2014-06-08

Tomtélius - Så'nt är livet


Detta var tänkt att bli ännu ett trevligt skivomslag med familjen Tomtélius, där de skulle hänga mysigt över en gärdsgård i ett lummigt område. Men sedan sist har det tillkommit en snubbe i bandet, som visst inte hunnit snappa upp Tomtélius gladsnälla image utan trodde att han spelade i en rebellisk missnöjesorkester. Mannen i mitten (som försökt kombinera comb-over med synth-lugg) körde därför på den mest råtuffa attityd han kunde frammana, med ett ansiktsuttryck som förmedlar "så'nt är livet, och jag hatar det".


Detta är Tomtélius NIONDE fullängdare, utav vilka jag för närvarande äger de fem värsta. Höjdarlåten på den här plattan är helt klart "Ja bränner dina brev", och detta främst för att den är över på bara drygt två minuter.

1983.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inte låta bli att slänga in visdomsorden: "-Det blir som man gör det..."

GöP sa...

Klockrent!

Anonym sa...

Hur kom apostrofen in i bilden?

Kristoffer Holmén sa...

"Så'nt" är en sammandragning av "sådant". De bortrationaliserade tecknen symboliseras med apostrof liksom i t ex "can't". Däremot är väl kerningen inte jättevacker...

Anonym sa...

Fel 125/s! Killen har annars världesn goaste flin men just nu kände han hur gottpåsen hade kilat sig in bland dom ohyvlade långstörarna och det gällde att hålla masken.

Anonym sa...

Anonym #2, du var mig en dum jävel. Att ifrågasätta en apostrof i ett av de försvinnande få dansbandsfallen där den faktiskt är betingad! Betyg: F (som i FAIL).

Wagner sa...

Tomtélius - Det är livet.

Vilken tomte som ligger bakom "Ja bränner dina brev" behöver knappast förtydligas.

Men okey då för att slippa spekulationer. Det är Ronnie Hellströms buttra brorsa.

Someone sa...

På den kontaktgrupp jag gick på förut fanns en kassett med Tomtélius. Jag och en kille brukade sitta och gapskratta åt falsksången. Måste säga att jag saknar det.

Someone sa...

Jag gick på en kontaktgrupp (verksamhet inom socialpsykiatrin) på Öland ett tag. Vi hade en kassett med Tomtélius där. Varför vet jag inte men det var väl för att vi brukare skulle ha något att skratta åt. Jag och en annan brukare lyssnade på denna kassett några gånger varvid vi skrattade så vi grät. "Elaineieieieieieeeee"...

Anonym sa...

Här har det hänt grejor sedan sist, Pappa Tomtelius har försvunnit och ersatts av en syster och svåger. De tre sönerna håller dock fortfarande ställningarna.