2017-07-15

Ronimas - Drömmarnas Ö


Semesterdags! Idag bjuder jag på en somrig platta med ett omslag som fullkomligen gråtskriker lågbudget.

Att lägga in bilden på bandet som en sur disktrasa nere i hörnet var förstås en både konstig och dålig idé, men försöket att piffa till det gjorde det ännu värre. Planen var att försöka frilägga palmen så att den kunde ligga läckert framför den murriga bandbilden, vilket förstås gick skitdåligt och bara bidrog med ett spretigt blått trassel. (För att klippa ut palmens alla tunna blad ett och ett valde de att anlita en lokal karaktär som kallades "Blind-Basse", en nästan 130 år gammal man som till följd av en udda åkomma förlorat all form av finmotorik och endast hade tillgång till en sprattlig fulmotorik.)

De valde att ta bilden framför en fond med palmer, men eftersom den bilden togs nere i någon slags grotta eller gryt med kompakt mörker blev inte övergången till den andra strandbilden helt omärkbar såvida man inte ruskar våldsamt på huvudet samtidigt som man blundar med båda ögonen.

Själva bandbilden ser förstås ut som stryk den med, med en dansk busschaufför med virveltrumma och en tvärförbannad basist med för liten skjorta för att kunna knäppas i kragen.
Utformningen av texten är jobbig även den, med "drömmarnas" onödigt inklämt på vänsterkanten och sedan ett dunderstort "Ö". Tillsammans ger hela kompositionen en känsla av att när som helst kunna rasa samman och glida handlöst ner i någon form av latrin, där den förvisso hör hemma till att börja med.

1984.

10 kommentarer:

Åsa Lindberg sa...

Kan det kanske vara så att själva syftet med det hela var att komma med på Katastrofala Omslag? En klockren kandidat i alla fall.

GöP sa...

Som vanligt viker man sig dubbel av skratt när man ser ett sådant fruktansvärt alster kombinerat med Herr Drycks träffsäkra analys av ovan nämnda "verk".

Alf Tycker Om Öl sa...

När Rominas lämnat drömmarna Ö så hamnade de i Oklahoma......https://img.discogs.com/K5Dh2_NmsqkG_TlUR2j87Wd7Y7g=/fit-in/300x300/filters:strip_icc():format(jpeg):mode_rgb():quality(40)/discogs-images/R-8149350-1456234595-6810.jpeg.jpg Samma omslagsdesign, varför ändra i ett vinnande lag......

Lars Berglund sa...

Hur uttalas Ronimas? Rånimas, Roonimas, Ronimas på gla norska? Roonimaas lite med lite tuff engelsk accent? Jag förstår inte ur man ska säga det korrekt.

Someone sa...

Måste varit "Mardrömmarnas ö."

Anonym sa...

"Ronimas". "Ronimas"? Er det baklengs? "Saminor"? Betyder det at dom bara spelar sånger i Sa-Moll? Sa kommer mellom Fa og Sol, Gess-moll, da. Förbryllande.

Nei, nei, nei. "Curt Bozze'z" ska ni heta.

NickeK sa...

Gissar att RONIMAS har bildats av medlemmarnas namn. Ungefär som mindre VVS-firmor och liknande gör. Fantasifullt värre.
Antingen de två första bokstäverna i förnamnet, typ: ROnnyNIklasMAximilianS
Eller initialer, typ RonnyOlssonNorbertIngessonMickeAspS

Fredde sa...

Är det inte udda att ha en orkester med endast trummor, bas och dragspel?

Anonym sa...

Å herreminje det var verkligen ett skitfult omslag.

Wolfmonkey Pancake sa...

Dom ser ut som dom precis rymt från en sluten anstalt.....