2017-09-21

Dalmasarna på språng


Många gånger har jag presenterat band där en av karaktärerna glömde vilken dag fotograferingen skulle äga rum eller som bara sket fullständigt i den dresscode som noga planerats i förväg. Här har vi ännu ett exempel på det, men med en intressant twist.

Vanligen är ju situationen att en av bandmedlemmarna dyker upp och säger:
   – Hällsprätta också, jag glömde alldeles bort att ta på mig min skavande plastbody med paljetter i röven, så jag får nog tyvärr fotograferas i mina privata, snygga, bekväma kläder. Attans.
Men den här gången är det den obligatoriska dansbandskostymen som är rätt ok, och istället dyker dalmas nummer fem upp och ba:
   – Jag vet att vi sa "väst och skjorta, grå byxor och vilka strumpor man vill", men jag fick liksom feeling. Så här har ni mig i min sons pyjamasskjorta i 120 centilong, som jag passade på att tvätta i 190 grader igår. Jag hittade även ett par blåaktiga byxor som jag inte begriper hur jag lyckades få på mig. Ser ni hur de liksom klyver mig i grenen och pressar upp testiklarna ända upp i fickorna? Jag har klippt mig också som ni ser, jag sa till frisören att sikta på Jonatan Lejonhjärta möter en Bichon Frisé.

Utöver denna fritänkare innehåller omslaget en utomordentlig svampfrisyr på vänsterkanten, bredvid den en man som lyckas hoppa jämfota med krum hållning, skärpa som ligger på den skymda bussen i bakgrunden, ett flygande ciggpaket och givetvis själva konceptet att alla skulle hoppa ur sina skor. Alltihop sammantaget gör plattan ungefär lika lockande till konsumtion som en munfull grått vatten ur muggen som toaborsten står i.

1980.

48 kommentarer:

Hel-Robban. sa...

Till råga på eländet är dalmasen längst till höger just på väg att sumpa ett paket Prince som förmodligen just trillat ur bröstfickan när han hoppat upp i luften.

Anonym sa...

Suverän beskrivning, Herr Dryck. Tack för att du ger mig tillfälle att skratta efter alla kärnvapenhot, medeldistansrobotar, tropiska orkaner och jordbävningar.

Stefan Sandberg sa...

Ännu en vätskebristkväll pga skratt. Fullständigt tagen.....

Anonym sa...

Ja nu peakade du kanske i dina revensioner��

Anonym sa...

Recensioner

Unknown sa...

Tänker mig ett borttappat cigarettpaket från fotograferingen, och Paolo Roberto som typiskt nog precis då stövlar in bland dragspelarna och häver ur sig:"När jag säger att jag vill ha cigg, då ger du mig en cigg! Fattar du?!"

Anonym sa...

Du glömde kommentera ruinen i bakgrunden. Huset ser ju ut att få besök av Arga Snickarn vilken minut som helst. Och varför parkera bussen i den troligen fulaste vinkel som går att hitta (snett bakifrån och lite lågt), så att de skitiga stänkskärmarna verkligen framhävs.

Anonym sa...

Är det bara jag eller snubben till vänster ute på tigerjakt i sann Mora Träskanda?

Anonym sa...

Jag kan inte låta bli att fundera på om de blåa strumporna också ingick i konceptet. Blåa är de i alla fall. Väldigt blåa.

Anonym sa...

Han längst till vänster ser ut som han böjt benen och fjärtar upp sig i höjd med de andra

Anonym sa...

De fyra tomtarna till vänster sitter på bortretuscherade barstolar och är inklippta i bilden. Han till höger var sjuk när plåtningen skedde och fick hoppa på riktigt, därav fel kläder och flygande ciggpaket. Som straff fick han åka och köpa fyra par plastdojor på rea i en hopplös färg och fick femte paret gratis. Också inklippta i bilden för de är så fräcka!

Anonym sa...

Andra från vänster är egentligen fotad när han sitter i en eka och ror av bara satan, och eftersom det var ett sånt lyckat foto klippte de in det.

Åsa Lindberg sa...

Trots de otaliga exemplen på lyteskomik som detta omslag ger så är jag ändå fascinerad av känslan av total viktlöshet man lyckats få till. Men det finns många frågor som förmodligen förblir obesvarade...

Anonym sa...

Viktlös och tyngdlös är olika begrepp. Butternut Lejonhjärta är allt annat än viktlös. Men jag medger att illusionen av tyngdlöshet kunde ha blivit sämre fångad. Han längst till vänster ser ut lite som en sån där töntig svävande staty som man förväntas stå och glo på i världens alla storstäder. Och gärna skänka lite pengar. Särskilt om de är bronsfärgade från topp till tå. Fast den här killen kanske skulle få en 2-krona, eftersom han grejar levitationen utan att klamra sig fast vid en käpp.

Anonym sa...

Men du Drycken, här är ju faktiskt alla skor likadana. Även om ingen har dem på sig.

John Agebrand sa...

Svampfrisyrsmannen till vänster är uppenbarligen atleten i sällskapet och når således högst.
Mer imponerande är att 130-kilosklumpen till höger når högre än sina betydligt mer deffade polare (undantaget Svampfrisyrsmannen då).
Jag tänker mig att 130-kilosklumpen var en framstående tynglyftare med flera pokaler från inofficiella källar-DM. Detta var ju på den tiden då dopning inte var vare sig farligt eller förbjudet.

Åsa Lindberg sa...

Självklart var det tyngdlös jag menade. 😏

Johan sa...

Fanklubben kan anteckna: Bandbussen levde (mer eller mindre) fram till 25 april i år då den blev avregistrerad efter 15 år som avställd.

Mårten sa...

Bilen i bakgrunden med reg nr. JJD 221 är en Mercedes L 608D/41 av 1976 års modell. Den har varit avställd sedan 2002 men avregistrerades (skrotades ?) så sent som i april i år.
Läs mer på

https://biluppgifter.se/fordon/jjd%20221

Anonym sa...

Jag blir inte klok på vad det är för tecknad grej uppe på stugans tak. Är det bandloggan? Någon sorts konst av en av medlemmarna? En ockult symbol? En mycket stiliserad Gustav Vasa som gömt sig från danskarna uppe på taket? Fler förslag?

TrespassersWillBeShotSurviversWillBeShotAgain sa...

Så länge de håller andan och varken rör något instrument eller marken, så kan jag tolerera dem.

"Dalm-asarna" i nazistiskt typsnitt. Så osmakligt.

@Anonym
"Viktlös och tyngdlös är olika begrepp."
Nä, de är faktiskt exakt samma begrepp. Fysiskt.
Om astronauterna i fråga här håller en hastighet om mer än 33 000 km/h runt Jordens kärna så har de en chans att slippa nudda marken ever again.

Anonym sa...

Mal-dasarna...

Anonym sa...

Jag tror – den annars så skarpögde Herr Dryck – missat en vital detalj. Under lupp upptäckte jag de skuttglada dalmasarnas riktiga skor vid höger framhjul (ett par vita träskor – Gud förbjude! - och någon odefinierbar svart urtrampat). De har alltså gått runt den oljeläckande bussen, över gruset och gräset i strumplästen för att göra sitt bejublade skutt.
De har således innan dess varit hos någon intet ont anande skokrängare och tjatat till sig fem(!!) par splirrans nya Lejonskor. Och efter den lyckade bandfotograferingen har de helt sonika gått tillbaka med dem: ”Eh, de passade inte…”
En annan teori jag har är att den krumme hopparen är skomakaren, men det grundar jag bara löst på hans hållning…

Anonym sa...

@Trespassers... etc

Jo, viktlös och tyngdlös är exakt olika begrepp. Fysiskt.

Vikt är massa, alltså typ materia. Gubben är gjord av en satans massa materia. Tyngd handlar om krafter som vill dra eller knuffa på materia, ju mera kraft desto mera tyngd. Men den här gubben faller fritt, och då har han enkelt uttryckt ingen tyngd. Han är dock fortfarande gjord av lika satans mycket materia.

Prova själv. Tejpa fast en badrumsvåg, som mäter tyngd, under fötterna, ställ dig högst upp vid kanten av ett stup. Kolla vågen. Hoppa utför stupet och kolla vågen igen. Så får du se. Medan du faller visar vågen 0, men din kropp har ju inte upphört att finnas bara för det. Det gör däremot din själ när du landar och drabbas av en sjujäkla tyngd nerifrån.

NickeK sa...

"På språng"
Det uttrycket betyder vanligen att man har bråttom. Man är på väg någonstans och måste skynda sig. Att i det läget ställa sig och hoppa rakt upp i luften till den grad att man lämnar kvar skorna på marken verkar rätt så kontraproduktivt. Antingen landar du på skorna igen och stukar ankeln, eller så landar du i det daggvåta gräset och får lägga en stund på att få ner dina sura fötter i skorna igen innan du kan rusa vidare.

Anonym sa...

Han är barfota!
Tjock-masen är barfota!

Micael Wrigdahl sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Är bloggen nerlagd?

Anonym sa...

Ja, den är att betrakta som nerlagd. Innehavaren orkar FFS inte ens med ett inlägg i månaden. Glöm bort den, ingen idé att komma tillbaka.

Anonym sa...

Herr Dryck har ett liv med familj vänner och jobb vi läsare kanske inte alltid prioriteras det här är snubbens hobby sluta gnälla och uppskatta det han gör även om det inte blir så ofta

Anonym sa...

Hellre kvalitet än kvantitet. Inläggen är så fantastiskt roliga och bra så jag brukar roa mig ibland att läsa äldre inlägg och skrattar lika mycket då med :)))

Anonym sa...

Anonym 10:28: Det ankommer på en blogginnehavare att uppdatera sin blogg, annars är det bara att lägga ner. Det mest pinsamma är ju att göra en handfull inlägg om året och i övrigt skita i den. Det visar på tafatthet och obeslutsamhet (satsa eller lägga ner?), och gör bara besökarna irriterade.

Anonym sa...

Tagga ner, Herr Dryck är nybliven pappa. Det tar ett tag att ställa om livet, fritiden försvinner och därmed tiden att blogga.

Anonym sa...

Dalmasarna på språng var ju så hysteriskt rolig att den karamellen kan man suga på ända tills herr Dryck lägger ut årets julspecial.

Anonym sa...

Dalmasarna må vara på språng, men Herr Dryck är på dekis.

Anonym sa...

Herr Dryck har väl ingen skyldighet att producera blogg. Man kan surfa hit om man vill, eller så kan man låta bli. Det kommer nåt när det kommer nåt. Om man vill ha mer fart på bloggen kan man ju komma med glada tillrop istället för att bara dissa. Eller göra nåt roligt själv. I alla händelser funkar antagligen gnäll inte särskilt uppmuntrande. Och om man hänger upp hela sitt välmående på en sån här blogg, och känner sig sviken bara för att Drycken vill göra nåt annat ett tag, då kanske man behöver tänka över sitt liv mera grundligt.

Anonym sa...

Haha, så gulligt men patetiskt med dessa anonyma fanboys som inte tål att Drycken kritiseras minsta lilla för att han låter sin blogg självdö. Om man hänger upp hela sitt välmående på att endast rövslick får förekomma i bloggkommentarerna och känner sig sviken bara för att det framförs minsta lilla kritik, då kanske man behöver tänka över sitt liv mera grundligt.

Anonym sa...

Folk får gärna kritisera herr Dryck, Trump, Moder Teresa, Svamp-Bob Fyrkant eller vem fan dom vill inklusive herr Dryck-rövslickare som jag själv men då kanske man kunde ha en bättre anledning än att det gått 8 veckor sen senaste inlägget, sen kan vi nog alla komma överens om att de flesta av oss som besöker den här bloggen kanske borde se över våra liv dock för helt andra anledningar (om du inte känner dig träffad och stolt över benämmningen kuf kan du ignorera detta)

Mr J sa...

Det där med god ton verkar fallit i glömska, som vanligt på nätet tyvärr. Se det för vad det är, en blog med helt fantastiska omslag och kommentarer på mänsklighetens mindre framgångsrika designidéer. Att sitta och kasta skit på varandra i kommentarsfälten på en sån här i övrigt prestigelös och humoristisk blog får ju bara er att framstå som imbeciller. Skärp er för f*n.

Anonym sa...

Är det något som fallit i glömska så är det bloggen. Fan vad mögigt att inte uppdatera på tre månader. Ungfan måste ju sova någon gång, så då är det bara att sätta sig och lägga upp ett omslag om man vill ha några återvändande besökare.

Anonym sa...

Kan ju finnas andra skäl, t ex sjukdomar eller andra tråkigheter. Eller så är det en - förhoppningsvis bara tillfälligt - tappad sug. Drycken har ju kämpat på i många år.

Herr Dryck sa...

Fantastiskt vilket gnäll! Kul att ni känner er så personligt utsatta av att jag inte skrivit trams på ett tag, det är ju verkligen ett lidande av det mildare slaget. Jag har fått pausa lite för att prioritera tusen andra saker, efter tio års uppdateringar kostar jag på mig det. Men det kommer mera, tro mig.

Pelle Hjelmér sa...

Det är dig väl unt Herr Dryck. Vi väntar gärna, men du ska veta att vi saknar dig!

Anonym sa...

Herr Dryck: Tack för svaret. Att bloggen är uppskattad och folk får abstinensbesvär om du inte uppdaterar är väl trots allt ett bra betyg.

Anonym sa...

Kändisbilen på bilden blev passande nog skrotad bara några månader innan ditt goa inlägg (Avregistrerad (2017-04-25) ). Det VAR en MB 1976, besiktigad senast 2002-09-30 (underkänd) så det var på tiden. LOL

Mulvar Nutze sa...

Han till höger ä väl Pösen från Yttermo eller?

Anonym sa...

Detta inlägg borde ha försetts med varningstext, ty jag försökte högläsa detta, men det gick ej. Tappade andan av skratt och höll på att förgås.

Someone sa...

Är prislappen kvar på den blåa skjortan? Det ser ut så.