2008-03-02

Vikingarna - Albatross

 
Här ser vi vikingarna i ett bejublat framträdande för en måttligt intresserad albatross och ingen mer. Volangerna är ditmålade. Pianisten skall visst vila rumpan på en obehagligt smal liten stolpe. Framförandet lär ju ha låtit riktigt svängigt med tanke på att vi får njuta av både elgitarr och elbas utan inkopplade förstärkare.

Saxofonistens pose är minst sagt straffbar, och Christer står och skumpar i som om han deltar halvhjärtat i "Små grodorna". Kort sagt är det ett riktigt dåligt montage, och att ens komma på tanken att låta gänget driva framför ett isberg är så otroligt skum.

1984.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Ser inte trummisens huvud oproportioneligt stort ut?

Anonym sa...

Nej, det gör det inte, Tobbe!Jag ser bara perfekt symmetri!

Anonym sa...

Ehhh... den har jag missat - en till ;) Hm... och jag tror jag är glad för det! Tror det snart är läge att börja leta bland gamla vinyl som inte är framtagna numera... Hittar säkerligen mycket kul om man börjar studera dem ja...
Må så gott... värmländskan Bim, som undrar vad man har i gömmorna... 1984? Hm, då gjorde man det ja ;)

Anonym sa...

Vad har albatrosser och isberg med vikingar att göra? O.o

Med örat mot rälsen sa...

Kunde inte det där isberget ha kalvat så vi slapp fler låtar från dessa halvlama vikingar?

Anonym sa...

Pianisten verkar visst inte ha det minsta koll på vad och hur han spelar. I alla fall är det nog bara han, trummisen och killen på sax som verkar höras, eftersom de andra lirar unplugged på instrument som kräver elektricitet.

DK sa...

Nej nej, ni har alla fel. De driver inte! De seglar! Pianots lock är segel och pianisten styr den makabra skutan. Tyvärr bort från isberget istället i den rätta riktningen, mot undergången.

Anonym sa...

Jag undrar hur "Så vi möts igen" kommer in i sammanhanget. Kanske möter de just en annan orkester på en annan flytande scen som också planlöst far omkring utanför Antarktis och spelar för vinden?

l*eva sa...

Men nog måste det väl ha varit något fel på 80-talet? :)
Anno -84 i Synnerhet?

Anonym sa...

Albatrossen ser ut att ha flugit vilse.

Anonym sa...

Varför la dom inte sig själva på is. För LÄNGE sen!

Anonym sa...

Värt att notera är även saxofonistens vita tubisar. Desstutom verkar samme man svanka ganska djärvt där under kavajen...

Anonym sa...

Trummisens hantering av stockarna ser inte direkt förtroendeingivande ut...

Anonym sa...

Mikey Mike: Jag hade ju för min del förhoppningar om vad de skulle möta, som så många andra här...

Chlister: Jag skulle vilja ta ditt resonemang ett steg vidare; TRUMMISEN ser inte särskilt förtroendeingivande ut. Tänk er honom i en mörk gränd... *rys*

Btw, vad gör pianisten med fötterna? Utför han någon form av hovnigning eller lider han bara svårt av flottens avsaknad av toalett?

...men albatrossen är söt! :D

Anonym sa...

Värst av allt är att de bär vita strumpor till smoking. Detta görs icke!
Vän av ordning.

Anonym sa...

Värst av allt är att de bär vita strumpor till smoking. Detta görs icke!
Vän Av Ordning

Anonym sa...

Ska du inte slänga upp den här? :)
http://i152.photobucket.com/albums/s177/tehSepulcro/enochian-frontcover.jpg

Anonym sa...

Hahahahahaha! Jag DÖR! Det bästa är ändå att mannen längst till vänster är min bästa väns pappa. Gissa om vi har skrattat gott åt alla skivomslagen hemma hos henne.

Sandra sa...

Men herregud! Hahahaahaha =)

http://www.finest.se/userBlog/?uid=25726&beid=993148

Anonym sa...

Ryktet går att trummisens mamma i sin ungdom dejtade Animal i mupparna.

Anonym sa...

När lade Åke Cato trumstockarna på hyllan? Var det precis efter det här skivsläppet?

Anonym sa...

Ja, så var det, Shlomo.

Anonym sa...

Men vad i hela friden sitter trummisen på? Ingenting, just det!

Nye Nalle Puh sa...

En flytande scen mitt ute i det iskalla blå. Kan det möjligen vara resterna av den flytande teatern som Mumintrollets familj kom i konktakt med i boken "Farlig midsommar"? Hur som helst verkar ingen i gänget riktigt vara med på noterna - och alla verkar de visst lra olika låtar, vilka kanske inte gör så mycket när man inte har tillgång till förstärkare och den enda publiken är en albatross. Tanken med det här omslaget var väl att man skulle göra något klämkäckt som passar ihop med Christers och de andra Vikingarnas lika käcka stil. Och som vanligt med dansbandsplattor från den tiden har man lagt ner alla resurser för att få det att låta bra på A-sidans första låtar, medan man åt resten inte brytt sig ett endaste dugg. Huvudsaken är att det låter.

Bajs-Lasse sa...

Bert i Skara (ansvarig utgivare til den här som många andra vax med Skrikingarna) vill införa diktatur i det här landet. Tycker att alla ska som ren protest sätta igång och bojkotta allt mög som släppts på Mariann Records, bara för att visa vårt missnöje dels med Berts fascistiska åsikter - dels också med hur han smutsat ner skivfloden de senaste 35 åren.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.221691-bert-karlsson-gor-goran-johansson-till-diktator-