2014-12-11

Janne Önnerud & CO. - Running Bear


Bilden visar en översminkad man som heter Janne, som iförd en läskig lillfingerring kämpar med att få in sina jätteblåa kontaktlinser. Färgtemat och den softade looken är verkligen magvändande; det är någonting här som jag finner ytterst obehagligt, inte bara fult. Det är högst oklart vad det är han har försökt framföra med den här designen. Spontant tänker jag rymden/robot/cyborg/transexuell frigörelse, men sen verkar låten handla om någon indian. Barnteckningarna ovanför titeln för ju också tankarna åt det hållet.

Innehållet på plattan är en discodänga som helt oblygt snor kör-idén från "Hooked on a feeling" och låter ett gäng män skaldera "hooga-hacka" om och om igen.
(Fast å andra sidan var Björn Skifs och Blåblus version bara en ren cover på Jonathan Kings version av låten, som i sin tur var en cover på Mark James original. Men ändå.)

B-sidan har märkts med texten "Do not play this side" och innehåller tystnad. I tvåminuters-sektioner, tydligt avskilda med mellanrum som också är tysta. Jag måste säga att jag föredrar B-sidan.

1979.

15 kommentarer:

Wagner sa...

Inte en rad på Wiki om skivan. Märkligt då karriären i övrigt inte verkar varit så överdrivet spännande den heller.http://sv.wikipedia.org/wiki/Janne_%C3%96nnerud

Senaste livstecknet är en duett med Kikki Danielsson 2002 och sen dog det. Ja inte bara för han...

BackstugeBengt sa...

Pressa en vinylplatta med bara tystnad på B-sidan?

Genialiskt! Nytänk! Kreativt!

Wolf sa...

Allas vår Janne visste nog att hans talang inte inbegrep det musikaliska när han i ett ögonblick av insikt beslöt sig för att skona mänskligheten och skippa B-sidan. En vis man fullt i klass med Salomo.

Anonym sa...

En singel, singel..smart!

Per-Arvid Qvist sa...

Att man har fula ögon och väljer att måla dit ett par fulare, är väl ok, men vad kan Janne ha haft på kinden som gjort att de valt att måla dit lite extra hår?

Anonym sa...

Men vafan, B-sidan är ju också plankad!
http://en.wikipedia.org/wiki/4%E2%80%B233%E2%80%B3

Stefan sa...

Verkar som han skiftat publik på senare år

http://www.booforsamling.se/index.jsp?nid=2349

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3336&artikel=4327481

Anonym sa...

Herr Dryck, detta är nog ett av de läskigaste omslag jag sett!! Det platsar under creepy!

MadameG sa...

2004 var han med i en artikel i massmedia angående naturläkemedel med viss potenshöjande effekt; av denna bilden att döma hade han kanske börjat knapra sådana redan då.... ;-)

http://www.aftonbladet.se/halsa/article10452551.ab

David sa...

Den där såg hemsk ut. Varför petar han sig i ögat? Ska han plocka ut linsen? Men man hade väl inte kontaktlinder 1979? Frågorna är många, svaren förmodligen obefintliga. :/

Anonym sa...

Spelade Mark James någonsin in en version på Hooked on a Feeling? Jag har alltid trott att B.J. Thomas gjorde den första (och överlägset bästa) versionen.

Anonym sa...

Det var ju en himla tur att det är "Limited Edition"... Tänk om denna styggelse hade spritts utan begränsningar!

Anonym sa...

Rätt ska vara rätt - Running bear skrevs nästan tio år innan Hooked on a feeling, som jag förstått det

Gustav Larsed sa...

Sjukt avancerat med air-play ju!

Alf Tycker Om Öl sa...

"Silence
Music's original alternative
Root's grunge"
Todd Snider "Talkin Seattle Grunge Rock blues".
Det bandet vann ju grammys...