2014-10-14

Janne Lindgren & Country Minstrels

 
Detta fotografiet är så himla dåligt. Det är suddigt, grynigt, kontrasterna är jättemärkliga och färgerna blandas i varandra på ett hemskt sätt. Ovanpå detta har de tryckt en text i en skär slemhinnefärg som är nästan hopplös att läsa mot bakgrunden.

Sen föreställer bilden fyra män i röda scout-scarves och en man som sitter på en steel guitar, och det hjälper ju inte precis.
Jag känner dem inte personligen, men en inre röst säger mig klart och tydligt att detta är ett gäng färgstarka karaktärer: En av dem samlade på kapsyler ända upp i vuxen ålder. En av dem bytte ut hushållets alla batterier mot minimorötter. En av dem krävde skyddad identitet för att våga lämna Tippenklubben. En av dem besvarade alla frågor i högskoleprovet på ett språk som inte finns, och en av dem brukade dansa ensam i smyg hela nätter i sträck i sitt pannrum. Tror jag.

Jag försöker förstå vad jag ser mellan Jannes knän, men jag blir inte klok på det. Har någons ben ett avlångt hål som vi kan se gräsmattan genom, eller är det någon slags grön spene? Snubben nere till höger vet säkert vad det är, han ser rekordlurig ut.

1975.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Snubben längst till vänster måste vara James Arness hittills okände bror och faktiskt, han till höger ser rekordlurig ut. En äkta "klitborste"...

Anonym sa...

Spenen är en av knäspakarna på Hr Lindgrens steel guitar. Att han satte sig på den känns aningen våghalsigt dock.

Wagner sa...

"Ovanpå detta har de tryckt en text i en skär slemhinnefärg som är nästan hopplös att läsa mot bakgrunden."

Eller innefitteröd på lätt svenska.

Han den lurige är ju Ronnie Hellström.

Wolf sa...

Gästspel av Chuck Norris till vänster?

Päls-Murre sa...

Chuck Norris, helt klart! Lite svår att känna igen med 70-talsglasen bara.

Sedan kan jag inte riktigt få på klart om det är Carl Bildt eller Josh Homme som sitter på knä till höger. Den smått kåta minen skulle ju tyda på att det är Bildt.

Anonym sa...

Chucken definitivt!!

Anonym sa...

Chuck Norris?? Fuck off, han är väl inte släkt me Hasse Tellemar heller...?

Jonathan Newton sa...

Nå, det som hänger ner mellan benen på han i vitt är en av de båda knäspakar som man har för att reglera tonhöjd med när man spelar steel guitar. Den brukar vara kromad, därför speglar den sig i gräset.
Men det är väl också det enda mysteriet med det här omslaget som går att lösa.

Pilsnär sa...

Norris-Arness är helt klart sångaren i detta band. Stackarn har ju inga riktiga händer att traktera ett instrument med. De knappt hudfärgade klumparna man har redigerat in i bilden lurar inte mig iallafall!