2008-02-13

Moonlighters - Me' mera

 
En mulen eftermiddag i oktober 1975 stormade Lasse Holm in i replokalen.

 - Guld! skrek han så polisongerna fladdrade, guld är lösningen! Det ser dyrt ut och tjejerna älskar det! Vi skall klä oss i guldskjortor framöver, det kommer öppna dörrar vill jag lova!
 - Jag har ju redan guldkedjor om halsen, sa Rutger skeptiskt.
 - Ju mer desto bättre! svarade Lasse.
 - Men mitt brösthår då? frågade Roger, det måste ju också synas?
 - Vi kan sätta den översta knappen i höjd med bröstvårtorna så är det inga problem. Vi ska ha guldbrallor också! fortsatte Lasse.
 - Nej du, sa Hasse, där går gränsen. Vita snäva byxor ska det vara om man gör svenskspråkiga dansbandscovers av amerikanska klassiker.
 - Låt gå för det då, men åtminstone lite gulddetaljer då? Fallande stjärnor!
 - Men kommer då inte folk tänka att vi är fallna stjärnor? Eller att vår musik är som klumpar av död skit som faller sönder och brinner upp innan det når fram till någon?
 - Nej då, stjärnfall är urlattjo prylar försäkrade Lasse ivrigt. Vi kan ha vanliga stjärnor också! Och blixtar! Stora fräsiga blixtar!
 - Men du, sa Roger, vi heter ju Moonlighters? Ska vi ha en massa annat sånt rymdrelaterat skräp på byxorna, men ingen måne?
 - Nej, ingen måne sa Lasse. Vi måste tänka på vår tuffa image, månen är faktiskt rätt mesig himlakropp.
 - En av våra låtar heter "Bara vara rara mot varandra" sa Lasse nummer två, det är inte så hårdrock det heller.
 - Jo då, det blir bra det här försäkrade Lasse nummer ett.

Det blev sådär.

1976.

20 kommentarer:

Anonym sa...

"Sådär" var ordet.

Allt guldet gör att den vanliga dansbandsfulheten övergår i glammigt överdåd. Bandet är bara 70-tals fula, och lyckas med att inte se missbildade ut. Visserligen verkar halva bandet skämmas för utstyrseln, men det kompenseras delvis av att dom andra, med Lasse Holm i spetsen, ser totalt avslappnade ut.

Det finns väl en anledning till att Lasse Holm är schlagerkung, för det där omslaget är inte katastrofalt, utan bara dåligt. Det enda rent katastrofala är den vinrödsbajsbruna färgen på omslaget.

Med örat mot rälsen sa...

De ser ju höga ut hela bunten. Men det måste man väl vara för att stå ut med den hemska klädseln.

Anonym sa...

Hahahaha, fy fan vad bra!

Anonym sa...

Vänster skäggman ser visst missbildad ut.

Anonym sa...

Kan inte vara annat än katastrofalt.
Mycket levande berättelse, jag kände vinden som tog tag i polisongerna! kör hårt herr dryck

Anonym sa...

Alltså, sluta nu! Ta en paus åtminstone.
Annars anmäler jag dig till någon, för något. Håller på att skratta ihjäl mig.

Anonym sa...

Underbart!!
Extra plus att Lasse Holm varit med i bandet. Förresten herr Dryck, du vet väl om att bandet fortfarande existerar. De har t.o.m. en officiell hemsida http://welcome.to/themoonlighters

Missa heller inte http://www.sunkit.com/museum/artister/lasse-holm/index.shtml

Herr Dryck sa...

Ja, det är ju gött att de håller igång ännu. För lite guld bara. Jag fick nyss veta att Katastrofala omslag numera är med på Sveriges Top-10 humorbloggar! Det är ju underbart kul, se nu till att länka till mig och tipsa folk att titta in så att den håller sig i topp! Jag ska se till att hålla sidan uppdaterad flera gånger i veckan framöver. Stort tack till alla besökare!

Anonym sa...

Herr Dryck lyckas med konststycket att fortsätta skriva träffande analyser av katastrofala skivomslag!

Moonlighters betyder f.ö. extraknäckare -i bästa fall, i sämsta fall skumraskfigur och jag vill gärna tro att bandet - om de kände till de här betydelserna, vilket är oklart -trodde att namnet hade med månsken att göra...

Anonym sa...

En kul detalj; byxorna ser ut som gigantiska stjärngossemössor

Anonym sa...

Herregud. Skäggnissen längst till vänster är ju Chase från Falcon Crest.

Anonym sa...

Synd och skam att Lasse Holms riktigt härliga cameltoe inte omnämns...

TeachMom sa...

Riktigt läskigt omslag. Varför ska det se ut som om tre av dem har amputerat bort sin vänsterhand? Eller... Har de det?!

Anonym sa...

När de nu fixat till sig i så fina kläder kunde de väl ha kostat på sig nya skor alt skoputs. Alla utom mannen i mitten har bruna slitna skor.

Anonym sa...

Det som skrämmer mig ytterligare, är den potentiellt mkt skrämmande innebörden av "Me´ mera". Vad i himmelens namn döljer sig bakom dessa ord? Mera??!!!

Jonas Paro sa...

Haha, strålande, men tycker ändå att Lasse Holm (om man bortser från kläderna då förståss) ser rätt ball ut, lite som Ad-Rock i Beastie Boys eller Burt Reynolds i "Den sista färden" (de andra medlemmarna hade förresten också kunnat vara med i den filmen).

Anonym sa...

Fy fan vad bra du är herr dryck :D riktigt riktigt roligt att läsa. jag gillade moonlighters vackra omslag, är det någon som vet vad den där röda detljen vid mannen i mittens öra är? jag tycker att det ser ut som ett halvt hörselskydd? hm.

hehe tack för en underbar sida!! sluta aldrig skriva :D

Lennart Regebro sa...

Jag tror det är lampor. Kom ihåg att Herr Dryck har påpekat att svenska dansbands omslag aldrig är fotograferade i en studio, utan under ett träd eller på en restaurang.

Helt omotiverat i det här fallet, såklart.

Anonym sa...

Vart har allas armar tagit vägen. Nu kommer jag att drömma mardrömmar...

Unknown sa...

Snyggt hähä

Är det inte John Travolta som står där längst bort till vänster?

Iaf från filmen Carrie..