2014-11-28

Full Force - Your love is so def


Hiphopen har verkligen varit gränslöst ful innan den blev cool.

Uppe till vänster står en kille med en postiljonsmössa från 1870, helt rätt inom åttiotalets hiphop och postväsende. Bredvid honom finner vi en kroppsbyggare i bordsmargarin och linne med trådsmala axelband. Av bekvämlighetsskäl har han tejpat fast sin plånbok med vulktejp runt huvudet och demonstrerar här hur man på bästa sätt bär en höna.
Till höger om honom är står en snubbe med munnen full av saftsoppa som han varken tillåts svälja eller spotta ut, därav det sammanbitna ansiktsuttrycket. Det stora blåa fältet under honom är resultatet av att de inte hittade några stolar som hiphopparna kunde stå på, därför fotograferades tuffingarna helt enkelt tre och tre och klipptes ihop i efterhand.

Mannen i mitten på nedre raden har samlat alla sina tappade mjölktänder och bär dem uppträdda på ett snöre i örat. Han har dragit upp sina byxor över naveln, och vid första anblicken verkar det som att en tecknad häxa som helt okommenterat sträcker sig upp ur bildens nederkant för att dra ner dem till en mer sansad nivå. Sanningen visar sig dock vara ännu värre. Den där tecknade handen är inte en del av omslagsdesignen utan är målad på snubbens byxor! Om vi vänder på plattan så ser vi det tydligt.


På baksidan har de klämt ihop sig på ett härligt naturligt sätt, så där som kompisar brukar hänga tillsammans. Saftsoppesnubben har fortfarande inte tillåtits spotta och slår missmodigt ut med händerna över detta. Bakom honom står en kille som är helt grå i ansiktet, troligen till följd av den gastkramande dumma kroppsställning han har intagit. Den är helt oförklarlig, det liknar ju ingenting! Plånbokskillen har bytt om till en lång bit Edet Maxi om huvudet och bär både västvärldens största bältesspänne och säkerhetsnål i midjan.
Här får vi en bättre bild av exakt hur hysteriskt fula byxor killen med häxhanden har fått tag på, han har dessutom belönats med en egen hundögd fransbärare som han kan bära runt på axeln och mata med diverse frön och kex. (Hösten 1990 flög den dessvärre ner från axeln och blev ihjälbiten av en katt.)

1988.

13 kommentarer:

Rune sa...

Här har vi hip-hoppens svar på de svenska dansbandens problem med skor:

Nästan alla har "Full Force"-halskedjor (jättesnygga), men inte vulk-killen ppe i mitten. Nejdå, som den rebell han är har han ett hjärta i stället...

Anonym sa...

Numer bär hip-hoparna byxmidjan nere runt knäna istället så hela kalsongerna syns. Jag föredrar nog över naveln ändå.

Imperial58 sa...

Fantasifulla låttitlar, verkligen.
Och snyggt med badbyx-snörena som hänger fram i midjan på han nere till höger.

raggoparden sa...

Är toapappret och skrevhanden månne tvillingar? Och alla de andra minst syskon och kusiner? Eller har de helt enkelt kopierat in två snubbar tre gånger var?

Wagner sa...

Man får åtminstone lite Village People-vibbar.

Martin sa...

Som raggoparden misstänkte är tre av dem mycket riktigt bröder, och de andra tre är kusiner.

Anonym sa...

raggoparden: Alla svarta ser likadana ut vet du väl.

Anonym sa...

Vafan, det är ju inte hiphop?? Lyssna på låten, det är ju typ 80-talssoulpopfunk eller nåt...

https://www.youtube.com/watch?v=EWn00ZRVhH0

Anonym sa...

Full Force skrev & producerade jättehiten "All I Have To Give" åt Backstreet Boys typ 10 år senare.

Misstänker att den ej blivit en lika stor hit om Full Force framfört den själva...

Anonym sa...

Vad betyder "so def" ?

Queen Esther sa...

Anonym: Def är en förkortning av *definitely*, ditt nöt.

Anonym sa...

Your love is so definitely?

AvG sa...

Är det någon som inser hur ont det gör att fastna med mag- och/eller brösthåret i ett blixtlås?