2014-07-06

Flamingokvintetten 1


Det är hög tid att ta itu med Flamingokvintettens etta, ett omslag som väcker en hel del frågor. Varför sitter de inknycklade i något slags trångt hål? Varför bär alla Buttericksdräkten "Vuxen indian"? Varför ser de så missnöjda och griniga ut?

Den absoluta höjdpunkten på omslaget är dock mannen längst till höger. Han har nämligen lyckats riva av den kanske bästa Roland-hållningen i mannaminne, en fantastisk bedrift i fuldomens tecken. Armarna hänger framme på kroppen och både hållningen och ansiktsuttrycket påminner om ett barn som står och gnäller missnöjt. "Men mammaaaa... Jag viiiill äta saaand..."

1970.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Roland == Hodor! :-)

Micha sa...

Det måste vara opraktiskt med byxor tillverkade av glansigt julklappspapper.

Micha sa...

Och som lök på laxen, denna bruna färg. Hela min uppväxt gick i 70-talets murriga färgskala: brunt, mossgrönt, mörkblått - och om man verkligen ville liva upp stämningen, t.ex. vid vårdinrättningar för barn, gamla och andra redan utsatta grupper: mörkt orange.

Vid första anblicken kan en toalett i brunt porslin verka som en god idé, men man behöver inte tänka på det länge för att allt mer slås av hur jävla otäckt det är.

Wagner sa...

Familjen Macahan. Roland A.K.A Luke till höger.

Det är Farbror Zeb själv som på terapitimmen (okey veckan då) klippt ut alla ettor i olika format och klistrat in i den stora ettan.

Mesen Joch i glasögon har redan ramlat ner två gånger och hoppas verkligen på tredje gången gillt. Att dom valda bruna byxor till fotograferingen är han bara tacksam för.

Hasse sa...

Och vadtittar mannen i mitten på som inte de andra ser?

Anonym sa...

Och det här med att sitta på huk sen. Varför var det så populärt bland dansbanden? Vad ville man förmedla? Att man var lös, ledig och avspänd, dvs. "cool"? Det ser ju ut som raka motsatsen när man sitter i en sån där påfrestande och obekväm skitställning.

NickeK sa...

Allmänt anar man ett visst missnöje med situationen i kvintetten. Det är inte direkt någon som strålar av glädje: "Kolla, vi hittade den här ascoola fönstergluggen som vi alla får plats i".

Anonym sa...

Min stora undran är: Hur tog dom sig dit? Och varför?!

Anonym sa...

Måste ju vara jävligt skitnödigt att stå uppflugen där och sedan plötssligt inse att "Fan, grabbar, vi har ju glömt lasersvärden!"

Anonym sa...

Förlåt, "plötsligt" med ett "s" ska det naturligtvis stå.

Svår von Frisendorff sa...

Fullkomligt marvelous, både inlägget och kommentarerna som följer här är guld.

Anonym sa...

Herr Dryck, med tanke på hur många av mina mest jävliga dagar som räddats av din blogg måste jag ställa frågan; är du singel? =)

Herr Dryck sa...

Anonym 11 juli: Herr Dryck är bara en fiktiv person utan kropp, mer som en ande eller en föreställning. Eller som en dålig idé.

Anonym sa...

Är det inte samma pizzaugn som "Grandiosa" tillverkar sina pizzor i som de har ockuperat?

Nancy G-son sa...

Fy! Luke var snygg!

Nancy G-son sa...

Vad tittar de andra på?

Andreas Lindholm sa...

Den här pratade jag och Tommie Jönsson om i avsnitt 39 av DJ 50 Spänn