2008-10-11

Godbitar från Kran-Elve

 
Minns ni när man var på kalas som liten och det äntligen, äntligen vankades fiskdamm? Eller ännu bättre, att man fick gå hem och ta med sig sin godispåse? Gratis godis, ibland fastän det inte var lördag, var the shit. När det nappade i andra änden av att någon ymnigt svettande pappa på bristningsgränsen låg bakom draperiet och ryckte i fiskelinan, när man äntligen fick påsen i handen och kände dess påtagliga vikt. -Damn, det är ju mycket godis i påsen, den är ju tung!
Så kom besvikelsen.

Möjligen det värsta sveket mot den unga generationen, en tyngre synd än folklögnerna om Jultomten och skrämselhistorierna om den beryktade kramp som infinner sig om man inte låter sina föräldrar dricka kaffe i minst en timme efter maten innan man sliter dem från bordet för att få bada.

Det låg en FRUKT i påsen. En clementin, eller i värsta fall, ett jävla äpple! Tillsammans med ett litet paket Sunmaid-russin, för att ytterligare dryga ut vikten, återstod en mikroskopisk liten mängd godis. Det var som att riva av omslagspappret från ett Playstation 3 på julafton, för att därefter upptäcka att kartongen var full med nerskitna kalsonger eller sedan länge döda fåglar.

Kran-Elve, ditt brott skall aldrig glömmas!
Inget årtal.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Frukt är inte godis!

Anonym sa...

Jodå, frukt är godis! I synnerhet bananer!

Anonym sa...

Men det här är bara inte sant! Vad i he----e är det här för en "artist"?????

Herr Dryck sa...

Nej frukt är INTE godis! Då hade det ju hetat godis. Frukt kan vara gott och nyttigt och mättande men i en godispåse är det BARA negativt.

Anonym sa...

Inget årtal. Men ÅTAL borde detta leda till! Ett icke fruktlöst försök av Näs-Elve att leda folk i frestelse. Fy!

Anonym sa...

Äh vaddå, det där är ju bitar från en Twistpåse! På den tiden gick det faktiskt äta Twist. Nu smakar Twist skit. Jag hatar Twist.

Kai sa...

Det står Kran-Elve på en av godisbitarna... Är Kran-Elve månne ett illa döpt företag som förgriper sig på sin kundkrets med en egenkomponerad samlingsplatta?

Gustav Larsed sa...

Såg också att det stod Kran-Elve på den blå godisbiten till höger i bild, hmmmmm...

Anonym sa...

Ser inget Katastrofalt i detta...
Är mer som en nostalgitripp då man påminns om hur godiset såg ut förr...

Herr Dryck sa...

Ja det stämmer Kai, det är ett mycket illa döpt företag. Bengt Slusk: Sue me.

Anonym sa...

Jodå, frukt är visst godis. Speciellt kexchoklad!

Vad är det för artister på skivan och vilket skivbolag har gjort den intet ont anande allmänheten otjänsten att erbjuda Kran-Elve denna mediokra reklamprodukt?

Anonym sa...

Det härligt glittrande karamellpappret ger det hela en känsla av softad lins...och det är ju aldrig fel. Av typsnittet att döma gissar jag på 1985 eller -86.

Ozjeppe sa...

Enbart typsnittet & dess färg gör ju att detta omslag förtjänar katastrofstämpeln!

Om Jenny sa...

Jag har suttit och kollat igenom dina inlägg och jag känner mig helt chockskadad av alla skrev inklämda i för små byxor. Det är ju snarare regel än undantag att dansbandsmännen har sk camel-toe.
Att mänskligheten överlevde denna era trots att mycket få spermier kan ha varit livsdugliga visar vilken fantastisk livskraft som ändå finns i den mänskliga naturen.
/Jenny

Grubblande Han sa...

Jag har sett den här. Som skylt. Min första tanke var "Affär som säljer billigt lösgodis". Det väcker lust att diskutera "Katastrofala skyltar" och se vilka butiker som är överrepresenterade.

Det var bättre förr när kiosker var fyra kvadratmeter och man hade tre kronor och frågade "Vad kostar den?" och fick svaret "10 öre".

Omslagen var fulare, byxorna tajtare och tänderna vitare.

Anonym sa...

eller när faster sa:
- "Spring ner till källaren och ta en söt-dricka om du vill"

Så fanns det bara Grappo eftersom kärringen hade det som groggvirke till sin kvarting Kron Vodka

Anonym sa...

Jag var mest besviken på att inte bli bjuden på kalaset...

/Kontorsråttan

http://kommunhuset.blogg.se

dj0nes sa...

Made my day.

Anonym sa...

Jag tycker färgen är fin och aptitretande, Mycket läskande omslag, nu vore det gott med chips

Anonym sa...

Jag minns så väl! Det var nåt helt otroligt vad träffsäker du var där Dryck!

Unknown sa...

Jag känner mig psykiskt besvärad av tuschprickarna på clementinen. Kunde de inte ha tagit en som inte var klottrad på?

Anonym sa...

Notera att de j-larna slängt med paranötter också. Betänk rubrikerna i media om någon förälder slängt med paranötter i fiskdammen. "Pappa utsatt för gruppstryk av rasande ungar"