2008-07-24

Den Harrow - Catch the fox

 
Den Harrow är tillbaka på Katastrofala Omslag! Sist han var med så var han feminint sminkad och blängde förföriskt över en hårt knuten näve. Denna gång är den skrämmande blicken den samma, men handens fingrar spretar och sminkningen har nått nya höjder.

Han är troligen insmetad i röd fingerfärg eller jordgubbssylt (blod liknar det åtminstone inte), han har fått någon slags enormt fula gummi-klor på fingrarna och handen har trängts in i ett nät för att efterlikna kassler. Hans vita t-shirt är sönderriven, han bär ett pilkoger på ryggen och ett Buttericks-sår har kletats fast på hans axel.

Det ser ut som skit alltihop och det är ju föga förvånande, sådana billiga försök att skapa en dramatisk skrämselbild brukar ju gå rejält åt skogen. Men paradoxen ligger i att ansiktsuttrycket trots allt är sig likt, han försöker inte skrämmas med ögonen utan kör på samma gamla hjärtkrossar-strateg; han tittar under lugg med Mooreutviks-blick, hakan in mot bröstet och kör på putande läppar med läppglans.

Om vi försöker läsa alla dessa tecken tillsammans kan vi anta att han alltså försökt framstå som en sexig, fläckvis blonderad indian som klöst fram ytliga köttsår på sig själv, som har ett tomt klädkonto, en fetish för kasslerhandskar och som för länge sedan tappade nagelsaxen bakom badkaret och inte orkat krypa in och hämta den ännu. En sådan nyskapande image lär ju gå hem!

1986.

32 kommentarer:

Anonym sa...

ROFL: http://www.youtube.com/watch?v=fhza1npx2v4&feature=related

Anonym sa...

Även Herr Drycks analyser når nya höjder, utan sminkväska. :-))

Anonym sa...

Underbar. Den verkar dock vara publicerad för några dagar sen också, lite längre ner på sidan....

Anonym sa...

Herr Dryck börjar avslöja sig, namnet är inte turkiskt som jag antagit tidigare, snarare från något litet diktatoriskt kommunistland. Den röda bakgrunden kräver att man fånstirrar för att kunna läsa texten och då börjar vissa ord att flimra och budskapet går fram t ex pilkoger blir piroger. Om man nu lyckas ta sig förbi 24 juli bilden återkommer den den 15 juli. så alla som inte besitter min blick för konspirationer fastnar här.
Omslaget som skall fånga intresset visar egentligen en hårt arbetande artist som verkligen slitit med blod, svett och tårar och nu hängs ut till allmänt spott och spe.

Med örat mot rälsen sa...

Den har blivit varulv. Den där alltså, med smör på!

Herr Dryck sa...

Den lades inte upp för några dagar sedan utan det var en miss som inträffar ibland när jag laddar upp en bild innan jag skriver en text till den.

Plumflower sa...

Haha! Jag minns en intervju i gamla OKEJ! där det bl.a. står att han har Panda som skenamn - fatta: Panda!

Anonym sa...

Som ett gammalt italodisco-fan, så vill jag bara säga att Den Harrow gjorde en hel del bra låtar var av "den" här är den mest kända. Mr Harrow var fotomodell och kunde inte sjunga. Sjöng gjorde en kille vid namn Tom Hooker. Det var alltså tre år före Milli Vanilli. Men Milli Vanilli hade samma producent som Boney M så frågan är vem som var först med att inte sjunga själv.

Suverän blogg Herr Dryck.

Anonym sa...

Haha, nu var min morgon gjord! Det bästa var det där med nagelsaxen...

Saknar er, ikväll ses vi!

Pseudonaja sa...

Underbart!
Jag blev inspirerad att skriva ett eget inlägg.

Anonym sa...

Nu när jag fått min kl 13 spruta av den snälle mannen i vit rock är jag skärpt till tusen. Det är ju inget skivomslag, det är en kontaktannons! Den (han) jag klarar inte namn som betyder något annat (t ex den förträfflige Herr), nåväl Den är ju så singel som man bara kan och försöker få en träff med Samantha Fox. Jag som är väl förtrogen med Primal-lådor i min terapi är väldigt avundsjuk på Den som fått en Beat Box därav såren och de blåklösta fingertopparna. Flickor! (eller kanske pojkar) kontakta Den och prova lådan.

Anonym sa...

Jag är väldigt nyfiken på hur hans "BEAT BOX" låter. Varför skriver man sånt på ett omslag? Jag måste lyssna på skivan.

Anonym sa...

Fiif,
lådan låter bara om man är i den, kan väl närmast översättas till "pisk och smisklåda".

Anonym sa...

Stefano Zandri (Den Harrow) sjöng inte en enda ton på skivan utan var bara på omslag samt läppsynkade konserter och musikvideos.

Lysande citat:

"There was a small problem, however. He couldn't sing. So the solution was to never let him sing, or to put his voice so low in the mix that it was non existent. He started as an image. He would work on his costumes and clothes and someone else would sing on the records. The truth is, vision is a more developed sense in humans than hearing. People tend to buy and listen what they like to see."

Anonym sa...

Jag har en förklaring till BeatBox.

BeatBox var nämligen ett svensk skivbolag ägt av Povels son Fredrik Ramel. Skivbolaget gjorde en hel del remixer på italodisco-hits. Nästan allt från 84 till 89 var BeatBox-pressat. Men jag får ändå rysningar av att se Mr Harrow......

Anonym sa...

Haha..helt underbart med kasslerhandskar!! Jag går igång.. or not!! hahaha..

Ska passa på att säga att din blogg är så skön. Ligger på min blogroll.. läser och kikar men har varit dålig på att kommentera. *ler*

Anonym sa...

Gossen har onekligen en något oblygt fikusal framtoning, i kombination med äckelrekvisita.
Och ska beteckningen "Maxisingel" vara nån sorts ordlek...?

Anonym sa...

De av oss som är gamla nog att komma ihåg vinyltiden vet att en maxisingel helt enkelt är en singel i lp-storlek, oftast innehållande någon form av extended eller special remix av den aktiuella låten. Vill för vrigt också instämma i hyllningskören till herr Dryck och denna förträffliga blogg.

Anonym sa...

Har ingen märkt att hans högra ögonbryn är helt fel placerat? Stör ögat på fler än ett sätt.... Fin blogg! Continue please....

Swedeheart sa...

Herr Dryck,I love you!
Javlar, vad jag skrattar at dina kommentarer!!!!!

Anonym sa...

Alldeles riktigt "Anonym", din beskrivning av Maxisingel är helt riktig men det som eventuellt gjorde beteckning lustig i detta fall, var att "Den Harrow" också signalerade att han var singel - kul, va - han talade gärna om (om man får tro det som skrivits) på scen hur övergiven han blivit av sina pojkvänner - max singel...häpp!

Med örat mot rälsen sa...

Jag saknar Lage. En dikt om detta hade suttit fint i väggen som en krossad mygga nu.

Lage R Blad sa...

Vem är det? Är det Den?
som en läppglans på en ö
en klo att vässas
hinken står i hörnet

Hon byggde bilbana av olika frukter
jovars, det så blir
pilars kraft i Skövde
vem är vem?

Babben med sin bror
köpta i en rulltraktor
printas ut om och om igen
väktare stångas i på annan ort

Dikter: http://www.lagerbladpoesi.blogspot.com/

Anonym sa...

Vinnar-Lage! Mera, mera! Som komplement till Herr Drycks texter är detta bara så njutbart!

Anonym sa...

Catch the fox, videon:

Anonym sa...

Nu med länk:
http://www.youtube.com/watch?v=fhza1npx2v4

Anonym sa...

Catch the fox live!! Riktigt grym scenshow. Måste ju faktiskt säga att jag diggar låten, har den som favorit på Youtube...
http://www.youtube.com/watch?v=xTKbZs8mMy0

Anonym sa...

http://it.youtube.com/watch?v=qYJBZl6LX6I&feature=related

HAHA han va Pinsam som bara de!
han fick va me i en Italiensk docku-såpa haha Börja StorGrina haha

Anonym sa...

Fredrik Ramel är INTE Povel Ramels son.

Jockum70 sa...

Man har verkligen misslyckats med att få fram att handen med klorna inte tillhör Den Harrow, utan det är nog en tjej som attackerar vår hjälte.
Men hon klipptes bort när man insåg att Den's härligt sugande blick inte syntes så bra då.

Anonym sa...

Han ser väldigt sårad ut.

Someone sa...

Har han blivit våldtagen eller gjort det där md tröjan själv?