för han var tydligen het! Det var bättre förr!

Anonym sa...

Hallå???? Vad är detta???? Var är det knivskarpa intellekt som tidigare dissekerat omslagen med sådan finess? Istället analyseras musiken, något som Herr Dryck tidigare sagt att han aldrig gör. Är det verkligen Herr Dryck som skrivit denna undermåliga analys?

Buster sa...

Det är kanske han som skrivit insändaren ovan också...?

Anonym sa...

Usch vilken äcklig röd färg du lagt till med som bakgrund. Den sticker i ögonen och framkallar en konstig yrsel. Hua!

/Sofia

Anonym sa...

Det är bara kul om herr Dryck vidgar vyerna lite. Bloggen blir då ännu bättre!

Anonym sa...

Njaee, det här omslaget platsar inte riktigt.

Herr Dryck sa...

Varför var analysen undermålig? Nu tycker jag du tar i. Jag har inte lovat att aldrig kommentera innehållet, jag har ju många gånger kommenterat kassa rim osv. Jag får faktiskt hålla med om att det blivit rätt gnälligt här i backstageområdet!

Oskar sa...

Andra lysande exempel på kändisar som okritiskt vidgat sin repertoar är denna:

http://www.youtube.com/watch?v=jamJ4-C_TME

Vet dock inte hur omslaget såg ut. För övrigt anser jag att bloggen fortfarande håller god kvalitet.

Grandprix 63 sa...

Omslaget är i och för sig inte något mästerverk men B-sidan på singeln Be Patient With Me är inte någon dålig låt. Spelades in 1957 men din avbildade singel är från 1960.