2008-03-27

Sven-Erics - En kväll med dig

 
Sven-Eric är faktiskt med för fjärde gången här på Katastrofala omslag, jag vet inte om det är något man borde lyfta fram i sitt CV. Hur som helst är han tillbaka med sitt klockrena gäng på en skiva från 1976.

Sex sköna lirare i tomtedräkter pryder omslaget, som liksom det förra (Låt oss vara tillsammans) är byggd av en samling färger som aldrig, aldrig bör kombineras utan vuxens sällskap. Violett, rött, gult och orange utlöser nämligen en väldigt stark "fight or flee"-reaktion i den mänskliga hjärnan, som många gånger har lett till aggressiva diarréer och spontana självmord då de kombinerats av lekmän.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Det här färgkombinationen och så läckra grabbar(?) för tankarna till godisbutik -med många syntetiska tillsatser- som säkert fick de kvinnliga fansen, 50+, att dregla förväntansfullt...

Anonym sa...

Har de här grabbarna redan varit med 4 gånger? Men efter ett tag fattar jag galoppen, eftersom de här från början hade ett betydligt längre bandnamn än vad de hade sedan; och att den vitklädda Sven-Eric Mörtsjö med eget album är visst bandets frontfigur.

Man kanske ska ta och börja samla på Sven-Erics; mest för de gräsliga omslagens skull. Den senast uppvisade har sådana färger att jag nästan vill käka upp skivkonvolutet. Liknar liksom både glass och godis.

l*eva sa...

DET sägs, att det är fult...med lyteskomik...men visst är det ack så roligt?

Det är inte utan, att man skulle kunna diagnostisera...flera av bandmedlemmarna...för rätt allvarliga funktionshinder!

Färgvalet på konvolutet är säkert till för, att förvilla ev. fans.
Om nu *männen* såg ut så där då...hur såg vi kvinnor ut?
Känns som ett sorgligt faktum, att man tillhör samma generation...som de här i Sven-Erics.

Anonym sa...

"Hörrni grabbar! Det var rea på det röda tyget så vi köpte mer av det än det vita, som var mycket dyrare. Så nu får ni som är minst vita kostymer med lite rött på, och vi andra kör rött med vita detaljer. OK?"

Med örat mot rälsen sa...

Det trodde jag aldrig man skulle få se, Jaws, Roland Cedermark och Brian May på samma omslag. Lika fula kläder har de också, som nån form av mänskliga polkagrisar.

The Raz sa...

Kanske att jag sagt det förut i nån kommentar (risken är stor eftersom kombinationen lila och gult är rätt normal på de här omslagen), men det ska visst finnas nån konstvetenskaplig undersökning om hur det kommer sig att konstnärer som kombinerat just lila och gult i högre grad än andra konstnärer är psykiskt sjuka.

Anonym sa...

CAMEL TOES

Anonym sa...

Njutbar.

Mårthen sa...

Betänk också att det här är från tiden före layoutprogram. Någon har suttit och gjort texten och skuggorna för hand. Ambibiöst, och superfult!

Anonym sa...

Jaws är för skön! Han måste vara/varit en ruggig musiker, för han fick iallafall inte jobbet för att bli tjejmagnet.

Anonym sa...

Nej, du har helt rätt!

Du bör inte ta med att du har Sven-Erics med igen i ditt CV.

T.

Anonym sa...

Som hälsing så blir man naturligtvis stolt över att Hudiksvalls stolthet Sven-Erics är så populära i detaa forum. Vilken suverän blogg, förresten! Jag är själv både vinylsamlare och handlare (på hobbybasis) och har kunnat konstatera att de flesta skivor av detta slag oftast hittas i reabackarna.
Jag lägger in en länk till dig om det går bra. Titta gärna in och hälsa på när du har vägarna förbi.

Herr Dryck sa...

Javisst, länka på bara!

Anonym sa...

Alltså, de där där dräkterna kan ju inte ha varit balla ens på sjuttiotalet. Det ser ju ut som om en syjunta är ute och spelar.

John Eje Thelin sa...

2:a från vänster: "Tjeeenare, bruden".

Bruden: "Aieeee!"

Anonym sa...

Hörrni grabbar, det är rea på Agdas damkonfektion, vi kan göra ett kap!

Comvidare sa...

Åh, jag vill bara gråta när jag tänker på vad hur ledsna gubbarna är som nu står ensamma och vevar vid sina positivspel nu när de små aporna i sina små kostymer bildat eget band.

Kommer det inte att återförenas nån gång? För en gemensam platta? Det skulle göra mig så glad, så glad.

Anonym sa...

Kjell -Ove(Tjove) Danielsson in memory...

Anonym sa...

Jag tycker att denna lp ifrån 1976 är väldigt bra att lyssna till. För mej så får den fullpott 10 poängare. jag heter thomas hasselström och ahr alltid tyck om sven erics låtar dom är jätte bra

Anonym sa...

Jag tror vi alla förstått dig korrekt rätt Thomas Hasselström. Fast du är nog ganska arg Just Nu.