2016-03-15

Mixers - Hej du rara


Mixers är ett gäng med en buss. En skitfräck buss som de har köpt och inrett, och som de sedermera åker land och rike kring i. De har valt ett orange tema för bussens inredning för att matcha några av bandmedlemmarnas lika orangea hudton, och man känner hela vägen genom skivomslaget hur mycket cigarettrök det måste lukta i de där fåtöljerna.

Deras skjortor är dekorerade med mönstret "psoriasisblomning i silvergrått" och ingen av dem har tvekat att knäppa upp åtminstone tre knappar i dem. Tommy i mitten har valt att stå upp på bilden, för att på så vis bjuda oss alla på en våldsamt tillknycklad knackwurst eller någon annan otäck charkprodukt som han gömt i grenen.

I enlighet med sjuttiotalets trafiksäkerhetsstandard införde bandet stränga krav på att alla i bussen skulle sitta i sina fåtöljer under färd, med undantag för om man inte kände för att sitta ner. Då kunde man till exempel stå upp som Tommy. Dessa rigorösa regler försäkrade att ingen skulle sitta obekvämt under resan. Vid en eventuell krock skulle naturligtvis hela bandet slungas ut som ett enda trassel genom framrutan tillsammans med sina snurrfåtöljer eftersom de står löst utställda på heltäckningsmattan, men det hörde liksom till. Bussen var som en alldeles livsfarlig gillestuga på hjul, och en sådan vill ju alla ha.

1976.

16 kommentarer:

Queen Esther sa...

Först, då...

Anonym sa...

Fy fan, det kan inte bli mer 70-tal än med den murrigt bajsbruna inredningen, det hiskeliga orangea "mys-vävda" stolstyget, de axelbreda kragsnibbarna, de rejält utsvängda byxbenen och den tidsenligt krossade pungen.

Unknown sa...

Grattis...

Hel-Robban. sa...

"Hej du rara" kan ju bara betyda en sak nämligen en inbjudan till dansbands-groupisarna till ett äventyr i den mysiga bussen i när de har spelpaus.

Wolfmonkey Pancake sa...

Jag har alltid undrat över det där med dansbandsgroupies, både nutida och dåtida....hur tänker/tänkte dom? Hur ser/såg dom ut? Hur tänker/tänkte dom??

Existerar fortfarande dansbandsgroupies eller har de dött ut?

(Mina föräldrar träffades på en dansbandsbana, kan ha varit till musik utav Flamingokvintetten)

Garry Nilsson sa...

Åh... nostalgi!!! Jag hade exakt en sån fåtölj i samma hemska färg.

GöP sa...

Som den fotoestet jag är, måste jag kommentera följande iakttagelser:
Dålig skärpa på hela bilden och den lutar dessutom något åt höger

Anonym sa...

Deras ansikten är ju för fan lika orangea som stolarna! Hur är det möjligt? Var brunkräm redan uppfunnet på den tiden?

Anonym sa...

Min teori beträffande ansiktsfärgen är att det inträffade något missöde vid färgseparering och rastrering av tryckoriginalet. Eller också missade man en av CMYK-färgerna, kanske cyan, på tryckeriet.

Diskberg sa...

De där två i fåtöljerna längst in måste väl ändå vara tvillingar?

Someone sa...

Hur fulla var de när de bestämde sig för denna inredning?

Herr Dryck sa...

Wolfmonkey Pancake:
De finns fortfarande. Jag har själv sett på mycket nära håll hur flera piffigt platinablonda tjejer köat för att få komma in i Scotts efterfest i bussen efter en spelning, varav tre släpptes in och en av dessa valdes ut att få hänga med in på sängavdelningen.

K sa...

Hahahaha humor!

BackstugeBengt sa...

Vore intressant att dyka in i tankebanorna hos mannen till vänster:

"YES! Äntligen dags för fotografering till vårt största och bästa album någonsin!
Bästa skjortan - Check
Pungkrossbrallor - Check
Visa brösthåret - Check
Dojjorna - HELVETE!, har glömt att gå i en leråker med dem! Fan grabbar, vänta lite, kommer strax tillbaka, måste bara ut på gärdet innan fotografen kommer."

Harmonica man! sa...

Han med skägg är min morbror Tore!Bussen var något i hästväg!Mormor pratade i flera år om Mixers texten på sidan som var minst 3 meter höga!

Unknown sa...

Haha nejnej! Han till höger i fåtöljen längst in är min farfar, Svante ramström 😬 så nej, dom är inte tvillingar ;)