2014-06-27

Kenth-Erics


Alla ifrågasatte ljusförhållandena. En efter en ställde bandmedlemmarna ödmjukt trevande frågor till fotografen; vore det inte en bra idé att tända i taket? Kanske ta bilden på dagen? Eller kanske åtminstone dra ifrån de decimetertjocka militära mörkläggningsgardinerna? Till och med ägaren av den lilla hemma-puben (Janek Brugdestrut hette han, men det är irrelevant) kom in och tände en massa lampor åt dem, så där som mammor välmenande och irriterande gör "för att man ska se vad man läser" i tidigare behagligt lågmäld belysning.

Fotografen var dock oklädsamt självsäker och påstod gång på gång att det var mer än tillräckligt ljust för omslagsfotografering, och att den trötta gillestuge-baren var den perfekta platsen. "Man får väl lita på den som är proffs" tänkte Kenth-Erics, och lät proffset ta en bild som blev skitdålig.

Hela fotot blev dassigt och murrigt, men framförallt blev både Vladimir Putin och killen bakom bardisken så mörka att de knappt går att identifiera. Vladde står dessutom och stirrar blint ut i luften, och den lilla nätcylinder som fotografen hade vävt av halm och saliv och sedan hängt upp över bardisken blev en besvikelse även den.

I ett desperat försök att rädda upp situationen och få den alldeles för mörka bilden att verka avsiktlig så gjorde de även porträttbilderna på baksidan nattsvarta. Resultatet blev ett gäng bilder som inte ens de fotografer som letar efter Nessie, Den Förfärlige Snömannen eller WC-Ankan hade sett som tillräckligt tydliga.


En lite kuslig grej som de upptäckte först när skivan hade gått i tryck och de kunde titta noggrant på bilden var snubben bakom baren; han ingick ju inte alls i bandet. Det var någon random snubbe med såna där rejäla glasögon som man kan se Jupiters månar med, men det var ingen som kände igen honom.

1978.

14 kommentarer:

Anonym sa...

"rejäla glasögon som man kan se Jupiters månar med" Jag sktattar så jag gråter. Lysande!

Anonym sa...

"och den lilla nätcylinder som fotografen hade vävt av halm och saliv och sedan hängt upp över bardisken blev en besvikelse även den. " :^)

Fantastisk beskrivning överlag som lämnade mig asgarvande!!!

Wagner sa...

Vem är den mystiske mannen som trycker bakom gardinen? Man ser tydligt siluetten av en hatt!

Anonym sa...

Vet inte om det är något med hur stjärnorna står just nu, inspiration från fotbollen i Brasilien eller om det bara är skadeglädjen över att sommarvädret hittills varit rätt rutten, men det känns som Herr Dryck hittat storformen här.

Anonym sa...

Alltid klankas det på fotografen! Han satte två lyktor enligt tradition. Den vänstra skulle skapa relief och karaktär. Den som stod till höger, bakom fotografen var tänkt som upplättningsljus. Det hade blivit kanon om inte den slöfulle Putin med vänsterbenet, makligt dragit ur synksladden. Varför vet ingen förutom AA-gänget nästa veckoträff.

Anonym sa...

Aww, det är så gulligt... De står i någon korkad stackares billigt hemmasnickrade "pub" i källaren på någon taskig svensson-villa i någon grå bruksort i förskingringen. Och detta ansåg det vara ett världsvant och självsäkert omslag. Jaja, det gick säkert hem i folkparken i Brunflo.

Rosa sa...

har ni sett den lilla skrämda sköldpaddan längst ner?
Söt!

Stefan sa...

Sköldpaddan symboliserar farten på försäljningen av skivan

NickeK sa...

Undrar vilka guldkorn skivbolaget Nugget släppt i övrigt?

Anonym sa...

Um, ok...? Trevligt för dig om det är sant, antar jag.

Anonym sa...

Alltså, den enda rimliga tolkningen av den bildkompositionen är ju att bandet består av TRE killar, och så har fotografen ställt dit två statister för att skapa pubkänsla och gemyt. Det hade iofs inte heller varit så lyckat, men jag litar på att herr Dryck räknat rätt på baksidan och fått dem till fem och då... är det verkligen inget vidare omslag, nä. Jisses.

Nancy G-son sa...

Stackarn.

Anonym sa...

Hahaha! Jag skrattar så jag gråter!! Helt, helt underbart detta lilla stycke av reflektion och poesi. :-)

Someone sa...

Fotografen hade väl rymt från något mentalsjukhus eller varit duktigt påtänd för något sådant fotografi tar inte en normal och omdömesgill människa.