2015-01-12

Lars Ek x 2


Det här är plattan för dig som INTE KAN FÅ NOG av Lars Ek.
Redan där är ni förstås sålda till tårar på konceptet, men jag fortsätter ändå. Lars Ek spelar dragspel genom hela plattan, men på fem av låtarna spelar han även andredragspelet som lagts till "med teknikens hjälp". Man kan alltså få höra Lars Ek spela i ett oerhört tempo och ackompanjeras av ännu en Lars Ek i nästan 40 minuter. Det är en upplevelse som man kan dö lycklig efter, och upphovsmannen är en het kandidat till årets Nobelpris i musik.

Dessvärre gjordes inte omslaget "med teknikens hjälp" på samma succéartade vis. Idén var att fotografera Lars två gånger med två av sina verkliga dyrgripar till dragspel mot en svart bakgrund, och sedan klippa ihop dem så att han ser ut att spela med sin dubbelgångare. Problemet var bara att bakgrunden inte blev svart, den blev grå. När sedan resten av omslaget beställdes i svart så blev resultatet helt enkelt två bilder av Lars, separerade av en svart bård.

(Den som tvivlar på att dragspelen verkligen är dyrgripar på riktigt kan kolla in Lars Eks egen annons av det vänstra dragspelet, värderat till över en mille.)

1982.

7 kommentarer:

Anonym sa...

1,16 mille 1999!
Lite mer ändå i dag alltså, rimligtvis. Plattan du är lycklig ägare till borde väl väl vara värd någon promille av dragspelet som återges, eller hur? Oväntad raritet i samlingen! :-)

Bobjern Bäckling sa...

Ujuj! Jag skulle inte pröjsa en spänn för ett pappjuck - detta djävulens instrument som Sten Broman sade. F ö ser ju killen ut som en frireligiös variant av Roger Daltrey, sångaren i The Who...

Wagner sa...

Verkar vara svårsålt. 2010 satt han fortfarande och tryckte på dragspelet. http://www.frosinisociety.org/new/newscontent.asp?dbNewsID=176

Anonym sa...

Och här kan ni ladda ner den!

https://archive.rebeccablacktech.com/mu/thread/S41400434#p41402513

Anonym sa...

Veckans stryktipsrad:

x
2
Lars Ek

Lars Ek
Lars Ek
2

x
Lars Ek
x

Lars Ek
2
2
2

Anonym sa...

Wagner: Originalannonsen är från 2005. Undrar vad som hänt sedan 2010?

Inte ett skit skulle jag gissa... Vem fan vill bjuda uppåt en mille för ett jävla dragspel?

Jag bjuder 100 spänn och en back öl. Med tanke på det ringa intresset kanske jag är högstbjudande ändå?

Anonym sa...

"Pappjuck" för dragspel har jag aldrig hört. "Skrynkle" däremot. Man skrynklar ju ihop det när man spelar. Även "syndaskrynkel" som borde ha frireligiöst ursprung.