2016-10-29

Parade of pops


Bortsett från den mycket märkliga överbetts-minen, det ondsinta sneglandet och de uppdragna axlarna är det förstås benet som är allra märkligast här. Hon står inte och lyfter upp sitt högerben lite käckt som man först kan tro, det är ju fel ben! Antingen är det hennes vänstra ben som hon vridit fullständigt ur led på skoj, eller så sitter hennes vänstra ben fast vid kroppen mitt i skrevet. Alternativ tre är förstås att hon har en vänsterfot på sitt högra ben, det kan ju hända den bästa.
Oavsett vilket så tycker jag det är lite att ta i att kalla detta för "solid gold".

1974.

22 kommentarer:

ME sa...

En av låtarna på plattan heter A walkin' miracle...

Anonym sa...

Är hon designad av Salvador Dali?

Hel-Robban. sa...

Högsta katastof-klass, inget snack om den saken. Det finns tydligen ingen ände på hur mycket klantigheter som tryckts och getts ut.

Anonym sa...

På etiketten till höger: "En kvalitétsprodukt från ..." ja, vem? RT? Illuminati? Konspirationsteorierna kring vem som spred dylika hemskheter rullar vidare.

GöP sa...

Konceptet är ett typiskt tidigt 70-talsfenomen. Då vräktes det ut den ena "Hit"-plattan efter den andra, med dåtidens hetaste hitlåtar. Men inte i originalversion med originalartisten, utan framförda av riktigt urusla studiomusiker. Skivomslagen var också därefter, vilket bekräftas av ovanstående omslag. Inte så sällan pryddes omslagen av en lättklädd yppig kalaspingla. Ack ja, det var inte allt som var bättre förr.

Anonym sa...

Flinet skulle kunna förklaras av att fotografen lyckades fånga ögonblicket när hennes korsband gick av. Jädrar vad häftigt det kändes!

Anonym sa...

"En kvalitetsprodukt!" Jaja, försöka duger...

Sant som GöP säger, men jag har aldrig fattat vilka som köpte skiten? Jag gissar på lågutbildade i yngre medelåldern med noll musiksmak. Pensionärerna på den tiden var väl fortfarande fast i jazz och 40-talsschlagers, och tonåringarna lyssnade i varierande grad på knarkmusik, progg och bubbelgumspop.

Bertilone sa...

Womble? Måste ju kolla upp detta.

"Womble:
The act of farting on someone's dinner. The most effective wombling is done without pants."

Kan ju delvis förklara kroppshållningen...

Queen Esther sa...

Wombles kan närmast förklaras vara brittiska mumintroll. Se vidare https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Wombles

Homely Girl var annars en passande titel med tanke på omslaget...

Anonym sa...

Att låtarna på samlingsskivor av den här typen generellt skulle vara "framförda av riktigt urusla studiomusiker" kan jag inte hålla med om. Generellt sett var det kompetenta studiomusiker som gjorde såna här knäck för att tjäna brödfödan. Ospännande, ja, men uruselt, nej.

Anonym sa...

Anonym 09:16> Då vet vi vad din pappa sysslade med på den tiden. Varför skulle du annars ta åt dig?

Anonym sa...

Konceptet hitparad framförd på panflöjt eller hammondorgel suger. Därmed spelar det ingen roll om du är hammondorgelns motsvarighet till Michelangelo, resultatet blir skit likförbannat...

Anonym sa...

Konceptet hitparader framförda av studiomusiker suger oavsett vilka instrument de spelar eller hur bra de är! Finns det något osexigare än studiomusiker? Och varför skulle jag dessutom vilja höra deras versioner framför originalen??

Anonym sa...

Å så köpte man skiten på Gulf, BP eller Esso i tron att det var original likt förbannat, eller ännu värre, som present av ngn välmenande farmor. Oftast var brudarna mycket mer utmanande än så här, det var ju det som fick eländet sålt.

Den som gått längs en landsväg på 70-talet kommer ihåg vilka drivor av uppnystade kassettband som drällde överallt.

Anonym sa...

Man får se de här skivorna som produkter av sin tid. Melodiradion spelade skivor till kaffet för pensionärer och det fanns inget Spotify. Vad göra om du ville ha lite omväxlande musik på partyt, om du inte ville att Leffe skulle rådda runt bland dina skivor, lägga dem i fel fodral, spilla öl på och repa dem?
För en producent gick det snabbare att ta in studiomusiker, ge dem noterna och spela in än att försöka förhandla fram rättigheter till originalinspelningarna. Det var bara de stora bolagen, som K-Tel som kunde göra det och packa ihop 20 originalhits på en LP med extremt tajta spår som inte lät så bra.

Anonym sa...

@Anon 11:32

Nä, det är sant. Jag hade en K-Tel skiva -77 som jag köpte för att Patti Smith (Because the Night) och Dee D. Jackson med den här gräsliga "Automatic Lover" (bra då, bättre än Paul Paljett iaf)var med, resten var rena partydödaren men de var bättre studio-skiten som såldes på bensinmackarna.

Anonym sa...

Med tanke på musikens kvalitet borde det väl vara två o i pops
F ö finns ju K-tel kvar än idag.

Someone sa...

Men klänningen var snygg. Ganska i alla fall.

Someone sa...

Men klänningen var snygg. Ganska i alla fall.

Anonym sa...

Allvarligt talat... ser inget märkligt med fotot eller hennes ställning och inga ben är vridna ur led. Hon står på höger ben, lyfter det vänstra och vrider överkroppen åt vänster. Sen att hon säljer skräp är en helt annan sak...

Anonym sa...

Jag ser inte heller något fel med hennes ben. Kan det vara så att Farbror Dryck är lite ovan vid kvinnlig anatomi?

Anonym sa...

Korsband. Definitivt korsband. Ett gäng lösa studiomusiker inkastade för ändamålet = korsband.