2008-03-16

Pussycat - first of all

 
Poolöverdraget har åkt fram ännu en gång! Denna gång pryder det den bakre väggen åt ett verkligt makabert gäng. De kallar sig Pussycat, och de står till knäna i ljusblå rök. 

De består av tre förälskade par. Från höger ser vi först en asiatisk man med bajs på axeln och för kort ärm. Med honom står en kvinna som ser oerhört öst ut, med genuin rökar-look och väldiga mängder tandkött. Till vänster om henne finner vi en man med lurig blick och en otrolig kostym helt i jeanstyg. Hans tjej är uppenbarligen den snygga i bandet, med väldigt långt hår och oförskämt djup urringning utan synligt underplagg. Hon står bakom en liten man med sned hållning och ännu en fantastisk jeanskavaj, denna gång ser vi tydligt att de inte har något under. Hans livskamrat pratade när bilden togs, och säkert följde ett sånt där klassiskt "åh nej, varför valde han den bilden"-ögonblick när hon fick se omslaget färdigt. Där har vi hela Pussycat!

Som ni säkert ser så finns det en man till på bilden. Det är Theo. Han var häftigast, roligast, hårigast, nästan alltid full och tog med sig objudna gäster i turnébussen. Många gånger hade de andra diskuterat vem som skulle be Theo stanna hemma under Pussycats turnéer och omslagsfotograferingar, han var ju faktiskt inte med i bandet. Tyvärr vågade ingen riktigt säga åt honom, och följaktligen är han med och tar plats även på denna bild.

Ni hade kanske trott att han hette Georgie-Mississippi och gästade på skivan, men så är det alltså inte. "Georgie" och "Mississippi" är helt enkelt två olika låtar som är med på var sin sida av skivan, varför de sammanskrivit dem till ett enda ord är minst sagt oklart. 

1976.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Genialt herr Dryck! Tolkningen av Theo kändes helt riktig! (Vi har alla då och då träffat en Theo).
En ordentlig rastning av skrattmusklerna i magen en tidig söndagsmorgon!
F.ö. osar bandet öststat, även om det är lite för lite plastmaterial i kläderna för att övertyga helt. Vänligen upplys oss, herr Dryck!

Herr Dryck sa...

Ja visst känns det vitryskt! Men det är faktiskt holländskt, mot alla odds.

Anonym sa...

Se där, dålig smak är aldrig regionalt begränsat och blir heller aldrig omodernt!

Anonym sa...

Nej dra mig baklänges. Den tandköttsbegåvade balttjejen som röker var mitt i prick.

Anonym sa...

Den var kanon!

Med örat mot rälsen sa...

Tredje killen från vänster ser ut som en hög John Lennon.

Anonym sa...

Oj... Undrar om denna inte finns i samlingen, eller vad den ska kallas... Skräckkabinett? ;)
OM det ÄR den så ÄR den inhandlad i Kiel - något varuhus i större format... undrar varför, hm... Minns inte ens anledningen till inköpet - om det ÄR denna och ÄR det något på den som ÄR bra? ;)
Må så gott... värmländskan Bim

Anonym sa...

Han till längst till vänster håller ju på att strypa damen framför sig genom att dra i hennes halsduk, det syns ju tydligt.

Anonym sa...

Tandköttskvinnan till höger är akrobat! Titta så smidigt hon ställt foten på sin egen höft! Imponerande må jag säga!

Anonym sa...

Det värsta är ju nästan bilderna på olika katter som pryder artistnamnet, Pussycat. Riktig lowpoint.

Anonym sa...

HA! Denna har man vaknat upp till mången lördagsmorgon...egalt om det i Ring så spelar vi eller Melodikrysset eller DaCapo som den kördes - den tillhörde förmiddagsblocket i P3 på lördagarna late 70s - så var det bara! De är minst lika snygga som jag kommer ihåg dem = perfekta radioustseendet ;)

http://www.youtube.com/watch?v=HXru-rrAzjA

Unknown sa...

Tack för länken! Synd bara att Stor-Theo onte har en så stor roll i klppet. Hadde gärna sätt mer av karln och på så sätt skapat en ytliggare dimension till försåelsen av hans djupt sjuka väsen...

Comvidare sa...

Men är det inte Kate Hudson som är den snygga i gänget? Då förstår jag inte. Hon var väl inte ens född när den bilden togs? Kan någon förklara?

Anonym sa...

Kvinnorna är faktiskt systrar, av en från Polen till Holland invandrad familj (Kowalczyk) - så öststatsspåret är inte helt galet...

Anonym sa...

Kan inte låta bli att infoga lite längar för den vetnärige:
http://www.pussy-cat.nl/
http://www.geocities.com/rebjan_ca/pussycat.html

Anonym sa...

hahaha, bara bilden i sig var mycket skratt-framkallande. Men att till det läsa din bedömning av bilden gör att man skrattar tills man inte längre får luft och har en allmänt ömmande mage. Helt klockren!

SkogsKajsa sa...

Månne det vara så att "katten i bokstaven A" slickar lite rump?

Anonym sa...

Hahaha, hur orkar personen ovan...? Go Mr Dryck!

Nye Nalle Puh sa...

Skulle i så fall vara för att mannen längst ut till vänster och att hans kostym är en aning för trång. Annars inget större fel på den här omslagsbilden. Så här såg flertalet med musik av det lite gladare slaget ut på den tiden. Musikaliskt påminner de om George Baker Selection - och låtarna är av det där slaget som lätt fastnar på hjärnan. Kanonplatta - men slår ändå inte riktigt George Bakers LP med "Paloma Blanca".

Petter sa...

Nu är jag väldigt sent ute med att kommentera här, men jag sitter och läser om gamla favoriter och kan inte låta bli: Står inte Theo och demonstrerar en ganska härlig utveckling av Roland-hållningen? Jag skulle vilja kalla det en "glad-Roland".

Anonym sa...

Det ser ut som om de är inne i en gigantisk sovsäck.