2016-08-14

Snacks - Fria fantasier


Så var det dags för den andra plattan med Snacks som jag kommit över, singeln "Fria fantasier". Nu har det gått ett år sedan den förra, men det mesta är sig dessvärre likt. Det har dock tillkommit ett nytt förtydligande nere i hörnet, "For new dancing generation". Det borde förstås ha stått "For a new dancing generation", men budskapet går ju fram ändå: man kan vara för gammal för att lyssna på Snacks.

Längst till höger har vi samma man som sist, han har behållit både digitalklockan och frisyren men har bytt om till en hiskelig campingoutfit som man ser så där ledigt arbetslös ut i.

Till vänster om honom har de kastat om litegrann. Där står nu han som brukade se småkriminell ut, men han har rakat av sig mustaschen och på så vis tappat mycket av "sälja sprit ur bakluckan"-vibbarna, detta trots att han klätt sig i Bröderna Dalton-tröja med märklig rymddräktskrage. Nu påminner han istället mer om en vaxdocka. (Inbillar jag mig eller anar ni också rosa läppglans?)

Därefter kommer han som hade så kort lugg sist, den har dock vuxit till sig och räcker nästa ända ner till ögonbrynet. Denna platta är från precis den lilla lucka i tiden då man ostraffat kunde kombinera extremt djupt urringad T-shirt med dubbelknäppt uppkavlad kavaj. Sedan aldrig mer.

Sist ut är samma kille som var coolast och vänstrast på förra singeln, och hans frisyr förblir lika episk, dock har den nu dragit mer åt "stor risig hund" än "fontän". Vi kan också se en trend här; sedan den förra singeln 1988 har wetlooken slagit igenom i Snacks, så alla de fyra lurvkillarna ser betydligt mer nyduschade ut nu än sist.

1989.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att se att den högraste snubben antingen har jackan avig eller tvättinstruktionen på utsidan. "Iron washing" och ett gäng flaggor är en tydlig uppmaning att hålla sina kläder bländande vita och släta!

Tom Bengtsson sa...

Snacksaligt...

Anna-Karin sa...

Fria fantasier. Jag mår lite illa. De ser ju faktiskt ganska sliskkåta ut. Usch.

Anonym sa...

Igen har killen till vänster klockan på "fel" arm.....?!

Anonym sa...

Som vanligt backade fotografen diskret då alla ville tacka honom för jobbet. (Jag har sett vad dom där nävarna har pysslat med under sessionen).

Anonym sa...

Står dom i mitten inte lite väl otäckt nära varandra med könen?

//Fredde

Anonym sa...

Miami Vice-brallor på vänstersnubben va? Tror att han kände sig ruggigt nöjd med det köpet.

GöP sa...

Herr Dryck har ju en kategori som heter "skammens år 1977", jag tror det är dags att införa en ny kategori: "Skammens årtionde 1980-tal". Jävlar vad många plattor som skulle platsa där.

Anonym sa...

1980-talet är det modemässigt mest horribla årtiondet sedan Adam och Eva klädde sig i fikonlöv! Inte ens 1970-talet förmår nå den absoluta botten som 80-talet innebar! Och det värsta är att nu börjar skiten från det decenniet bli på modet IGEN! Skjut mig, någon! Eller förresten, skjut alla som ens överväger att dra på sig något som ser 80-tal ut!

Hel-Robban. sa...

Jag tycker att snubben på vänsterflanken ser ut att ha åldrats betydligt på bara ett år. Han kanske har kört hårt med groupisar och annat som hör till.

Anonym sa...

Robban: Tycker han ser misstänkt ut som en kola-torsk...

Wolfmonkey Pancake sa...

Blöthundfontänmannen eller man nummer ett från vänster samt den före dette smått kriminelle man nummer tre från vänster ser ju ut som att hoppet mellan de två skivorna snarare är minst tio år än ett. Det borde ju oavsett åldrande vara kriminaliserat att ha ett unibrow som herre nummer två sett från vänster.

Anonym sa...


Mannen iförd hängslen planerar antagligen att förhöja sin status och ta kontrollen av bandet med hjälp av halsförlängande ringar som används inom afrikanska och asiatiska kulturer.
Hoppas han inte lyckades i sitt värv och istället förgås av gamnacke!

Joakim sa...

När Triple & Touch körade bakom Björn Afzelius 1989 körde de just på kombinationen svart kavaj med uppkavlade ärmar och urringat vitt linne under. Förutom Lasse Kronér.

http://3.bp.blogspot.com/--8MjiPn_s2E/T402GBHVuCI/AAAAAAAAA3E/jrS6ZOKExGU/s1600/tripletouchbelladonnahovdala1989.jpg