2016-02-11

Palomaz 5 - Hjärtats röst


Raden av Palomaz-skivor tar aldrig slut. Alltså aldrig någonsin, de är som pi: man kan hitta en oändlig följd decimaler/lågbudgetplattor om man bara orkar fortsätta leta.

Här är det nummer fem som är i fokus. Bland hitlåtarna kan nämnas "Vi två hör tillsammans" som handlar om ett par som lyssnar uppmärksamt på ett hörseltest ihop. Det är fascinerande hur lite som förändras mellan skivorna. Omslagsbilderna till Palomaz 1, Palomaz 5, Palomaz 7 och Palomaz 11 har uppenbart tagits i samma studio med samma kräkbruna matta, kanske ännu fler. Mannen på stolen har till och med samma rehab-dojor på sig som två skivor senare.

Den här gången har de verkligen lagt minimal kraft på rekvisita. Inga valv, gardiner eller blomster den här gången, utan de ställde fram en ensam stol framför den fläckade fondtapeten i färgen "slask vid motorväg" och sen fick det vara bra. Men det de tappar i inredning tar de igen med råge genom ren attityd. Mannen med pilotbrillorna bröstar upp sig med maximal power, gossebarnet intill med mustasch tunn som en flyktig dammtuss har en stenhård min, helskäggsmannen står med kroppshållningen "absolut makt" och stolsmannen sitter så där musikvideo-ballt med stolen bakvänd som ytterst få kommer undan med. Alla tittar in i kameran med ansiktsuttrycket "Palomaz tjafsar man INTE med" (den helvita dresscoden förmedlar dock att det är fritt fram att tjafsa med Palomaz). Undantaget är kvinnan på golvet, som ser tveksam och obekväm ut istället. Men det är lätt att förstå, försök själva att sitta i skräddarställning och utstråla att du är beredd att ta till våld vid minsta antydan till respektlöshet!
Nej just det.

1982.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Först! :)

Anonym sa...

Haha... Denna jävla matta...

Rehab-dojor har Herr Dryck nämnt förut, men jag har aldrig förstått kopplingen. Ja, de ser jävligt sunkiga ut. Men är det typ populärt bland gamla alkoholister, knarkare och blandmissbrukare att bära sådana skor när de skrivit in sig på rehab, eller? Jag har ingen erfarenhet av den kulturen...

Herr Dryck sa...

Det är sådana där MER än fotriktiga skor som man blir ordinerad efter någon slags operation eller pga något handikapp. Jättefeta sulor i landstings-gräddvitt.
Modernt exempel: http://www.garehab.se/dam-mbt-m.walk-skor-silver-gr%C3%A5-vit-cross-212.html

nada sa...

Kolla in bucklan i fondväggen där nere till vänster. Flytta se'n blicken till det där* som ligger på mattan strax under bucklan.

Vad det än är, så är det uppenbarligen resulatet av att nå'n har tjafsat med Palomaz. Nå'n som har dissat deras hood. Nå'n som burit fel (d.v.s inte vitt) gängfärger. Nå'n som tagit den sista finska pinnen från fikabordet.

*Ju mer jag tittar på det så tror jag det är ett avskuret lillfinger... just det, tjafsa INTE med P to the Z.

Unknown sa...

Har mannen med pilotbrillorna verkligen stängt gylfen ordentligt?

Wolfmonkey Pancake sa...

Jag är aldrig först :-(

Anonym sa...

@unknown: Haha gylfen ÄR ju halvöppen!!! :-D
KOlla dessutom in han med "absout makt"-posen som uppenbarligen är rena John Holmes. Eller så är det en nyskördad sk. "äggplanta" (som auberginer hette på den tiden) från kolonilotten.

Hel-Robban. sa...

Undrar när Palomaz gav upp att försöka se coola och hårda ut. På nr. 8 gör dem det
fortfarande men på nr. 11 och 12 är de typiska dansbands-smilen på plats.

GöP sa...

Kan bara konstatera än en gång att svenska dansband är de mest fantasilösa och tristaste som finns, oavsett om vi pratar skivomslag, musik, skivtitlar mm.
Visserligen är deras kläder väldigt fantasirika, men ack så gräsliga. Så precis som alla andra dansbandsplattor så blir det töntstämpel på Palomaz 5.

Anonym sa...

Svårt att säga om snubben till höger är otroligt välhängd, alternativt lönnfet med lite låg tyngdpunkt. Är det det förra sår jag djupt imponerad!

Anonym sa...

Herregud! Det ligger ju ett avhugget finger där i hörnet...eller är det resterna av finska pinnen från tjafset runt fikabordet?

SB

Anonym sa...

Antingen är det en låga upplösningen eller så är det Jonah Hex som sitter i förgrunden. Synnerligen besvärande look.