2016-02-25

Intermezzo - Kom och ta mej / De' e' vi som bestämmer


Innan Orup blev välkänd i slott och koja så var han med i ett band som hette Intermezzo. Om man läser på deras wikipediasida så omnämns de som "måttligt framgångsrika", det är ungefär som att säga att Alexander den store var "lite framåt". Men deras försäljningssiffror lämnar vi därhän, i mina ögon är det ju bara omslaget det handlar om och då blir det ännu värre.

De fem ynglingarna är nakna (bortsett från Orup i mitten som bara sträckte sig till öppen skjorta och tight halsband) och klänger över varandra under ett högljutt råmande. De känns som ett sådant där grabbgäng som är runt 15-strecket och utbrister i brölande brottningsmatcher i kollektivtrafiken. De är så fullkomligt bortkollrade av hormoner och nyvunnen självständighet att saker som sexualitet, könsroller och grupptillhörighet är som en enda tjock gröt. Följderna av en sådan gröt är ofta uppkomst av så kallade "böghögar", slagsmål som ursäkt för fysisk närhet och nakna klängande poseringar på skivomslag.

Killen på vänsterkanten kramas på ett märkligt sätt åt sidan, alternativt förbereder han en sådan nackbrytelse som ofta förekommer i häftiga actionfilmer där vakter behöver dödas ihjäl ljudlöst. Snubben nere i hörnet är nog den som ser ut att bröla allra mest irriterande, medan killen med hållningen "trycka ner en kompis under vattnet på skoj så att han får dödspanik och får gå i samtalsterapi" satsade helt och hållet på att se läcker ut. Det gick sådär.

Högljudda sånger endast bestående av vokalen Ö är ett annat kännetecken för sådana här grötkillar. Vissa unga män hittar aldrig rätt i sin gröt och fortsätter upp i vuxen ålder med körsång i onaturligt låga tonarter, sådana män kallas i folkmun för "fotbollskillar".

1980.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen!!!

Först

Leif J sa...

Husband på Patricia?

Min brors kusin sa...

Vad har de för telefonnummer?

Anonym sa...

Killen med snutgreppet är Fredrik von Gerber som sen började trumma i Noice. Det gick kanske lite bättre för dem än för Intermezzo;)

Anonym sa...

Jag ryser. Tänk att vara 50+ och se fram emot en bastusittning med handduk över skrevet.Dörren har ingen glasruta så man vet inte vad som väntar...

GöP sa...

Jag vill minnas att låten var en landsplåga sommaren 1980 och spelades rätt så flitigt såväl i radio som på discoteken. Den handlar förövrigt om värnpliktsvägran.

Anonym sa...

Intermezzo återförenades på en festival i Huddinge häromåret. Om Orup tycker att karriären numera går knackigt och att allt känns som "avskum och pest" (för att nu citera texten till Kom och ta mej) och dessutom längtar efter brölande "böghögar" så kanske det dags för en permanent återförening. Såvida han nu inte vill satsa på sitt andra gamla band, Ubangi. Vad sägs, hr Eriksson?

Anonym sa...

Tja, i Ubangi var det i alla fall ingen större risk för "böghögar", med tanke på att Cia Berg - som brukade extraknäcka som strippa - var med. Förekom det något brölande i den gruppen får man väl förutsätta att det var av heterosexuell typ.

ingeniero Ernesto Ibañez sa...

So good so great blog!!!! Amazing text and contrasts.

Its just like a blog from the BEACH BOYS!!!!!!!!!!!!!!!!

Build your own house


Greetings from Venezuela.

Anonym sa...

Det var det jävligaste jag sett på länge!