2014-11-17

Jesaja 53


Jag har den ganska stora äran att presentera skivbolaget Credo, som härmed tilldelas priset "Solnas tråkigaste idé någonsin".
Juryns motivering lyder som följer:
För att ha låtit hela omslaget utgöras av en "Landskapsbild från Jugoslavien" (ja, med kort och koncis bildtext) och ett bibelcitat som handlar om skuld, våld och lidande.

På baksidan finner vi en text i fetstil högst upp:
LYSSNA PÅ DENNA SKIVA skriker den.

Som spiken i sin egen kista valde de att inte göra ett ordentligt omslag av eländet, utan bara en sån där sladdrig vikt papperslapp som är beroende av en plastficka för att hålla skivan på plats.

Årtal saknas.

14 kommentarer:

Wagner sa...

Näpsten?! Det är ju fan att man ska behöva googla för att kunna traggla sig igenom texten.http://www.synonymer.se/?query=n%E4pst

"Solnas tråkigaste idé någonsin".

Fast jag tror nog Friends Arena har övertagit tronen.

Anonym sa...

Ja, nog har de det trevligt, de där i den kristna flocken!

GöP sa...

Jag har skrivit det i ett flertal tidigare inlägg ang de religiösa plattorna, men kan fortfarande inte fatta det: Varför i helvete är alla dessa kristna skivomslag alltid så jävla gråa och färglösa, trista och deprimerande ? Jag trodde att det kristna budskapet var glädje och harmoni, men istället vill man ju bara lägga sig ner och dö när man ser dessa deppiga omslag. Hallelujah

Anonym sa...

Förlaget har en hel uppsjö av godbitar http://www.credomusic.se/diskografi.htm

Johan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Miekko sa...

Men LYSSNA PÅ DENNA SKIVA då för helvete. :)

Anonym sa...

Jösses!! Styr kosan mot förlagets hemsida NU. http://www.credomusic.se/diskografi.htm Hur tusan fungerar man när dessa omslag anses som säljande? Covers from hell.

Jörgen sa...

Jag som trodde att anrika Creation Records gett ut den. Det år i alla fall vad skivnumret visar: http://www.discogs.com/Primal-Scream-Screamadelica/release/50936

Haz sa...

Obegripligt att Credos lager inte är tömt ännu. Vem kan motstå beskrivningen "En CD med syster Adelas vittnesbörd om Guds ledning och dråpliga gärningar. En inspirerande och trosstärkande CD. Syster Adela talar kroatiska med översättning till Svenska. Denna CD lämpar sig för både svenskar och folk ifrån f d Jugoslavien." Jag vill då verkligen veta mer om hans dråpliga gärningar.

Anonym sa...

Herre Jösses! Ja, Credo har många katastrofala omslag på sitt samvete... Speciellt gillar jag symmboliken här http://www.credomusic.se/CRKS121.JPG

Anonym sa...

Kolla in CRE 1006 http://www.credomusic.se/diskografi.htm
Kan det vara något för en kommande Tarantionflick. "Systrarna ZisterZ - med många stränga på sin lyra", (med djup röst) "Hon kunde spela vem som helst i graven, och syrran fyllde igen".

Anonym sa...

Nu vet jag i alla fall vad "näpst" är. Alltid nåt.

/Fru Sylt

Someone sa...

Är det bara jag som tycker det ser ut som ett vinterlandskap?

Someone sa...

GöP, kanske är det det som är meningen? Du skall komma till himlen, helt enkelt!

Man får ju bara hoppas att det inte ser fullt så trist ut där som på det här omslaget.