2008-02-16

Polarna med Jörgen Edman - Polarnas Pärlor

 
Det är farligt att ha så käck stämning som de har på bilden, det kan lätt sluta med gråt. Jag har nog aldrig sett en så liten scen med tak! Det måste vara precis så att de inte slår i huvudet i lampan där inne.
 
Det är lika bra att vi reder ut det här nu med en gång, om du nu fått det om bakfoten på något sätt. De fantastiskt sköna grabbarna i vitt är inte dina polare. De är polare med Jörgen Edman, vilket titeln tydligt klargör. De hatar dig innerligt och önskar dig allt ont.

Jag brukar faxa en hel del med snubbarna på bilden, och passade nyligen på att slänga iväg några telefax för att få veta lite mer specifikt vilken sorts elände de vill att du skall utsättas för.

Herr Lila svarade att han önskar att du skulle förvandlas till en gös med evigt liv men med ditt nuvarande intellekt. Så skulle du få skvalpa runt i någon älv och ha oerhört tråkigt i tusentals år, fullt medveten om vem du är inuti och bara umgås med andra fiskar som inte fattar någonting.

Herr Grön ville att du ska tvingas åka "virvelvinden" utan paus i ett helt dygn tillsammans med Loa Falkman och en livs levande svan. Loa skulle börja kräkas redan efter en kvart och svanen skulle flaxa hysteriskt och kämpa för sitt liv i den trånga lilla soffan som obönhörligt snurrar runt, runt, till "The Whistle Song" och "Amokk" på högsta volym.

Herr Rosa, mer känd som skurken Marv från Ensam Hemma-filmerna, föreslog att du skulle vara tvungen att se hela "Tjuren Ferdinand" både före och efter varje film eller program du skall se på tv eller bio. (Varje gång måste du skratta så högt du kan när matadoren blir slickad på bröstet.)

Herr Semi-Rosa ville att du skulle ramla och slå dig, det tyckte inte jag var så påhittigt.

1975.

30 kommentarer:

Anonym sa...

Men du, hur är polarna polare med Jörgen Edman egentligen? Jag är jättenyfiken. Ätabajs-koja!

LuleN sa...

Är det inte mer som att Edman är utfrusen av Polarna? Det är som De tre vännerna...och Jerry!

Förresten, vad vill Jörgen oss för ont?

Anonym sa...

Hm, Jörgen Edman... var det inte han som gick till den orkestern sen... och sedan la av... och blev lärare eller något... i någon håla härikring... Undrar jag... funderar lite till ;)
Må så gott... värmländskan Bim, som undrar vidare då alltså... just den där har jag nog inte i hyllan nej... dock annan Polare... ;)

Anonym sa...

*jobbar på att andas*

Alltså, var är varningstexten?! Jag har på fullt allvar skrattat mig till ett astmaanfall här!
*återvänder som malen till lågan tillbaka till Herr Semi-Rosa och skrattar, hostar och väser lite till*

*sliter sig slutligen (till skillnad från malen) och lämnar datorn för att återvinna sin lungfunktion*

Anonym sa...

polarna ser verkligen förväntansfulla ut...kan det vara ett #gangbang¤ på gång med några ur hembyggdsföreningen

Anonym sa...

De tre Polarna i mitten är med i filmen Repmånad, med Lasse Åberg.
Se den!

Anonym sa...

Varför gör mannen med Berry Gibb smajlet ett peace tecken när de andra gör ett hurtigt tumme upp tecken?

Anonym sa...

Det allra mest intressanta med personerna på omslaget är enligt mig att de alla står eller lutar sig mot räcket på ett eget sätt. Man ser det på benen: det är inte två som har samma benställning. Detta omslag visar att det bara finns ett begränsat antal vettiga sätt att stå/luta sig. Nr. 1, 2 och 4 från vänster står hyfsat normalt ("rakt-uppåner", "fräckt" resp. "laidback"), medan nr. 3 och 5 spretar med (olika!) ben på ett sätt som knappast kan kallas funktionellt (nr. 5 är nästan lite "tjo", tycker jag). Det kan ju vara värt att tänka på när man själv ska stå/luta sig. Väldigt intruktivt omslag när man tänker på det. /GlennD

Anonym sa...

Ytterligare ett par saker bör nämnas: vid fotograferingen användes kraftig belysning (skuggorna!) trots att det uppenbarligen är ljust ute. Till skillnad från det likaledes närvarande solljuset kommer detta ljus underifrån och jag måste säga att kombinationen inte precis känns naturlig. Dessutom frågar man sig vad staketet/räcket framför scenen ska fylla för funktion. Är det meningen att det ska hålla de dansande åhörarna på behörigt avstånd från musikerna så att dessa inte riskerar att utsättas för otillbörliga närmanden eller våld ("dessa" kan i det här fallet vara både bandmedlemmarna och åhörarna)? Är det gjort för att de riktigt hängivna diggarna ska kunna luta sig mot det när de diggar? Eller är det så att scenen i själva verket är en spilta för något slags djur som då och då upplåtes för musikalisk underhållning? Och om det är så, var finns djuret nu?
/GlennD

Anonym sa...

Visst var det bättre förr! De här rara pojkarna ser prydliga och rentvättade ut, nu för tiden är det mest dedär långhåriga typerna i svarta rockar som spelar någon sorts metallmusik som för ett förskräckligt oväsen, och som har svarta kläder på sig och som är med i varenda tv-program. Och aldrig spelar de Drömmen om Elin heller...

Anonym sa...

Samtliga polare, utom Edman då, har insett att det bästa är att sticka därifrån. Därav liftarpositionerna.

Anonym sa...

Återigen en fantastisk sanning

Tommy sa...

Helt sanslöst roligt, Herr Dryck!

Anonym sa...

Jag gillar verkligen att dom har tagit tid på sig att städa scenen innan fotot togs... Är det bara jag eller skulle det inte sett bättre ut utan den där cigaretten på golvet? x)

Anonym sa...

Egentligen är detta omslag ganska otäckt - Märker ni inte hur den svarta mannen i mitten gör V-tecknet samt ger världen en stor spark!! Ett omen som borde ge oss alla rysningar!!!

/Madeleine

Anonym sa...

Förresten - han till höger har en väldigt konstiga tummar... Men det kanske är det hemliga tecknet till den svarte mannen i mitten (Nu ska jag avsluta mitt kollande på filmen "Ondskans tid" haha)

/Madeleine

Anonym sa...

Herr Lila längst ut till höger är säkerligen lika tragisk som Reine Brynolfssons karaktär i filmen Black Jack, man ser det på honom. Vill så mycket. Får så lite.

Anonym sa...

Mr. Thumbs-Up längst till höger är väl Dan-Jakob?!
Kuslig likhet iaf.

TeachMom sa...

Nummer 5 är väl alldeles för mycket tjo, skulle jag säga. De försöker så hårt och det blir så fel...

Det här blir dock underbar skratterapi!

Anonym sa...

Wow! Nu blir jag alldeles starstruck, mannen längst till vänster på omslaget är ju min gamla kemilärare från högstadiet! Så Bim H-D, du har alldeles rätt i dina antaganden, dock håller han inte hus i Värmland utan Närke.

Anonym sa...

Det är charmigt att fotografen (en familjemedlem? Kanske en rik "farbror" som vill flasha med sin nya kamera?) lyckats få till så skarpa lampskuggor på bilden. För, var ärlig nu, visst finns det ytterst lite som tyder på att han faktiskt använt riktiga fotoblixtar med diffusers/paraplyer.
Herr Kissande-Hunden till höger är mäkta stolt över pjuxen också.

Det är så man blir glad.

Anonym sa...

Skoj skivomslag texten som beskriver den verkar mer vara något som en drycksugen författare fantiserat ihop.... tant brun tant gredelin tant grön och farbror blå hör väl hemma i sagornas värld i sigtuna eller vasa?

Anonym sa...

Undrar om mannen till höger bröt benet samtidigt som bilden togs?

Jenny sa...

Hallå där!!!
Bara så ni vet så är alla "pojkar" på bilden helt underbart trevliga!!!
Killen i lila är min Kära pappa, och han vill då ingen något ont. Sen att bilden inte är den bästa kan ju faktiskt bero på att den är från sent 70-tal, tidigt 80-tal.
MVH Jenny!

Anonym sa...

Det var roligare när min bror återberättade denhär för mig.
Då sa han efter att han räknat upp de tre busarna "herr semi-Rosa vill spåa dig - det tyckte inte jag var särskilt originellt".

Anonym sa...

spöa dig.... menade jag

Petter sa...

Vad har hänt med Herr Rosas (skäggmannens) tumme? Den är inte riktigt lika ståtligt reslig som de övriga, och den verkar täckt av något sorts vitt klägg...

Anonym sa...

Är det inte lite omodernt att faxa ?

Ladyingrädde sa...

Mannen till höger har ett intressant vänsterben. Fraktur eller partytrick? Eller är han låghalt och stöveln är egentligen en protes som just ska till att lossna?

Anonym sa...

Det där är inte en scen. Det är en monteringsfärdig bastu från Bröderna Brännströms Snickeri i Norsjö, det är bara framsidan som inte är ditskruvad. Staketet framför har sin förklaring i att det är den oerhört populära flottmodellen som här visas, även kallad Model-F. Att engagera "Polarna" i marknadsföringen av bastun var ett snilledrag av Gideon Brännström, och har gått till historien som ett av glesbygdssveriges mest lyckade product-placement kampanjer.

/maräng