2016-04-29

Kjell Brooz - Bjud upp till dans


Det är så dumt.
Chockrosa träningsoveraller med utsvängda byxben var en jättedum idé, de verkar ha klätt ut sig till någon sorts äckligt godis med farliga färgämnen i. Att stå i en fors med blöta stenar medan man bär högklackat är också jättedumt. En sitter dessutom på huk, vilket inte är ok.
Den främre mannens frisyr i ett solitt stycke är också dum, den får honom att påminna om någon gammal byst av sten.
Den bortersta mannens mustasch är också dum, då den stilen vanligen förknippas med en annan man som verkligen var jättedum.
Namnet Kjell Brooz är också dumt, och både typsnittet och färgen också.
Plattan är från Skammens År 1977. Ett jättedumt år.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Att låta Martin Timell (3:a från vänster) ingå i bandet, är mer än dumt.

Johnnie Boy sa...

Det är väl värre med Bruno Wintzell (tvåa från vänster)?!

Anonym sa...

Terrängen verkar vara minst sagt svårdansad, dessutom.

Kilgore Trout sa...

Allvarligt talat, är det bara jag som tycker det hela skriker montage? Ganska avancerat för att vara ett mögigt dansbandsomslag från 1977 visserligen, men terrängens kontrast gentemot rymdpyjamasarnas är helt off, de kastar inga skuggor, på flera ställen syns en tunn mörk silhuett runt förövarna och de halvblurrigt transparenta förgrundsbladen som hamnat mot det rosa har suspekta konturer. Jag tror detta är förklaringen till att bandmedlemmarna är så avspända - de löpte faktiskt noll risk att trilla ned i kalla forsen och spolas iväg i sina högklackade fulskor.

Henrik Karlsson sa...

Den främre killen ser ut som en läskig hybrid av Ronnie Hellström och Jon Skolmen. Isch.

Alf Tycker Om Öl sa...

Jag säger också "montage" - aldrig att dessa hjältar skulle försätta sig i en sådan farlig situation (utan stuntmän).
Sen så snodde ju Henrik Karlsson min Ronnie Skolmen kommentar........

I can sum it up in one word - DUMT!

GöP sa...

Visst fan är det ett montage. Det syns ganska tydligt: skarpa konturer kring gubbarna, deras storlek i förhållande till omgivningen (stenar ,buskar etc.) stämmer inte. Lägg därtill en makalöst dålig färgkontrast i hela bilden. Detta är ett ovanligt fruktansvärt vidrigt fult omslag.

Hel-Robban. sa...

Jag tycker det ser ut som det har bleknat och tappat en del färg. Vem vet,det kanske
har suttit uppe på en vägg någonstans. Fråga mig inte bara varför, i rimlighetens namn som avskräckande exempel är min teori. Jaja....1977 som sagt.

Anonym sa...

Tredje från höger är inte Martin Timell, det är Chevy Chase.

Anonym sa...

Sorry. Tredje från vänster. Chevy Chase. Bergis.

Stefan Andersson sa...

Att ha högklackat till pyjamas är dumt. Att tvätta pyjamasen i blekmedel var dumt.

Anonym sa...

Kredd ändå för att de lyckats nyansmatcha hyfsat:
Bandnamn-dräkter
Albumtitel-ansiktston

Diskberg sa...

Visst måste det vara ett montage, men varför anstränga sig med det? Måste vara enklare att bara ställa gubbarna i en bäck och fota. Montage känns mer motiverat när det är svårt att förverkliga sin vision, t ex ett pyjamasband på månen. Kan det vara så att de faktiskt står på riktigt i bäcken och att man av någon anledning lagt på någon slags montage-effekt i efterhand, för det kanske var coolt att se monterad ut 1977?

Sambandsadjutanten sa...

Tror inte att det (tyvärr) inte är ett montage utan att urprungsbilden visar bandmedlemmarna iförda Speedo badbyxor i bikinimodell. Då detta riskerade att skapa kravaller i Karlskoga retusherades bilden medelst en rosa överstrykningspenna. Sedan verkar bandet ha en viss fäbless för vattendrag, finns en inte full lika gräslig historia här:
http://www.svenskadansband.se/img-kjell-brooz-1464.htm

Wolf sa...

Jag tror inte heller att det är ett montage. Det var nog bara så att ingen lins var så avancerad att den klarade av att återge just denna blandning av grälla "dansbandsfärger". Kameran fick antagligen kasseras efteråt.

BackstugeBengt sa...

Starkt gjort av Bröderna Kjell att faktiskt införa ett helt nytt begrepp i det svenska språket: Dansbandspyjamas

Stefan sa...

Hitlermustasch på en dansbandsmusiker, det var nått nytt.

Anonym sa...

Håller också på att det är solblekning eller tryckfel som trollat bort viktiga skuggor och fått ett ickemontage att se ut som ett skitkasst montage. Snacka om att - öhöhö - gå över bäcken efter vatten!

Anonym sa...

De så kallade Kalle-Anka kläderna kan vi tacka skattemyndigheterna för. Det var nämligen så att för att få avdrag i sin deklaration var scenkläderna tvungna att vara beskaffade på ett sätt att de inte kunde användas privat. Om kläderna kunde användas privat beviljades inte avdrag. Reglerna tillämpades mindre rigoröst senare och med det försvann också dessa överdrivet fula kläderna. men i historiens ljus är det ju fantastiskt kul att titta på.
Det blir ju ännu roligare när man lyssnar på skivorna för mycket av detta är oerhört dåligt, men ändå svensk kulturhistoria och vi skall inte glömma den betydelse dansbanden haft för dels folkets park och hus men också för familjebildningen. Hur många har inte efter byxvarm vodka och en zingo vågat på sig att ta kontakt med det motsatta könet.