2014-07-30

Conny Selmers - Vi mal på!


Bara 57 män i Sverige behöver dras med namnet Selmer, ett namn som stavningskontrollen hävdar att jag stavat fel. "Conny Selmer" räknas knappast ens som ett namn, snarare som någon sorts förbannelse eller smädelse.

Männen på omslaget bär skjortor i ett av det kända universums allra fulaste material. Vi har sett liknande hos Yvonne mé Lallas och Fendox, men jag vänjer mig aldrig riktigt. Särskilt inte när det slemmigt glansiga tyget är i någon könsrosa slemhinnenyans. Och så ständigt dessa minimala fickor som dansbandare skulle försöka pressa ner händerna i!

Titeln "Vi mal på!" är inte så lockande den heller, det låter snarast som att Conny Selmers vägrar sluta spela trots folks protester. 

Från Skammens år 1977.

14 kommentarer:

Raggoparden sa...

Duchesse. Ordet är betydligt finare än materialet.

raptus sa...

Conn-Selmer är en amerikansk tillverkare av instrument. Samband?

Anonym sa...

Vi får inte heller glömma vår käre svenske artist Mens Zelmerröv.

Wagner sa...

Men nog har väl han i mitten en vit skjorta?

Fick lite flashbacks av dom där kreationerna och hade en liknande skjorta själv. En blå eller röd...

Rune sa...

Det kanske är en självklarhet, men jag vill ändå rikta ett sökarljus på det två flankmännen från vilkas armar den städse närvarande bruna gasen stilenligt stiger.

Buster sa...

Men de är i alla fall glada, som dansband ska vara. Tänk på alla stackars klassiska musiker - för att inte tala dödsmetallare - som måste komma ihåg att inte le på scen eller nån annanstans. Så pinsamt det vore.

Anonym sa...

Skivans titel ligger perfekt placerad för att dölja vad den klåfingrige snubben i mitten pysslar med. Kameltåsvarning på snubben till vänster...Undrar om de spelade för en "selma"?
Måns Semmelröv..?

Anonym sa...

Haha... Det här blogginlägget är redan första träffen på Google om man söker på "Conny Selmers".

Anonym sa...

Vi suger, ingen gillar oss, ingen kommer på våra spelningar... Men vafan... Vi mal på ändå! Vi har ju inget bättre för oss, liksom!

Anonym sa...

Vilken otroligt modig rebellhandling av mannen till vänster i bild: SKÄGG! Man får en känsla av att han även är ute efter att överta ledarens vita... blus!

Anonym sa...

Jag tolkar titeln mer som en föraning om vad som kom a skall för de unga Janne Josefsson och Jan Guillou till vänster i bild.

Anonym sa...

Leendena minskar mer och mer från höger till vänster!

Kottvar sa...

Raptus kommenterade helt korrekt att Conn-Selmer är en tillverkare av instrument, närmare bestämt en USAisk träblåstillverkare. För att förvirra det lite räknas saxofon som träblås. För att förvirra det ytterligare finns det även en fransk saxofontillverkare som heter Selmer.

Anonym sa...

Stalvningskontrollen . :-)