2017-02-13

Stig Lorentz - Två små röda rosor


Stig Lorentz har varit med en gång tidigare. Denna gång har de satsat helhjärtat på en bild med de mest osmickrande förutsättningar de kunde komma på: underifrån, med blixt, med en bildkant som skär av damen mitt på kroppen och som bakgrund valdes ett stort mörker som sväljer allting bakifrån. Lägg till det puffärmar och kragar med kråsdetaljer, att
de är alldeles svettiga efter intervallträning eller något annat jobbigt, en rödblommig saxofonist som är 16 år gammal och Colin Firth som Mr Darcy på högerkanten så blir det självklart succé.

1981.

12 kommentarer:

MadameG sa...

Man kan ju inte låta bli att fundera över damen i mitten och hennes roll i sammanhanget. Om man tittar här: http://www.svenskadansband.se/cat-stig-lorentz-329.htm så finns det en dam/kvinna med på flera av bilderna men är det en sångerska, någons mormor/farmor som envisas med att vilja vara med på bild eller rent av deras manager...

Alf Tycker Om Öl sa...

Lite bukakkke-varning på bildupplägget, både Colin F. och Cliff Richard-kopian ser ju rätt upphetsade ut när de överlämnar sina rosor till damen i mitten.

Wolf sa...

Snällt att ge mormor blommor i alla fall.

Jimmy Fuhr sa...

Jag får känslan av att damen sitter i rullstol.

Johan Weilander sa...

Är det Fredrik Lindström som spelar saxofon? Vid denna tid var han 17-18 bast och heavy metal-trummis i Crystal Pride, men det här kanske var ett sidogig?

Anonym sa...

"Två små röda rosor och en spräckt trumhinna" borde vara en mer korrekt titel med tanke på saxofonynglingens placering av luren.

Hel-Robban. sa...

Han till höger hade tydligen missat att det var hopplöst ute med tattarhängslen på 80-talet.

matte sa...

HELLREC-ords... !!!

GöP sa...

Snubben till höger i bild är kusligt lik den engelske seriemördaren Fredrick West...

Anonym sa...

Trååååååååk.... För få uppdateringar, för tråkiga omslag, för korta kommentarer! Det var bättre förr!

Anonym sa...

Och för gnälliga kommentarer.

Claes ekström sa...

Men sitter damen i en röd kungsgunga av krinolin mellan de två kavaljererna vid sidan?