2014-06-13

Alpha Rowen - Earth cries


"Earth cries" är kanske att ta i en aning, för så stor spridning tror jag inte att denna skiva har fått. Men de få som drabbas av plattan gråter utan tvekan.

Detta är en skiva från 2003 som på ett utmärkt sätt demonstrerar hur hopplöst dåligt det kan se ut när man helhjärtat anammar den tekniska revolutionen utan att behärska den. Omslag som är kassa på just det här sättet hittar man i regel på CD-skivor med nollbudget, men i det här fallet är det en vinylplatta till min stora glädje. Omslaget består av ett kaotiskt osnyggt kollage av snodda bilder från Altavista, som någon niondeklassare klistrat ihop på datakunskapen i Paint Shop Pro. Titeltexten gjordes med en fräsig "3D Text Tool", till Alphas namn användes den förvalda texturen "bubbles" och hela rasket ser så kolossalt billigt ut.

Bilderna som klipptes ihop så illa föreställer en satellit (utan solpaneler, de var tydligen för bökiga att frilägga), Alpha som förgäves försöker fånga en fis, en stor halvgenomskinlig Alpha som leker tittut bakom jorden, en hopplöst utklippt explosion, en skrämmande bild av hur SD flygbombar hela världen från rymden, ett krigsfartyg på en suddig bild med jobbigt skarp vänsterkant och en annan suddig bild där några skjuter kanon medan en snubbe tar på sig ett förkläde. Nere i hörnet finner vi även skivbolagets logotyp som Alpha själv har ritat, troligen innan sexårskontrollen. Notera att loggan var tänkt att användas som etikett på skivorna, men så blidde det inte.

Kanske var den tänkt att heta "Ears cry", med tanke på hur olidligt surt det låter på plattan. Det verkar vara en av de där sällsynta produktionerna där alla inblandade hade lika dåligt gehör och därför inte reagerade på ostämda instrument, samplingar i fel tonart och sång som glider ut i smärtsamma dissonanser utan bara körde på i blindo.

2003.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar hur väl Alpha är frilagd också. Pixelhack i håret och hår som försvinner och sen dyker upp en bit därifrån, samt blått mellan och runt fingrarna plus blått sprut från ett av fingrarna. Klass!

Anonym sa...

En av fingrarna skulle det vara...

tove sa...

Mmhmm, jag älskar hur de satt in en rad av random Japanska tecken under "Alpha Rowen". Där står "chi fu mi ne chi me ma ra na ho" i katakana, som betyder absolut ingenting på Japanska heller. Det ger det hela en så skön känsla av gedigen globalism.

Anonym sa...

Pyramider, davidsstjärnor och haschplanta, en given kombo!
Kanonen, är inte det en svensk Bofors i Indien-Pakistan eller nåt?

Wagner sa...

Tecknen ovanför "Alpha Rowen" ser ut som en mix av arabiska och morse.

För övrigt så tycker jag det är dags för en dansbandsvecka.

Anonym sa...

Haha, helvete vad kasst! En lite annan typ av omslag än vad vi är vana att se här, men förbannat katastrofalt!

Anonym sa...

Angående de japanska tecknen så undrar jag om han inte har hittat något teckensnitt på internet där nån jävel har bytt ut A B C osv till random katakana och sen har Alpha trott att han kan få sitt namn på japanska med det. Jag har sett många exempel på folk som hittar sådana, skriver sitt namn med dem och sen går till tatueraren för att få sitt namn permanent ingraverat på "japanska", "kinesiska" eller motsv.

(Se här för en variant på detta.)

Anonym sa...

Kanonen är ingen Boforsprodukt, och definitivt inte FH77 som var föremålet för skandalaffären med Indien på 80-talet. Jag gissar att det är en amerikansk eller möjligen israelisk pjäs. Jänkarna brukar gilla den där ljusa sandfärgen som ökenkamouflage och israelerna kopierar dem i allt som har med militärteknik att göra.

Herr Dryck sa...

Wagner: Förra omslaget var en dansbandsskiva, och den kom upp för fem dar sen. Så du har faktiskt redan en dansbandsvecka.

Anonym sa...

Angående kanon: den som sitter på båten kanske kan vara en sån där Bofors 40 mm.

Anonym sa...

WTF?
Vilket slags musik innehåller plattan? Har otroligt svårt att föreställa mig vad det skulle kunna vara. New Age - reagge - kristet - världsmusik - fusion..?

Anonym sa...

Detta verkar vara från den.... andra låten stämmer bra in på beskrivningen!

https://www.youtube.com/watch?v=EnteLKejjDM