2019-02-03

Matthew Ward - Fade to white


Vi måste prata om Matthew. Bilden är inte ett montage utan den där frisyren har burits på riktigt och det är vår plikt att aldrig glömma.
Det är ett mysterium hur den där övernaturligt fula frisyren har kommit till. Jag har två teorier.

1. Matthew hade långt vackert hår, en riktig äventyrsfrisyr. Men så började han bli alltmer tunnhårig uppe på hjässan, en långdragen och gradvis förändring där han inte själv såg hur det såg allt sjukare ut. Kanske slog det honom att något inte stod rätt till då han inte kunde gå in i ett rum med nya människor utan att folk började skratta sig till bröstsmärtor och spruta mjölk ur näsorna. (Denna teori rimmar väl med titeln: Matthews hjässa tonades sömlöst över från brunt till vitt.)

2. Matthew brukade en gång gå på gatorna som en vanlig man och hade en vanlig människofrisyr. En dag emellertid började han tappa håret. Då slog det slint av bara helvete.
I full panik över sitt glesnande barr tog han det vanvettiga beslutet att låta det kvarvarande håret växa sig långt, i ett försök att kompensera på sidorna. Ungefär som en comb-over, fast där en sådan försöker dölja flinten med rena camouflagemetoder tänkte Matthew att tillräckligt mycket hår på sidorna skulle förblinda åskådarna på ett mer psykologiskt sätt: den rena fascinationen över det voluminösa öronhåret är skulle lura hjärnan till att se en farlig rebell istället för en märklig liten flicka, med mustasch och pippilotter, som lekt frisör med pappas hårtrimmer.

1988.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Matthew? Näe..det är Putin.

Pelle Hjelmér sa...

Åh, äntligen ett riktigt vrålgarv! Så jag har väntat och längtat. Tack snälla Herr Dryck.

GöP sa...

En yngre och långhårigare Dr. Phil

Anonym sa...

Äntligen! Det var jobbigt att hålla andan, men det var det värt.

trogen följare sa...

Men det är inte BARA håret! Porträttet är beskuret lite smalare än omslaget på ett helt obefogat sätt, men så att en suddig tumme och kanske något mer av Matthews(?) högra hand syns. Hade de bara råd att ta ett enda kort och var tvunget att ta detta? Men sedan har de photoshoppat hans ansikte till en obehaglig släthet. Så många frågor...

tboj sa...

Det kallas "skullet" (skull mullet / flint-hockey). Sök upp gamla bilder på Devin Townsend. 👍

Per-Arvid Qvist sa...

En huvudbonad hade räckt..

Zendur Keldraaf sa...

Liket lever!

Anonym sa...

Undras om det är G:son som skriver hans låtar? Vilket par de hade varit!

Anonym sa...

Ganska kul ändå att läsa alla kränkta kommentarer om att bloggen inte uppdateras tillräckligt ofta. Den ende som kan förlora på att inte uppdatera sin blogg är ägaren = färre läsare. Helt upp till ägaren.

Att läsa en blogg måste väl ändå vara bland det mest frivilliga som finns.

Anonym sa...

Och märkligt att det är så vanligt med folk som kollar in en blogg som de tycker är kass. Och skriver kommenterar. Att den bloggen borde dö.

Så att de slipper skriva kommentarer...?

Anonym sa...

Jaaaaa! ��������

Hel-Robban. sa...

Varför inte en rejäl hästsvans, bättre eller ännu värre. Vad tycker ni?

Queen Esther sa...

Herr Dryck, du har uppdaterat bloggen tre gånger på över fem månader, vilket får mig att undra vad din plan är. Det verkar som att du tröttnat och intresset lämnat, och du bara ger konstgjord andning för att hålla skenet uppe.

Anonym sa...

Citat;

"Jag har inte prioriterat bloggen på sistone som ni märker, jag har haft annat för mig. Men jag ser ingen mening med att lägga ner eller ta bort sidan, folk är fortfarande inne och tittar på gamla inlägg så jag låter den finnas kvar som en slags skräpmuseum. Då och då kommer jag säkert lägga upp nytt också."

Slut citat.

GöP sa...

Herr Dryck har för ca ett år sen skrivit att han blivit pappa och prioriterar därför sin nya roll som familjefar. Inget konstigt med det. Att bli förälder är en stor lycka men även en stor omställning. Man får andra värderingar och prioriteringar. Det är fullkomligt naturligt och självklart. Att spy galla och skriva en massa meningslösa kommentarer om att bloggen inte blivit uppdaterad på många månader är bara barnsligt. Herr Dryck gör rätt i att sätta sin familj före bloggen. Jag önskar honom och hans familj lycka till och tackar honom för alla goda skratt jag fått genom åren tack vare den här bloggen. Jag kommer alltid att återvända och läsa ett och annat gammalt inlägg och åter få mig ett gott skratt. TACK HERR DRYCK OCH LYCKA TILL I FORTSÄTTNINGEN.

Queen Esther sa...

Anonym 12:12: Källa?

GöP: Eftersom ingen spytt galla och skrivit meningslösa kommentarer verkar din kommentar fullkomligt meningslös.

Anonym sa...

Queen Esther:

Läs kommentarerna till förra skivan J.C 001 - Never again.

Det finns dessutom betydligt fler exempel på liknande kommentarer som GöP nämnde, om man tittar på gamla kommentarer.

Anonym sa...

Det är så gulligt att Herr Dryck behagar komma hit ibland för att radera inlägg som klagar på hur sällan han uppdaterar! 😆

Anonym sa...

Så som vissa idioter uttrycker sig är det snarare konstigt att han inte stängt av kommenteringsfunktionen. Helt rätt att radera skiten vissa skriver!

Anonym sa...

Radera bloggen! Två inlägg på 7 månader?? KATASTROF.

Anonym sa...

Hej Herr Dryck! Många kul inlägg kan man gå tillbaka till. Men jag längtar ju efter ett nytt. Hoppas det kommer. Ha det gott!
/Per