2007-05-21

Kenth-Eriks

 
Ännu en svensk titellös dansbandsskiva från den gyllene tidsåldern, de tenderar ju att bli så bra! Denna gång är det Kenth-Eriks som kliver fram och visar att både fysisk och psykisk smärta kan frambringas genom en enkel bild på kartong.

Killen på högerkanten ser mycket medveten ut om hur het han är och kör det där mystiskt överlägsna hunk-leendet som senare kom att förknippas med Luke Perry. Kostymerna är ju så klockrena att de egentligen inte kräver någon kommentar, men jag ber er ändå att titta särskilt på kavajslagen som sträcker sig utanför axlarna, samt de breda resårerna längst ut i ärmarna!

Killen i mitten med halssmycket är grymt läcker, mer behöver inte sägas om honom, och uppe till vänster har vi en anonym sovjetisk tiokampare på 230 cm. Nedanför honom står en kille och lutar sig in i bilden. Han ser ut att vara 13 år gammal och sket ner sig i fotoögonblicket av allt för intensiv glädje.

Nedanför honom chillar omslagets verkliga charmtroll, eller möjligen bara troll. Frisyren ser ut att växa ut ur hans huvud från alla sidor, eller möjligen har han cockerspaniel-öron. Kolla in de vita platå-träskorna! Hela skiten ramades in med stjärnor och en fresh bandlogga, och succén var ett faktum.

1979.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart! Kenth-Eriks is the shit!

Anonym sa...

Anonym sovjetisk tiokampare!! Gimme!!!

Anonym sa...

det blå området längst ner på byxbenen förstärker intrycket av platåskor !

Jag lovar och svär att dagens mode är rent objektivt mycket bättre och smakfullare än 70 och 80-talets, och inte kommer att skrattas åt i framtiden !!!

Anonym sa...

Visst fan är det väl Sven Melander Rulle längst fram?

Kai sa...

Hahahaha! Det är för mycket

Anonym sa...

Cockerspaniel-öron och vita platå-träskor. OMFG!! Hahahahah...

Anonym sa...

Den långa killen där bak är ju David Banner - Hulken helt enkelt. Det ser ju vem som helst!

Dessutom verkar han ju lite småpilsk på trettonåringen!

Anonym sa...

That´s it! Den här får bli mitt skrivbordsunderlägg. Och tack för en underbar blogg! Är några av dom här skivorna med i den bok om ohyggliga LP-omlag som gavs ut nyligen??

Anonym sa...

Han där bak är ju Johan Thorén

Herr Dryck sa...

Jag tror att de hade med Frisbee-omslaget, men jag har inte sett något av de andra.

Anonym sa...

Det är ju inte platåskor, utan vanliga träskor. Förstärker intrycket av fattigmansflärd.

Eva sa...

Jag har dansat till dem! Flera gånger. I mitten på 80-talet då de var ett av de mer "ungdomliga" dansbanden (bara två gammaldanser, mer fartfyllda låtar) vi tonåringar gick och dansade till. På ett sätt såg de troligen hemskare ut då; men jag minns inget av detta.

Klart Som Korvspad sa...

träskorna är för små också. icke attförglömma!

Anonym sa...

Är månne trollet och den andre mustaschprydde herrn i mitten bröder? Kan 13-åringen vara trollets son? Utseendemässigt är de alla tre lite lika varandra.

Andreas sa...

Jag tror bestämt att herrn kan vara något på spåret i sin observation att 13åringen förmodligen skitit ner sig... Haha

Anonym sa...

Trollet ser lite ut som Janne Loffe Carlsson

Anonym sa...

Hade alla sådana där konstiga frisyrer på sjuttiotalet?