2017-04-27

Milles - Det bästa jag kan få


Här har vi några killar som är jobbigt ärliga mot sig själva, när de konstaterar att varandras sällskap är det bästa de kan få. Det påminner om en bekant till mig som vid ett omtalat tillfälle besvarade sin partners fråga "älskar du mig?" med "man tager vad man haver". Jag har svårt att tänka mig ett mindre diplomatiskt svar på den frågan, till och med "nej fy farao" eller ett gapskratt hade varit mindre upplagt för gräl.

På bilden ser vi ett ölunderlägg med de fem stackars Millarna på, iförda till och med för genren ovanligt gräsliga outfits. De ser ut att vara tillverkade av någon sorts plastmaterial, med enorma kavajslag formade som någon slags konstiga pungar eller som det där äckliga sladdret under hakan på en kalkon. Alla bär de obligatoriska halsbanden, och från vänster till höger finner vi följande sinnesstämningar:
  • "Inte fått sova på tre dygn på grund av ett ryggskott som låst ryggen i ett krumt framåtlutat läge"
  • "Jag vet hur dum jag ser ut men försöker fokusera på pengarna"
  • "Någonting med klor kryper upp för mitt lår"
  • "Jag tillhandahåller lättare droger och annan underhållning"
  • "Jag borde vara halvvägs till Götene med min lastbil med makadam just nu, hur fan hamnade jag här och vilka är de här snubbarna?" 
1976.

12 kommentarer:

Garry Nilsson sa...

Längtat efter ett nytt alster!! Lysande målande beskrivning.

Hans Larsson sa...

Kungligt ordtrolleri! Du kan verkligen uttrycka dig, herr Dryck!

Anonym sa...

Bandet med kronans kalsonger på axlarna verkar existera än idag. Åtminstone två av medlemmarna har dock haft den goda smaken att hoppa av.

http://www.artistmarknaden.se/milles

Anonym sa...

Konstigt att de misslyckats med att erövra världen när de ju har Eddie van Halen på gitarr där till höger.

Hel-Robban. sa...

Det skulle vara intressant att se dem i helfigur. Jag antar att brallorna var rekordvida nertill och dojorna var nog 70-talsgräsliga så det räckte till.

Anonym sa...

De sitter i nån sorts tidsmaskin där man kan se in i framtiden genom ett runt regnbågsskimrande hål, och bilden har fångat deras varierande uttryck, från imponerat intresse och avund till skepsis och ren fasa, just i det ögonblick de har fått se Donald Trumps frisyr.

Someone sa...

Om detta är det bästa de kan få vill man ju inte veta hur dåligt det sämsta är.

Anonym sa...

Fantastiskt typsnitt! Är det copywrightat? M:et ser ut såsom en toalettstol underifrån ser upp till en fet pojke. Som en varning för vad ned/utfallet av att snurra denna platta under en guppande nål kan bli.

De mer sällan posterna på bloggen här tolkar jag optimistiskt som att "running out of" dåliga omslag. Herr Dryck kanske har betat av så gott som alla redan.

Anonym sa...

Det är väl helt enkelt så att de gigantiska, apfula kavajslagen ska efterlikna det likaledes fula M:et i deras bandlogga?? Och ja, en liten gubb-pung mellan två feta sladdriga skinkor är precis vad M:et ser ut som!

Anonym sa...

@Anonym 18:10:
Det finns inget W i copyright, ditt sinnesslöa fanskap.

Anonym sa...

@Anonym
När det gäller copy-WRIGHT, som man gör med typsnitt, så gör det faktiskt det. Pilutta dig!

Nika sa...

Aj! Mitt operationsärr går upp av allt skrattande! Du är bäst!!!