2016-02-16

Gert Jonny's 4


Jag återkommer till det här gång på gång, men det tycks aldrig sjunka in. Ha inte med era husdjur på skivomslag, det blir aldrig bra! Getingarna har gjort det. Tomtélius har gjort det. George Baker, Ås-Anders gäng, Palomaz, Linucha och skilsmässoparet i grönskan har gjort det. Någon gång borde polletten trilla ner.

Det är så här enkelt: ditt djur är bara intressant för just dig. Det är likadant med folk som vill dela med sig av sina husdjursbilder till folk som de sitter bredvid på bussen.
 – Vill du se en bild av min hund?
 – Nej tack, jag vet hur en hund ser ut. För mig är det bara en hund, för jag känner inte kräket. Vill du se en bild av min mormor? Hon ser ut som en jättegammal människa, det är säkert skitfascinerande för dig som inte känner henne. Men kör hårt, visa mig gärna en hel kavalkad av bilder där din hund sitter med identiskt ansiktsuttryck i olika omgivningar.

Steget därifrån till att visa upp sitt djur på ett skivomslag är enormt. Från att ha intalat sig själv att människor i ens omgivning nästan gör ner sig av spänning inför att få se en bild av en collie på en gräsmatta, till att ha sådana vanföreställningar att man tror att hela Sverige och världen börjar darra av förväntan inför chansen att få se Gert Jonny's halvblinda sankt bernhard ligga och håra av sig i en studio. Missta mig nu inte för en person som helt enkelt avskyr djur, jag har själv haft hund i många år och levt i illusionen att den rimligen intresserar alla. Men mina ögon har öppnats.

Själva dansbandet ser förstås helknasigt ut det också, det är ju Gert Jonny's. Ljusblå glansskjortor med muddar och hiskeliga kragar som sträcker sig ut till axlarna, en man vars polisonger sitter på halsen, otäcka halsband, en klackring och en kille i mitten som levererar den ledsna hundblick som den ögonskadade (kanske uppstoppade) hunden inte lyckas åstadkomma.

Och så sitter de på huk. För att man ska se hunden ordentligt.
Nej + Nej = Gert Jonny's 4.

Årtal saknas.

10 kommentarer:

Unknown sa...

Boris Karloff, Rudi Völler, Vladimir Krutov och....Peter Settman??

Hans Larsson sa...

Visst är det Settman! Sen blev han Ronny (med Ragge)!

Hans Larsson sa...

Visst är det Settman! Sen blev han Ronny (med Ragge)!

GöP sa...

Gert Jonny´s är ju världsberömda för sina makalöst hemska kläder

http://www.deshead.com/media/local/gert/GertJonnys1.jpg

Spiring sa...

De gjorde alltså minst två LP under namnet Gert Jonny's sedan Gert Jonny själv slutat. Fast hunden kanske också heter Gert Jonny? Kommer av någon anledning att tänka på Byrds LP "The notorious Byrd Brothers" där David Crosby ersatts av en häst på omslaget.

Anonym sa...

Är det inte danzband med z så är det genitivapostrof. I värsta fall både och..

Anonym sa...

Som någon redan påpekat så är väl Gert Johnnys själva urtypen för hiskeligt klädda dansband. Slår man upp Katastrofala Omslag i ett lexikon så är det någon av deras bilder som finns med som exempel. Många har försökt slå dem genom den svenska dansbandshistorien, men ingen har lyckats. Gert Johnnys är ohotade kungar på toppen (botten).

Wolfmonkey Pancake sa...

I den absoluta mitten sitter Tomas di Levas och Staffan Westerbergs biologiskt gemensamma barn :-D

Nada sa...

Längst till vänster sitter Fred Savage, känd från "En underbar tid".

H B sa...

Hunden i förgrunden är väl Cujo som felaktigt antogs blev biten av en fladdermus och "went postal". Den verkliga orsaken var överdos av dansbandsmusik och av dålig klädsmak. Framgår tydligt på den inåtvända blicken, eller bristen av densamma, 30 minuter senare var katastrofen ett faktum.