2014-12-21

Dubbel Rex Gildo - Ich geh mit dir + Neue Lieder

    
Skådisen och sångaren Rex Gildo satsade alla kort på att vara en läckerbit. (Ja, det är ett taget artistnamn. Jag överväger det dock som ett dubbelnamn till en eventuell framtida son. Rex-Gildo.) Troligen tilldelades han just attributet "läckerbit" (eller lekkergebicht) under hela sin uppväxt och tidiga karriär, och kände att det var rätt väg att gå.

Han är ju snygg, absolut, men resultatet av att en snygg person är så fullkomligt medveten om sin snyggelse och gör en grej av det blir ofta just så här: så smörigt att de vita fredsduvorna kräks floder. Jag menar, grässtrå i munnen? Skjortan är både tunn och kortärmad, ändå kändes det rätt och riktigt att kavla upp ärmarna och knäppa upp minst fyra knappar. Han är faktiskt så het att det får anses direkt olämpligt att ligga på en så snustorr äng utan att åtminstone bygga en provisorisk eldstad av stenar runt honom.


På baksidan avnjuter Rex en roddtur i loafers, så där avslappnat som man gör när man fiskar gädda eller är med i någon sorts utvikningstidning för sportfiskofiler.

1970.


Sju år senare är Rex precis lika läcker och uppknäppt, men självförtroendet har lyfts ännu ett snäpp. Nu behöver han inte längre draghjälp av en sommaräng med grillförbud eller en romantisk eka, tvärt om litar han så på sin egen dragningskraft att han fläker ut sig på någon industrilott med endast grått grus och ogräs.

Från Skammens år 1977.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Just precis sådär självklart avslappnad brukar man ofta lägga sig i makadam, så som Lex Di... Gildo gör på skivomslag nr 3. Kan det möjligen vara en vass sten rakt in i armbågen som gör att han känner sig tvungen att sjunga om nya lidanden ("neue Lieder)?

Wagner sa...

Barbies Boy toy. Har vi haft med tidigare. http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2014/06/jean-shepard-and-ray-pillow-ill-take-dog.html

Ser ut som han odlat hår på bröstet till sista omslaget. välbehövligt med tanke på underlaget.

Den här med Rex hade väl också platsat. http://www.45cat.com/record/eg22231

Är det inte dags för en julspecial snart? Borde finnas en uppsjö av vidriga omslag med jultema.

Stefan, Rex Gildofan :-) sa...

Bara väntade på att Sexy Rexy skulle dyka upp, många tyska tjejers favorit på 60-talet.Tyvärr hade dom inget för det.....

Jag tyckte också han såg riktigt sliskig ut från början men sen upptäckte jag vilken fullblodsartist han faktiskt var.

Tyvärr slutade karriären tragiskt.....

F ö har han långt kvar ner till Heino´s katastrofala skivomslagsnivå.

Wagner sa...

Apropå uppknäppt. Här är han med en specialsydd (antar jag) skjorta med endast en knapp!

https://www.flickr.com/photos/truusbobjantoo/2746883237/

Buster sa...

Och läckrast av allt är kombinationen av brunkräm och klantig retuschering. Men i Tyskland är man förstås häpnadsväckande bra på en smörighet, som skulle få t o m italienare och greker att framstå som riktiga Conan Barbaren.

Anonym sa...

Rex Dildo. Dubbel. :0

Anonym sa...

Snubben ser ut att ha någon endokrin rubbning. Typ Addisons sjukdom, el något med bukspottkörteln...

Anonym sa...

Det första omslaget för tankarna till tandborstning. Varför man skulle få för sig att borsta tänderna mitt på en uttorkad äng vet jag inte, men man kanske måste vara en kunglig(?) artist för att förstå det.

Anonym sa...

Notera även den sköna fullständighet med vilken byxorna han har på sig i ekan klyver pungen.

Wagner sa...

Nytt År men Rex han består.

Someone sa...

Herregud så smörigt!!

Stefan, Rex Gildofan :-) sa...

Bara för att det är ett nytt år så...

https://www.youtube.com/watch?v=HrVoH395iNA

Och här lite sksöna dancemoves får Sexyrexy

https://www.youtube.com/watch?v=nA6g-KJWO7Y

Anonym sa...

Man tänker på Äkta människor.
http://charlotte.allas.se/files/2012/02/odihubot.jpg