2014-08-03

Jubelkvartetten


Det är svårt att tänka sig något sämre sätt att ta den här bilden på. De saker som kan tänkas vara intressanta att visa upp på skivomslaget är väl i första hand bandet, publiken eller korset. Allt sket sig dock.

Bandet, Jubelkvartetten, är ju det mest givna att visa upp på bilden. Men det sket sig, eftersom något snille valde att ta bilden bakifrån. Vi kan urskilja dragspelarens profil ute till vänster, men efter det följer bara ryggar, en märklig bena som går tvärs över huvudet från öra till öra, ett ansikte täckt av ett kors och en nacke.

Om man nu väljer att fotografera ett band bakifrån så kan man ju anta att det är publiken som ska visas upp. Men det sket sig, eftersom något snille valde att ta bilden i normal ögonhöjd. Vi kan ana några sura miner och klassiskt glasögon-blänk här och där, men de flesta är täckta av ovan nämnda ryggar och bakhuvuden. En viktig detalj om man ska låta en publikbild representera ett framträdande är att välja en publik som uppskattar framträdandet, inte en drös människor som sitter och längtar efter punkten "postludium" och "trefaldigt amen" i programbladet så att de får kuta ut och lassa i sig mjuk pepparkaka och Skånerost.

Skulle man nu mot all förmodan tycka att korset var det viktigaste att lyfta fram, så sket även det sig tack vare något snille. Korset beskars hårt eftersom fotografen stod så nära det (varför välja att fotografera från bakom korset?) och blixten smällde förstås rakt in i det så att det blev jätteljust.

För övrigt vill jag hävda att Walter Erixons låt "Gud som barnet haver kär" är en fet ripoff av "Gud som haver barnen kär". Inspirerad av detta kommer jag i höst släppa singlarna "Hit me one more time baby" och "Öppna landskap trivs jag bäst i".

1966.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Kors! Det här var inget vidare. Brukar försöka hitta ursäkter för fotograffadäserna men det här går inte att förklara. Längst bak kan jag skymta en nervös kvinna som vill tipsa den arme yrkesmannen att "om du står här borta så får du med publik, kors och musikanter. Men envis som en dopfunt centrerar han sig bakom korset och fyrar av blixten ställd på maximalt flöde för säkerhets skull.

Daniel sa...

Mannen till höger, vad spelar han på? En ståltermos?

Pung-Krock sa...

Han till höger, gör han ett alkotest?

Wagner sa...

Och vad har han med termosen för blått platsband på handryggen?

Att dom står med ryggen emot kameran kan man förstå med tanke på detta. Kan det vara Katastrofala mittbenan till vänster? http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2013/12/jubelkvartetten-var-glad-och-sjung.html

Wagner sa...

Ni som inte vill bli skymda av korset lutar er till höger nu. Så gjorde dom det.

Anonym sa...

Han längst till höger spelar på en melodika - viket jag faktiskt tyckte var absolut roligast på hela bilden. http://sv.wikipedia.org/wiki/Melodica
Näst efter pommer och Sarrusphone måste det vara det förfärligaste instrumentet i världshistorien...

Anonym sa...

Frälsaren "has left the building" och vi förstår honom.

Anonym sa...

Är den bruna kavajen gjord av gammal jutesäck,tro?

MadameG sa...

Det enda positiva med detta omslag (jämfört med en viss annan kategori som Herr Dryck brukar referera till) är ju att den/de som är ansvarig(a) kan räkna...

Anonym sa...

Skivan borde heta "Fyra nyanser av brunt".
Jäkligt uppmuntrande låttitlar förresten - "Ett nytt namn i himlen" och "Din frälsare väntar på dig"... Önskar de livet ur en?

Olsson sa...

Jubelkvartetten, ja det var väldigt vad det jublas.

Anonym sa...

Väldigt "bra" omslag, roligt skrivet av dig dessutom. Eloge

Jonathan Newton sa...

Typsnittet... typsnittet... TYPSNITTET!!!! GAAAAAAHHHH!!!!

John Agebrand sa...

Har följt denna blogg i åratal, men nu funnit ett historiskt lågvattenmärke. Detta är det mest katastrofala omslag jag sett.
Uselt på så oräkneligt många sätt.
Fotografen är snuddande nära ett åtal för "Brott mot mänskligheten"(som ju aldrig kan preskriberas...).
Anmäler mig frivilligt som vittne i den icke uppmärksammande rättegång som förhoppningsvis följer.

Anonym sa...

Tord Torderups torkade tordyvel torgförs till tordön nu på torsdag, i Torup.

Be there or be square!

Anonym sa...

Jaha, nu skrev jag på fel omslag ser jag. Nåväl :)

Someone sa...

De måste varit rejält på fyllan när de kom på detta.

Someone sa...

Men vad är det för frisyr han har som spelar ståbas?

Someone sa...

Smart drag att stå med ryggen mot kameran. Kanske ville de inte kännas vid att de hade varit med och spelat på mötet?