2008-02-20

Eurohits - European Tophits

Jag förstår inte vad det är jag ser. Jag ser att det är en naken kvinna som tar sig i skrevet med båda händerna, att ansiktet är täckt av någon sorts lucka med rött glas, och att kvinnan till vänster är en spegelvänd kopia av den andra stackaren. Men varför?

Vad har det med europeiska hits att göra? Vad är det för gulaktig bom de har över kroppen? Vad är det egentligen för rött glas, och varför finns det där? Min gissning är att det är en järnvägsbom med röd varningslampa på, som de lagt in ovanpå en bild av en tjej som är naken helt i onödan. Men bilden blev alldeles för smal för att få in både huvudet och låren på omslaget, så då fick de köra en spegelvänd version bredvid också.

Jag hoppas ändå att jag har fel. Jag hoppas att det är fråga om ett väldigt konstnärligt djup som jag bara inte begriper, och att den som skapat bilden inte är så obegåvad och saftigt dum i huvudet som det verkar.

Jag hoppas att det faktiskt inte är fråga om någon tågbom i dubbelexponering utan någon slags installation, en konstnärlig föregångare till dödsmaskinerna i Saw-filmerna som fotografen konstruerat, och att det faktiskt sitter två olika kvinnor i dem. Två kvinnor som är väldigt bra på att sitta likadant, se likadana ut och som kan imitera skuggor och ljus väldigt bra. Kvinnorna är militanta nudister båda två och krävde att få vara nakna på bilden. De skylde sig med händerna, mot sin vilja, först efter en hetsig diskussion.

Tyvärr är det nog inte så. Det är nog helt enkelt en kopiöst ful skiva från 1978 med risig mjukporr på omslaget.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för musik på den här skivan? Jag känner en som har en samling som också heter Eurohits, men på den är det en massa åttiotalsdisco som måste ha kommit ut efter den här skivan.

Anonym sa...

Alltså, jag vill verkligen inte vara den som påpekar elefanten i rummet nu men är det inte en trippelexponering? Är det inte den nedre (!?) halvan av en stor, kanske aningen stiliserad, vagina mitt i bilden? Sicket jäkla omslag, det borde ju anmälas nånstans. Den här typen av omslag är så otroligt mycket läskigare än alla hängbukiga, glansskjortade missfoster till polisonglirare tillsammans. UUuäääcchh!

Anonym sa...

Jag tycker att dom runda, röda grejerna damerna har mot sina ansikten ser ut som luckorna till sopnedkasten i vissa trappuppgångar. Det kanske fanns en tanke där i alla fall...

Med örat mot rälsen sa...

Är det inte Patsy från Helt hysteriskt som sitter där med sin lika derangerade tvilling?

Anonym sa...

Fruktansvärd bild. Omänsklig. George Orwell möter FiB Aktuellt. Det är mycket miljön som gör det. Om de nu måste vara nakna så ut med dem framför några alper, eller nåt. Det här är ju bara osmakligt.

Anonym sa...

Ja du Dryck, tyvärr är det nog inte mer än en ful skiva.

Anonym sa...

Jodå, alla har rätt. Det är både ett väldigt fult omslag och stor konst samtidigt, ett mästerverk.
Tänker man Europa tänker man på två saker. Sex och Tåg. Eurohits brukar ju betyda hita av tyskar som leker amerikaner, typ Milli Vanilli. Och tänker man på tyskar tänker man på tåg. Därav den infällda bilden på tågbommarna.
Sex då, ja då är det ju Sverige som gäller. Därför kommer lamporna från AGA, för att subliminalt förklara den andra infällda bilden på jättevaginan.

Anonym sa...

Sänder en tacksam tanke till omslagsmakaren som förklarar förkortningen Eurohits genom att skriva ut det fulla namnet ordentligt.
Månne var h*n drucken vid skapandet av denna viderverkliga bild, eller påverkad av annan substans som orsakar dubbelseende och hallsnuhissationer?

Anonym sa...

Ser ut som att de sitter i fritt fall på gröna lund.

Anonym sa...

Tycker denna bild ser ut att vara som hämtad från 60-tals flumrullen Barbarella...

Anonym sa...

det är ju en stor fitta i mitten också! :O haha :P

Andreas Rasmusson sa...

Vadan denna sexualhysteri? Omslaget är ju superfint i all sin kreativitet. Nästan som en bild av fotografen David Chapell, kungen av kitschbilder.