2017-02-02

Blandat - Ger +Ger igen


Idag blir det dubbelt upp från allas vårat favoritskitbolag Roldex! Vi börjar med en av dem tycker jag, det blir lättast så.

Försök greppa detta: bandet heter Blandat, och skivan heter Ger. Jag vet inte vilket av dem som är dummast. "Godkväll allihopa, vi heter Blandat. Köp vår nya platta, den heter Ger."
Ordvitsen skulle förstås vara att det låter som "blandar och ger", men det gör det ju inte. "Blandat ger" betyder ingenting.

På omslaget sitter de vid ett bord i ett rum med en skitmassa ormbunkar och tavlor som hänger provocerande asymmetriskt. Där sitter de gravallvarliga och spelar kort som de har klippt ut själva, på vilka färgerna har ersatts av noter och klaver. De två som trängs på den vänstra sidan är helt värdelösa på kortspel, vilket märks genom att de döljer sina kort på klassiskt sätt men med korten vända åt fel håll. Deras motspelare kan alltså se vad de har för kort, medan de själva sitter och tittar på tomma baksidor och fattar ingenting.
Stämningen är ytterst laddad, smockorna hänger i luften och titeln "ger" står som en hård klump i annat typsnitt under bordet.


Nummer två fick titeln "Ger igen", och nu har de bytt om till hängselbyxor och de mest hiskeliga stövlar. Bortsett från dessa, det stenhårda motljuset och den obehagligt stora mannen av sten så finns det inte mycket att klaga på här, jag kunde bara inte låta bli att köpa den när jag hittade båda dessa Roldex-doldisar på samma ställe.

1978 och 1979.

14 kommentarer:

Crom! sa...

Man blir ju jävligt sugen på att höra hur det låter.

Anonym sa...

Crom, hört talas om youtube? https://www.youtube.com/watch?v=0-M7trMGmf0

Anonym sa...

https://www.youtube.com/watch?v=0-M7trMGmf0

Anonym sa...

Anonym 18:26> Grattis, bara en dryg halvtimme för sent!

Macropod sa...

Helt okej musik faktiskt. Var någon av dem med i Tre Profiler?

Anonym sa...

Att döma av de osymmetriska tavlorna verkar de ha bra musiksmak också. Jag menar, Dan Andersson, Evert Taube, Bellman och Beatles samtidigt. Kan ju inte bli fel!

Anonym sa...

Det man möjligtvis skulle kunna klaga på på andra skivan är väl färgvalet på texten gentemot bakgrunden, men det vet vi ju redan...

Anonym sa...

Är det inte kusligt hur Dan Andersson tittar ur den vinkeln och från andra sidan graven på precis DIG? Man måste ju bara undra om något är på gång. Gives me the creeps…

Grillvante sa...

En eloge för skovalet, det ser ju åtminstone ut som om minst 2 av 3 har likadana skor!

Christian Sture sa...

Titeln låter nästan en smula hotfull. Blandat tar ingen skit - och nu är det dags för revansch!

Anonym sa...

Ja, du ger,
och ger igen.

Anonym sa...

Är det bara jag som nästan är lite besviken på att inget av idolporträtten på väggen verkar vara inklippt i efterhand? Det brukar ju annars vara standard här.

Elias Granqvist sa...

Omslaget till "Ger igen" tycks vara inspirerat av ABBA:s Waterloo-promotionbilder. Det var nog vanligt på 1970-talet.

Someone sa...

"Blandat ger igen" för vad?