2014-09-21

Snöstorm


Bandet "Snowstorm" är mest kända för en stor, jobbig hit som de hade 1980 med låten "Sommarnatt". Sen sket det sig och bandet splittrades. Två av originalmedlemmarna startade då ett nytt band med det mindre sexigt klingande namnet "Snöstorm", som släppte två plattor (för mycket) innan de lade ner projektet. Detta är en av dessa två, och som bakgrundsbild var de rörande överens om att satsa på en bild som såg ut som skam.

Fotografiet är supersuddigt och har fångat alla medlemmarna på ett strålande dåligt vis. Killen längst till vänster halvblundar och tittar ner i marken framför fotografen, han bär fluga till brun skinnjacka och han har en frisyr bred som en kylskåpsdörr. Näste man bär blottar-rock med öppningen dold bakom den första killen, en perfekt A-lagarkombination av frisyr och mustasch och roar sig med Jujja och Tomas Wieslanders sånglek "Häl på häl på". Om det är erkänt obehagligt att möta en blottare på cykelstigen så är det etter värre att stöta på en blottare som ägnar sig åt "visor för hela kroppen" med Mamma Mu.

Näste man står med fötterna provocerande långt isär, som att hans hala loafers sakta glider ut i en allt mer ohållbar spagat mot det blanka golvet. Hans frisyr har en högre densitet än järn, medan killen längst till höger har en frisyr som växer rakt ut åt sidorna.


På baksidan är medlemmarna fotograferat i ett orange ljus som får dem att se ut som några läskiga foster ur en bok av Lennart Nilsson, eller som grillade kycklingar i ett värmeskåp.

Flera låtar på plattan har texter som inte riktigt hållit för tidens tand, i en av dem lyder refrängen "Du är en gang-bang-tjej, och du tror att du är ok".

1982.

13 kommentarer:

Wagner sa...

Matchar inte dom där byxorna osedvanligt dåligt till noppig överrock. Kan ju bero på att Turkos i färgtonen smutsig Viagra inte var påtänkt vid tidpunkten

Isaac Bobjörk sa...

Gamle fotbolls-tysken Rudi Völler i mitten?

Anonym sa...

Ja just det. Gang-bang hade ju Den betydelsen way-back-then.

Matte sa...

eller som grillade kycklingar i ett värmeskåp.

Hohoho! :)

Queen Esther sa...

Inget fel att vara gangbang-tjej. Vill jag ligga med ett helt fotbollslag får jag göra det. Det är ett fritt land.

Anonym sa...

Grillade kycklingar i värmeskåp (heter grillad broiler i finland.. :D )... jag döööör.... :D Herr Dryck levererar igen; Brogréns var även en höjdare!

Anonym sa...

Rudi Völlers oäkta tvilling 2a från höger :D fantastiskt!

BackstugeBengt sa...

@ "Anonym Anonym sa...

Rudi Völlers oäkta tvilling 2a från höger :D fantastiskt!"

Han heter faktiskt Rude i Röven och vi förväntar oss smaskiga bilder!


Puss Puss.
BackstugeBengt, BastuBögBengts pojkvän.

Anonym sa...

"en perfekt A-lagarkombination av frisyr och mustasch" - haha, japp, så sant! Så där ser varenda jävel ut som sitter på bänken utanför konsum-butiken nere på byn.

Wolf sa...

Ja modemässigt verkar alla alkisar märkligt nog ha fastnat i nådens år 1982. Kanske finns nån hemlig intagningsrit likt frimurarna dom kör med för att man få en plats på bänken.

Anonym sa...

Queen Esther: ligga med ett helt folbollslag är väl helt okej. Ligga med hela Snöstorm däremot...

Anonym sa...

Var jag tvungen att välja en av dem att ligga med så måste det väl bli han längst till höger.

Anonym sa...

Det var heldigvis fler enn meg som så Rudi Völler der ja :D