2016-04-10

Ny David kommer


Jag vet att det står "Ny David", men det skär så mycket i min hjärna att läsa sådana särskrivningar så jag skriver Ny-David i alla fall. Hur som helst sitter han och kommer på en gräsmatta under ett saligt tjoande.

Det fascinerar mig hur pingströrelsen och andra frireligiösa gäng kunde vara så fria från synd att de inte ens reagerade på riktigt uppenbara sexuella anspelningar. Mer troligt är kanske att varenda människa på Hemmets Härold mycket väl gjorde sådana associationer, men då ingen ville medge ett sådant orent sinne så blev Ny-Davids utlösning i skräddarställning en elefant i rummet som förblev okommenterad ända tills skivan stod i butik och kunde garvas åt av alla vanliga kättare.

Han har varit med två gånger tidigare, här och här, men dagens omslag är nog ändå min favorit.

1975.

14 kommentarer:

GöP sa...

Tack gode Gud, att jag är ateist!

nada sa...

Vad hände med den ursprunglige David som gjorde att de måste ersätta honom med denna version av David? Och om detta var ett uppköp, hur jävla illa var egentligen Gammel-David?

Anonym sa...

Och de gånger han glömmer bort vad han heter, behöver han bara kasta en blick på gitarren. Det fungerar även i dunkelt upplysta bönhus eftersom bokstäverna är så stora. Smart!

Garry Nilsson sa...

Halleluja!!!

Dödsmonstret sa...

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ny-David_Nygren

Dödsmonstret sa...

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ny-David_Nygren

Wolfmonkey Pancake sa...

Herr Dryck borde kolla in "Ensamma vargen", skivan med ensamma vargen, utgiven av Air music. Helt vidunderligt vidunderlig!

Anonym sa...

Ligger en i mitt tycke rätt katastrofalt omslag för en LP ute på bud på Tradera nu:
http://www.tradera.com/item/340526/255917148/predator-easy-prey-lp-roadrunner-records-rr-9714-
Predator - Easy Prey

Hel-Robban. sa...

Ja, det där Predator-omslaget skulle utan vidare platsa här tycker jag.

Lennart sa...

Jag reagerar också på särstavningar. Sen fattar jag inte varför folk skriver idag, igår, ikväll osv? Som min svensklärare på gymnasiet sa "I är ett eget ord, det heter i dag, i går, i kväll osv" Han var verkligen röd i ansiktet då, varje gång... Så har jag inte heller förstått varför folk säger och skriver medans? Det heter ju medan. Så det här med ordet vart, folk säger t ex jag "vart rädd". Det heter ju jag "blev rädd". Men strunt samma, svenskan förändras hela tiden, snart pratar alla engelska här i landet. Vi vill ju alla vara som amerikanerna!

Anonym sa...

Till Lennart; du tror att folk kommer att prata engelska i framtiden här i Sverige?

Jag tror bestämt att onödigt många kommer att skrika på arabiska....möjligen kommer man att höra rumänska lite här och där runt hörnan.

Engelska känns ju då som jäkligt mycket att föredra.

Lennart sa...

Till Anonym 20:57
Jag jobbar på en stor internationell revisionsbyrå här i landet. En av The big four som det heter. Se där, där kom engelskan igen.. Det mesta av vårt material, mallar, presentationer, koncept osv är på engelska. När det kommer besökare från kontoren i andra länder så pratas det engelska. Fast de kan vara från Belgien eller Tyskland. Vi har ingen egentligen koppling till USA, men folk här i landet är så fascinerade av det landet. Ända sen 70-talet eller kanske tidigare? Hur många har inte lekt indianer och vita som barn? Sett på alla dessa amerikanska serier? T ex Lödder.... Fast jag kan även tyska och franska. Tyska är så där. Själv tycker jag att franska är ett trevligare, härligare språk. Låter bättre på något sätt. Har kusiner i Canada och när jag flyger över dit hör jag alltid flygvärdinnorna prata "den gamla franskan". Franskan i Frankrike utvecklas hela tiden, men den i östra Canada är kvar i det gamla. Den känns så skönt.
Men varför bry sig om vilket språk man pratar. Här tittar vi på skivomslag!

Anonym sa...

OK, så Lennart gillar gammelfranska. Apropå skivomslaget med Ny David? Eller vad?

Anonym sa...

Jag tror att väldigt få eller ingen såg någon sexuell anspelning på "kommer" när den här plattan var aktuell. Vid den här tiden "gick" det för folk. Det är fortfarande ett jävligt roligt omslag.


Lennart skrev:

Vi har ingen egentligen koppling till USA, :)