2008-03-12

Cool Candys - Go'bitar 6

 
Träskor är för mig något som man endast har på sig när man är på landet och ska gå ut i högst fem minuter.

Om man provar på en skjorta och känner att det smiter åt överallt, att knapparna lossnar då man rör sig samt att man har svårt att få luft, så är det en bra idé att prova en storlek större. Know your limits! Det är ingen seger att lyckas knäppa den där sista knappen utan att skjortan spricker i ryggen, även om det känns så just då. Dagen då du ser bilden av dig själv i skivbutiken kommer du förstå.

1975.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Skjortorna sitter som vore det dunjackor. Underbart!

Anonym sa...

Dom är uppenbarligen designade för att ge alla medlemmarna rejäla manstuttar. Designern var antingen bisexuell på ett unikt sätt, eller ute efter att hämnas.

Träskor hade alla på 70-talet. Man stängde av trappan närmast lärarrummet på min högstadieskola för att ljudet av 100 elever som rusar nerför en stentrappa i träskor när det blev rast är inte att leka med.

Anonym sa...

Dansbandsstilen hade töntfaktor 9 - 9,5 på en 10-gradig skala redan på 70-talet, även om man inte kan tro det nu. Dansband som klädde sig i åtsittande 110%-ig perlon/dralon/nylon/spraflon-klädsel tyckte vi som gick i gymnasiet var LÄBBIGT (svettfaktor 1000). Det tycker vi nu med.

Anonym sa...

Vilket snille har kommit fram till färgkombinationen gammalrosa/petroleum då?
Jag kan inte ens komma på någon kommentar om hur hänsynslöst fult det är.

Anonym sa...

...undrar om inte skjortorna är tillverkade av svarta sopsäckar...

Anonym sa...

Plattan heter Cool Candys 6 - och visst är det precis så många cool candys på omslaget. Bra uträknat! Sex är det magiska talet!

Anonym sa...

jag tror att snyggingen(?) i mitten, som också givetvis är frontfigur i bandet, övertygade alla andra medlemmar att det här var helt rätt stil för dem. Precis i fotoögonblicket insåg killen längst ner till höger att även ledaren kan ha fel ibland...

Med örat mot rälsen sa...

De tre till höger ser ut som sånt man ser på "Cops", de tre till vänster är sånt man ser på Blossom Taintons program Toppform. Sjukt dåligt omslag i alla fall men juste stil ändå.

Hans Svensson sa...

Står fotografen vid ett stup? Vad kan han annars ha för anledning att kapa en av bandmedlemmarnas fötter och en annans axel? Det gick inte att backa mer, så måste det vara...

Anonym sa...

I jämställdhetens namn kräver jag fler Katastrofala omslag med kvinnor på! Fanns det inga kvinnorgrupper som tryckte skivor?(bortsett från de halv-pornografiska som hittills varit nästan de enda)

Herr Dryck sa...

Nej, männen är klart överrepresenterade i hela min samling faktiskt.

Anonym sa...

Uppknäppta silkesblusar + övervikt = kräkkavalkad.

Anonym sa...

haha. GOD vad obekvämt det måste vara! Vad är grejen med för små kläder på mulliga gubbar?

Anonym sa...

Det mest pinsamma av allt är att jag känner dottern till en av gubbarna i denna orkester eftersom de är från samma stad som mig...

Anonym sa...

Högst upp till höger, vad fan händer där? Handen verkar ju försvinna in i killens hals...

Anonym sa...

Ja, det där med handen var läskigt. Kan det vara så att den främre killen bara är en buktalardocka?

Det skulle ju också förklara hans livslösa ansiktsuttryck och säckiga hållning.

Anonym sa...

Tänk "Fyra nyanser av brunt". Titta sen på kille nummer fem.

Tvåan och sexan har uppenbarligen fått order om att skyla sina tajt inpackade juveler med ena handen...

Ettan verkar iofs. inte ha träskor. Men vad *är* det istället? Birkenstock? Telemarkspjäxor?

Anonym sa...

Tre tre längst till vänster är Sievert Öholm, Fleksnes och Johan Thoren i alla fall...

Anonym sa...

Skjortor? Tycker mer det ser ut som vindtygsjackor i alldeles för liten storlek. Eller är det så att de så kallade coola grabbarna i Cool Candys har ätit lite för mycket candy, så att de blivit för feta - och därför har jackorna/skjortorna krympt. Kanske var det deras fruars jackor de lånade inför plåtandet.

Anonym sa...

haha. så jävla fult. det värsta är ju att, om typ 20 år kmr folk skratta åt något som vi använder nu. typ snowjoggers, uggs och foppatofflor.

Anonym sa...

Dåren, vet inte om du missat detta men det är ganska många som skrattar åt Foppatofflorna!

Anonym sa...

dåren, använder du SNOWJOGGERS?!?
För mig är det något "man" hade på 80-talet men som idag enbart används av:
1. Äldre personer (då med en antihalk-hake under hälen)
2. Narkomaner (ofta rosa eller turkosa).
Jag säger inte att det är fel på det, men jag skrattar redan nu.

Comvidare sa...

Herr Dryck! Nu är du inte snäll. Förstår du inte att de sparat in massor med pengar genom att köpa in exakt samma storlek på skjortorna? Säkert hittat dem på ett utförsäljningslager. Man måste visa lite förståelse för deras dåliga ekonomi. Tror knappast att de tjänar storkovan på sin musik.

-DES- sa...

Fjärde killen från vänster har jag haft som lärare i gitarr - det gick nte alls! jag kan fortfarande inte spela gura.

Andre man från vänster ägde skivaffär/musikaffären "Musik-Eylis"(jo jag har för mej att den hette just så!) i Lidköping.

Cool Candys är ett Lidköpingsband.

Nye Nalle Puh sa...

Typiskt dansbandsomslag från mitten av 70-talet med långhåriga, skäggiga farbröder i likadana kostymer - och musik det svänger rejält om och med texter som i vissa fall får en och annan poet att få morgonkaffet med kron i vrångstrupen. Så här långt är allt som det ska. Men nog hade man väl ändå kunnat välja ett nummer större på de där pyjamasliknande skjortorna.

Anonym sa...

Jag har OCKSÅ haft ovan nämnde herre som gitarrlärare. Kan hjälpligt spela "Göta Kanal" fortfarande. :) För övrigt tycker jag att han ser rätt så stilig ut på kortet...