2017-03-05

Kennix - i afton DANS


Faunan av dansbandsnamn är närmast oändlig som ni vet, men ändå känner jag ofta att jag aldrig ser något nytt. Fram kliver KENNIX med obefogat stolta steg, med ett namn som tycks vara en sammanslagning av gubbnamnet Kennet och hepatitvaccinet Twinrix. Bandet med det valda öknamnet utgörs av fem alldeles orimliga karaktärer som vi måste ta itu med en och en, ungefär som man gör när man fått en mängd nya finnar.

Längst till vänster står en yngling som måste ha jobbat i veckor med sin hållning. Ben, rumpa och svank är en kopia av John Travoltas stance på Saturday night fever-postern, men istället för att peka fingret mot taket så placerar han det mot kinden! Detta är en ny version av "knuten näve under hakan", som förmedlar samma eftertanke fast med någon sorts finurlig syndighet insprängd. Övrig synd: revisor-hockey, dubbla klackringar och Pelle Svanslös-scarf.

Näste man är en bredbent sömnig blondin som vad faan Lennart! Röda skor sa vi! Joho, vi sa det två gånger igår, gå hem och byt. Nähä, då får väl du vara den enda av oss som har på sig landstingets vita hygienskor medan vi har röda läderboots.

Näste kille är nog snyggast av dem men åmar sig ändå minst. Det är dags att nämna de där kroppsstrumporna de har på sig. De är svåra att greppa, men jag tänker mig att det är typ vad man hade fått om man hade låtit Tom of Finland designa arbetskläder åt gänget som möter honom när han ska byta till vinterdäck.

Näste man är en klängig typ som lite elakt placerats bakom de andra trots att han är klart kortast. Detta är ännu en som övat fram en snygg-min i spegeln långt i förväg, men det känns lite jobbigt att vara skitläcker om man sen ändå spelar i bandet Kennix. Det är som att använda ett perfekt avvägt årgångsvin till en sån där diskmedelsblandning som man dödar bananflugor med.

Sist ut är en kille som påminner om en ung Luke Skywalker och som nog är den som åmar sig allra mest i sin overall som stramar överallt. Vad gör han med sin högerarm? Det kan bara betyda att det är DANS i afton.

1978.

33 kommentarer:

Anonym sa...

Mannen längs till vänster saknar också vänsterfot. Det smusslar man lite med.

Anonym sa...

På grund av den händelserika bilden och risken att fastna bara på den delen, var designatören av omslaget så förutseende att upprepa grupp namnet hela NIO gånger.
Däremot missade proffset att stava plattans namn med ett initialt stort "I"!

Anonym sa...

Det ser ut som om Luke försökte tafsa klängige killen mellan... men blev påkommen av fotografen sekunden innan och räddade situationen med vinklad hand-pose istället :D

Anonym sa...

Haha! Herr Dryck är tillbaka i Storform! Tack för inlägget, hoppas vi inte behöver vänta lika länge på nästa!

GöP sa...

Jag brukar inte hänga upp mig på om en persons sexuella läggning. Det är hans eller hennes ensak och angår ingen annan. Men trots det så tycker jag nog att bandet verkar platsa jävligt bra som ett husband på någon gayklubb.

Anonym sa...

Med tanke på att de ständigt återkommer undrar jag när Landstingskläder kommer bli en egen kategori. Det har ju blivit en del omslag där garderoben är helt eller delvis medplockad från det senaste sjukhusbesöket, motsv.

Anonym sa...

Den här ligan stod i dörröppningen då jag hämtade bilden från en helrekond. Kände inte för att kommentera varken resultat ett prislapp.

Anonym sa...

haha! Bilen ska det stå. Men.. även bilden skulle må bra av en rekond.

Alf Tycker Om Öl sa...

Lukes vänsterhand är ju lite sexigt instucken i sin egen V-ringning, känna efter att brösthåret sticker ut lagom mycket eller? Hans pingvin-paddel på högerarmen är nog ändå omslagsbildens höjdare!
Vad händer med blickarna - ingen tittar åt samma håll..... klart förvirrade.
Tur att de accentuerar ordet DANS i titeln, men den texten tar så stort utrymme att teckensnittet på bandnamnet blir i minsta laget, men det kompenserar de genom att skriva namnet nio gånger!
Här snackar vi genomtänkt skivomslag!

Johan Bergström-Ek sa...

Bra hållning på Agnetha Fältskog/he-man (2a från vänster)

Makarov sa...

Näst längst th gör troligen en Rolandhållning i smyg

Hel-Robban. sa...

Ännu ett exempel på hur det går när dansband försöker se coola ut. Resultatet blir bara att de i slutändan hamnar på den här bloggen och det var väl inte syftet.

Alf Tycker Om Öl sa...

Med material från Richie Blackmore/David Coverdale, Björn Skifs och Tomas Ledin, en härlig blandning av danslåtar..... https://smdb.kb.se/catalog/id/001892337

Anonym sa...

Jag har funtat en hel del på det där med den ständigt återkommande sabotören på dansbandsomslag. Jag menar då den som alltid har fel dojjer på sig. Jag har kommit fram till att det med stor sannolikhet är trummisen, som ju knappast kan ha varit betjänt av de betongmackor som resten av bandet ofta körde med men vars pjuck ju ändå ingen ser. Följaktligen köpte han ofta snus och hembränt för skobudgeten istället. Kanske kan blogginnehavaren forska lite i det, det står väl på plattorna vem som lirar vad antar jag?

Åsa Lindberg sa...

Haha! Exakt samma overall som vår chef tvingade på oss på frisörsalongen sommaren 1980! Fast våra var tomteröda vilket inte var bättre än den här färgen! Vi var heller inte lika bekväma i overallerna som dessa gossar verkar vara.

Anonym sa...

Herr Dryck, lyssnar du på alla skivor du köper? Eller finns det skivor som inte går att plåga sig igenom?

/Fru Sylt

Anonym sa...

Ser de inte väldigt unga ut för att vara dansband? Stackars killar, vi kan väl samla ihop till en ordentlig indiepopmakeover åt dem. Tror deras märkliga poser skulle komma mer till sin rätt då.

Minxy sa...

Jag skrattar så jag gråter. Var tvungen att stänga dörren till mitt kontor för att inte mina kollegor skulle börja fundera över varför jag sitter och hick-hulk-gråt-skrattar.

Zendur Keldraaf sa...

Ingen som noterat att Skywalker ser ut som en rymdis? Det är ju en halv ocean mellan ögonen. Han måste jublat när man introducerade 16:9 efter varit tvungen att skela hela sitt liv med 4:3.

Anonym sa...

Men UPPDATERA FFS... Jag får abstinens!

Anonym sa...

Någon föreslog husband på en gayklubb. Men Herre Gemini så dumt sagt! Rosa scarves var väl t om nådens år 1978 det mest manliga man kunde sätta på sig...

Anonym sa...

Käre Herr Dryck. Lite kuriosa...Vi i den inte kärnan av din beundrarskara har för vana att hålla andan i väntan på nästa uppdatering. Både Eilert och Göran börjar se oroväckande blåa ut i ansiktet men det ska nog gå bra den här gången också. Ta all den tid du behöver, den som väntar på något gott...

Anonym sa...

Nej, det håller inte att uppdatera en blogg en gång i månaden om man vill behålla sina läsare... I'm out. Orkar inte längre.

Anonym sa...

Herr Dryck har blivit pappa med allt vad det innebär. Grattis!

Anonym sa...

Oj, grattis! Men nu hjälper väl knappast detta glädjebudskap våra vänner Eilert och Göran. Men som plåster på såren kanske Herr och Fru Dryck kan ha dessa herrar i åtanke när det kommer till val av mellannamn för den lille/lilla. Varför inte ett dubbelnamn?

Ola sa...

Kurt-Kennix vore väl käckt?

Åsa Lindberg sa...

Herr Dryck har underhållit oss i 10 år så det är grinigt att klaga på honom nu för att inte lägga ut så mycket. Jag själv har roligt när jag bläddrar tillbaka och läser de gamla inläggen. Denna hemsida är en guldgruva av lyteskomik, ironi, skarpsinniga iakttagelser av sällan skådat slag och vansinnigheter. Vi får hoppas att Herr Dryck återupptar arbetet med sidan längre fram då det finns mera tid för honom att göra det. ☺

Anonym sa...

i afton BAJS

Anonym sa...

Herr Dryck verkar ha mycket att göra just nu. Kanske kan vi fans hjälpa till genom att besöka en loppis/föräldrars gamla skivback och leta på minst en skiva med ett katastrofalt omslag, för att sedan skänka denna till Herr Dryck för recension?

Anonym sa...

Så att han inte behöver lägga ner tid på att leta menar jag...

Anonym sa...

Imponerande att de lyckas köra fast både förhuden och brösthåret i samma gylf.

Anonym sa...

Kan ju inte hålla mig längre, skrattar så jag gråter...
Det är ju jag som står längst till vänster, det är snart fyrtio år sedan och trummisen har inte vita träskor på sig, för trummor spelade jag.
Jösses va kul!!!

Anonym sa...

Sorry, längst till höger lite bakom ska det ju vara. :)