2008-03-06

Jim Capaldi - Electric Nights

 
Jim ser ut att vara på väg att säga "m-m-men...?" där han hänger uppe i stjärnhimlen. En stjärnhimmel som förresten är riktigt snyggt övertonad från den betydligt ljusare himlen nära horisonten. 

Detta är ett intressant exemplar eftersom de valt att måla av Jim istället för att använda ett fotografi, och därefter lyckats göra honom FULARE än han var i verkligheten. De har inte framhävt de stiliga dragen som man vanligen försöker göra när man målar porträtt, utan har försett honom med grått tovigt hår i nacken, febrig blick, lila hals, djupt insjunkna ögonhålor, en svettig glans kring näsan och inte minst ett stiligt underbett med en vackert blå, rund haka.

1979.

16 kommentarer:

Med örat mot rälsen sa...

Killen ser ut som en mafioso. Namnet förstärker det intrycket. Synd att killen inte finns mer. Läste om honom och han var med i ett band som jag gillar, Traffic, där han lirade trummor.

Anonym sa...

Förvisso en miss som heter duga att istället för ett snyggt fotografi använda en målning som framhäver alla negativa små detaljer i hans anlete, men i allmänhet var det här ett ganska snyggt omslag. Långt ifrån en katastrof om inte annat.

Jag hade missat att han var med i Traffic, som även jag gillar.

Anonym sa...

Ursäkta mig tidigare talare, men SNYGGT?! Det var ju så otroligt smaklöst så det inte finns! Jag vill tänka på din inredning där hemma...

Jonas Paro sa...

"Short Cut Draw Blood" från 1975 är en riktigt bra skiva av den aktuelle mannen. Coolt omslag har den också, men detta skivomslag var väldigt fult. Han ser ut som en porrskådis. Fast många omslag såg ut såhär på den tiden, finns bl.a. ett med Clabbe och en skiva med Glen Campbell som ser ut ungefär sådär..

Anonym sa...

För första gången måste jag säga att jag inte riktigt håller med om att ett katastrofalt omslag var katastrofalt. Så illa var väl ändå inte detta? Jag tycker det var helt okej, bortsett från underbettet. Annars ser jag ärligt talat inte vad som finns att klaga så fruktansvärt på.

Anonym sa...

Detta omslag är sannerligen inte vackert, men det är åtminstone enhetligt och utan vansinniga färgkombinationer.

Anonym sa...

Ja, nog är det elektriskt alltid! Hur faan tänkte dom? Ljuset/lamporna belyser motivet på ett underligt sätt. Det finns ingen logik i ljustänket. Synd på en annars duktig musiker.

Anonym sa...

Jag tycker inte detta var så värst farligt?

Anonym sa...

Haha, när jag såg omslaget utan att läsa nån text så trodde jag att det var Weird Al Yankovic.Det hade varit roligt iaf ^^

Anonym sa...

Underbettet var riktigt snyggt :) Såg det inte först.

Anonym sa...

Daniel har rätt, det här omslaget ser ju inget speciellt ut. Man kan ju isåfall ironisera över vartenda 70-talsomslag som nånsin gjorts.
Gäsp...

Svensson sa...

Medkommentatorer: var glada över att det inte bara är usla dansbandsomslag som tas upp, lite variation behövs.

Det är inte kärnfysik detta, bara underhållning...!

Anonym sa...

Jag irrierade mig mest på att skägget på hakan inte satt "rätt"... :S

Anonym sa...

ÅH GUD DE NYA FÄRGERNA PÅ BLOGGEN GER MIG HJÄRNINFLAMMATION JAG DÖR.

Svensson sa...

Anonym, två inlägg tillbaka: "skägget på hakan" är en skugga...

Anonym sa...

Men gud, det är ju Basshunter!!!!