2016-02-22

Gert Jonny's - LP5


Gert Jonny's har inte gjort en enda platta med ok omslag, och det vore ju synd att bryta en sådan tradition. Den här gången har de klätt sig i färgtemat "julpynt" med byxor som klämmer åt på precis fel ställen. Som så ofta förut hade bandet kommit överens om att alla skulle fästa blicken ute till vänster, och då är det förstås en jobbig typ längst till höger som ändå glor in i kameran. Denna LP nummer fem har dock en dold kvalitet på baksidan, som verkligen är en höjdare. Låtom oss vända på eländet!Här på baksidan har en okänd Benny tecknat bandets medlemmar, kanske under en motorikövning under sin stroke-rehabilitering eller under en ritt på en vild tjur.

Freddy bär spår av att nyligen ha blivit dekapiterad och har fått ögon på helt olika höjd, varav det blöder ur det ena. (Det är förresten något som man bör låta en läkare titta på, vänd er till er vårdcentral om det blöder ur era ögon. Nämn gärna att ni har besökt Katastrofala omslag nyligen, det kan hjälpa läkaren att ställa en diagnos.)

Ronny har blivit alldeles avlång som en banan, som om han blivit förlöst med sugklocka i vuxen ålder.

Anders gör ful-minen och har tecknats som våldsamt skelögd. Han har även tilldelats en ytterst markerad utskjutande haka. jag tänker mig att han är alldeles konkav så att han ser ut som ett chips i profil.

Tommy är helt skev även han, det märks särskilt om man spegelvänder bilden. Det är förresten spännande med personer som ser helt annorlunda ut i en spegel. Då heter han även Ymmot.


1984.

17 kommentarer:

Molly sa...

Fascinerad av alla dessa Y-namn.

Anonym sa...

Freddy (Pedersen) och Tommy (Pedersen) var tydligen bröder, och enligt wikipedia var det Gun-Britt Pedersen från Simrishamn som sydde alla dessa extremt katastrofala scenkläder. Antagligen brödernas mamma?? Gun-Britt låter ju mer som mamma åt dessa Y-namn än som syster. Tänk att få kläderna sydda av mamma också, det är visserligen lite smågulligt, men det gör det hela om möjligt ÄNNU mer katastrofalt.

Storfors2000 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Storfors2000 sa...

Och både Gert och Jonny har förstås passande nog hållit sig undan.

Anonym sa...

Gert Jonny var redan död när detta omslag gjordes. Grabbarna behöll namnet ändå!

Detta måste byxorna till trots ändå vara bland det mest normalklädda vi sett detta band! Och även de minsta skjortkragarna! Nästan normala ju! Men det är väl svårt att slå rekord i fulhet och anskrämlighet varenda gång.

Är de fotade i samma studio som Palomaz alltid använde sig av? Samma jävla heltäckningsmatta...

Anonym sa...

Eller nej, han var inte död då (men nu är han det) men han lämnade bandet '82 och de fortsatte kalla sig Gert Jonnys till '88 typ...

Jaja, avdelningen "värdelöst vetande"...

Tom Bengtsson sa...

Y-front...

GöP sa...

Svenska dansband: Urusel musik (ofta fruktansvärt dåliga covers av engelska/amerikanska hits), smaklösa hemska kläder, ett fruktansvärt fult skivomslag, där bilderna tycks vara tagna av en gravt alkoholiserad blind fotograf. Det måste vara en mycket grov yrkesskada som alla svenska dansband verka drabbade av. Gert jonny´s är ytterligare ett bevis på detta.

GöP sa...

Som ett tillägg till mitt tidigare inlägg ovan, kan man dessutom konstarea att de svenska dansbanden har otroligt fantasilösa namn och som dessutom ofta innehåller en jävla apostrof före det avslutande s:et i bandnamnet. Svensk grammatik är uppenbarligen inte heller deras starka sida.

Anonym sa...

Då köpte Freddy loss bandet och därefter kallade de sig Freddys. Freddy dog dock 2014 (tror jag det var) och nu vet jag inte vad som hänt med bandet.

Unknown sa...

Och så skrev de namnen ovanför teckningarna med gnuggisar (för inte är der väl med dator?) Antagligen blev det helt oläsligt darrigt och kladdigt för hand...

Anonym sa...

Tommy, Jonny, Ronny, Sonny, Conny och Benny döptes svenska arbetarklassgrabbar till på 1950-talet, utom de som hette Kent eller Kenneth och några Stefan och Tomas. Medelklassens gossar fick dubbelnamn som Per-Erik, Jan-Håkan, Lars-Gunnar och Kent-Åke. Se vidare boken "Mitt förnamn är Ronny" av Ronny Ambjörnsson.

Anonym sa...

Glöm inte Freddy! Och Kent/Kenneth fick väl kanske Kenny som smeknamn?? Katastrofala namn...

BackstugeBengt sa...

Visst, det är fult... men ändå:

Vi gör det här för att vi tycker det är kul, vi vet att vi inte är snyggast och våra omslag ser ut som grisen, men vi gör det ändå.

Vi skiter i om folk hånskrattar åt oss eller mobbar oss, vi vågar ge ut musiken som vi tycker om. Kanske inte världens bästa, men vi gör det vi gillar.

Someone sa...

Här på baksidan har en okänd Benny tecknat bandets medlemmar, kanske under en motorikövning under sin stroke-rehabilitering eller under en ritt på en vild tjur.

Eller så var hen väl full.

Someone sa...

Vi gör det här för att vi tycker det är kul, vi vet att vi inte är snyggast och våra omslag ser ut som grisen, men vi gör det ändå.

Vi skiter i om folk hånskrattar åt oss eller mobbar oss, vi vågar ge ut musiken som vi tycker om. Kanske inte världens bästa, men vi gör det vi gillar.

Ja, det måste man ändå ge er viss cred för.

Fredrik Halling sa...

Alltså. Det här är så roligt så det borde stå någon slags varningstext innan man läser. Det är ju farligt för hjärtat, antar jag. Hade jag varit Amerikan skulle jag ha stämt Herr Dryck och skrattat mig igenom rättegången där jag troligtvis skulle ha förlorat.