2016-04-22

Martys 3


Dansbandskostymer brukar ju som bekant vara åt helvete fula, men just de här är verkligen skandal. Det är som en parodi på sjuttiotalets dansbandsmode, där de har tagit de stora kragarna, tighta utsvängda brallor, puffärmar med muddar och hiskeliga glansiga material, och sedan gått all-in på allting samtidigt. Givetvis är det här omslaget gjort under just Skammens År 1977. Året innan gjorde de den här plattan.

Det finns några intressanta saker med de två enäggstvillingarna på västra halvan av omslaget. Dels att de valt precis samma frisyr och mustasch, trots att de dagligen ser hur bedrövligt det ser ut utan att behöva någon spegel. Men än mer fascinerande är det faktum att de två är genetiska kopior i likadana kläder, men ändå tycks den vänstra herren ha betydligt mer att försöka få plats med i brallorna.

Den lilla killen i mitten ser ut som en klassisk mobbare, en sådan där som egentligen aldrig skulle ha en chans mot mobboffren om det blev handgemäng, men som alltid hade lite större killar bakom sig. Nu är det förstås inte så det ligger till, han är bara en central figur i bandet och matchar sin outfit med höftputning och ett maxat självförtroende. Han vet exakt hur tydligt man ser dasen utan minsta ansträngning, och han är supernöjd med det.

Notera även Bob Hunds gitarrist Conny Nimmersjö ute till höger.

Från Skammens År 1977.

12 kommentarer:

pem sa...

... och skymtar jag inte ett par sandaler på den bakre enäggstvillingen?

MadameG sa...

Sömmerskan som sydde kläderna till förra omslaget blev på grund av tight budget tvungen att återanvända mönstret till dessa, men hon fick mindre mängd tyg och blev tvungen att göra allt så tight som möjligt....

Hel-Robban sa...

Det här var ett praktexemplar av skamlighet anno 1977. Jag känner en lätt kombination
av skrattspasmer och kräkreflexer och det är inte så vanligt nuförtiden.

GöP sa...

Måste vara fruktansvärt obekvämt med den trånga grenen.Om jag hade haft så tajta brallor som mobbaren så skulle jag vara en eunuck.

Wolfmonkey Pancake sa...

Vi har två snarlika varianter utav Dean o'Gorman som spelar Filli i Hobbitfilmerna. Vi har en fem år äldre David Caruso samt en femton år yngre Jimmie Åkesson.

Har jag glömt någon?

Mika Nikon sa...

Men, alltså.... HUR kan man sy såna kragar som INTE går runt nacken alls, men som breder ut sina snibbar lite för långt ner, så det blir som överdimensionerade FLUGOR under halsen?

Detta är sjukt. Var det ingen som SÅG?
(Nä, för alla var upptagna med att försöka ignorera cameltoen och eftersom ingen ville ta upp det uppenbara, valdes dessutom denna bild ut till konvolutet.)

Ralf sa...

Konstigt att ingen kommenterat killen längst till vänster. Han ser iofs ut som en kille man glömmer bort. Han har i alla fall en rätt oskön ställning där han lutar sig bakåt mot björken och får böja lite jobbigt på knäna.

Wolf sa...

Att döma av fötterna på vänstra snubben så står han åtminstone en meter framför trädet, så vad lutar han sig mot? Är han så djärv & innovativ att han kombinerat Roland-hållningen med en stående huksittning? Dansbandssvängens svar på Leonardo da Vinci.

Anonym sa...

Skulle vara kul att med ledning av denna blogg köra lite statistik på andelen höger-/ vänsterballe! Tror mig ana en viss övervikt för vänster, men det är ännu bara en känsla...

Anonym sa...

Kläderna är mer än tajt sydda, men på vänsterkillen hänger dressen ändå ändå löst och ledigt. Det kan inte vara särskilt mycket kropp inuti.

Anonym sa...

Enligt Wikipedia så är Conny Nimmersjö född 1967. Han skulle alltså vara 10 år på bilden? :)

Anonym sa...

"Mobbaren" är en av de bästa karaktärerna på bloggen hittills, och jag har sett alla.