2008-08-17

Dansa till Trivers

 
En dag stod skylten bara där.

Ingen tycktes veta vem som satt upp den, men av rädsla för myndigheterna var det bara att lyda. Efter dagar och nätter av dansande framför skylten var fötterna svullna av blåsor, kollapsade människor låg utslagna av utmattning och hjärnan började spela de dansande spratt. De gulröda dräkterna tycktes bara bli fulare och liksom komma krypande ut ur bilden, mustaschernas fjunighet ökade lavinartat och de små halslänkarna viskade otäcka ord.

På deras armbindlar kunde man utläsa talet 777; the number of the gris.

Detta utspelade sig under skammens år 1977.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Det vi ser är ett fönster in till det lager där dessa herrar jobbar. De tar sig just en fikapaus men har overallerna på.

Anonym sa...

Härligt att få Den Sanna Bakgrunden, bortom alla myter, mästerligt tolkad av herr Dryck!
(Särskilt kusligt är överläpparnas fjunighet, de hotfulla halslänkarna och dräkterna från snabbköpet i Burträsk. Utseendet på bandet skriker f.ö. om att de borde heta Trivias - utan Gittan -istället).

Anonym sa...

...Fast på snabbköpet i burträsk bar man aldrig munderingen direkt på kroppen. Inte ens 1977...

Anonym sa...

777 som refererar till the number of the fis, är i själva verket en förtäckt svastika. omkodad i samma stil som hells angels kodar om sitt namn till "81" där 8 står för den åttonde boktaven i alfabetet:H och där ettan betyder således A. -HA.
sätt ihot tre sjuor med "foten" mot varann, häpp där ser du ett samtida hakkors..

Anonym sa...

Anonym: Det är riktigt, de fina overallerna (i 110% nylon-dralon-perlon-spraflon) ratades egentligen av snabbköpet och såldes på rea tillsammans med träskor och motorsågar, tills de en dag fick nytt liv, något begagnade, som skyddsöverdrag för ett mycket lokalt skånskt dansband (gult och rött = skånska flaggan). Skjortor reades däremot inte den vintern, så vi får njuta av bandet utan. Pga. eldfaran utfärdade brandkåren i St. Kvidinge strängt rökförbud inom 2,5 meters håll från dräkterna. Bandet lär nu härja inom en tvåmilskrets från tätorten. Allmänheten varnas!

Med örat mot rälsen sa...

Ser färgmässigt ut som raka motsatsen till McDonalds.

Anonym sa...

Varför står det Playback på skivan? Är det så de gör "live"

ctail sa...

Oj, hade ingen aning om att Lennart "Rock-Chrichan" Christianssons ljudteknikbolag Playback hade gett ut lp-skivor. Men nu vet jag, om min google-fu går att lita på, att denna utgivning uppgår till 18 titlar, där denna (med nummer 118) är den sista och den första (med nummer 101) är Grus i dojjans debutalbum Grus i dojjan spelar Hullimullan från 1972.

Anonym sa...

Hannes Holm tvåa från vänster och Burt Reynolds kusin i mitten...

Grandprix 63 sa...

Fickorna på ärmarna väcker frågor...

Anonym sa...

Väldigt många av Herr Drycks skivor är utgivna på den legendariska skivetiketten Playback. Man börjar undra om Herr Dryck har någon koppling till detta legendariska skivbolag i Malmö, vars första studio mina föräldrar bodde granne med när jag var två år gammal. Jag förmodar att alla undrar det...

Anonym sa...

Just det, vi undrar och ligger och vrider oss och kan inte sova! Öh, Var det på Gustav Adolfs Torg den låg?

Anonym sa...

Om du nån gång i livet stöter på 7:an "Anthony and the Camp - What I like" så måste du lägga upp den.
Där har vi ett katastrofalt omslag så det bara skriker om det.

Anonym sa...

Just det Buster! Men från början låg studion vid Rönneholmsparken, och det var där Johnny Bode spelade in Bordellmammans visor. Alla musikaliska katastofer verkar knytas samman i en mystisk cirkelrörelse...

Anonym sa...

Då måste jag bara berätta alltså att jag satt med i publiken när Grus i Dojjan spelade in sin första skiva på Smultronstället, en gammal biograf vid Gustav Adolfs Torg i Malmö, mitt emot studion. Tänkte också att resten av världen gärna ville veta...

Anonym sa...

Riktigt uselt bandnamn som dessutom hamnat helt fel i den sunkiga miljön med miljöskadad buske och allt. Trivs ni?

ctail sa...

Buster: jag tyckte i alla fall att det var intressant att få veta att Mignon hette Smultronstället innan den hette Picadilly (som är namnet jag minns den under). Det hade jag ingen aning om.

Anonym sa...

Ja, du har kanske rätt, ev. hette den bara Smultronstället en kortare tid (om den nu ens hette det.) Minnet är som en teflonsil ibland, har jag hört.

Anonym sa...

Grus i dojans platta var ju den enda på Playback som var en stor försäljningsframgång. Den sålde halvt guld, så skivbolagsdirektören Lennart Christiansson delade en vinylskva på mitten som han spejade med guldfärg och gav till bandet.

Anonym sa...

Haha Killen längst till vänster är min arbetskamrat han heter Dennis och bor i Trelleborg .