2014-05-22

Merengue na' ma'


Det här omslaget är nästan jobbigt pinsamt. De hade förstås sett omslaget till Herb Alpert's Tijuana Brass platta "Whipped Cream & Other Delights" som kom 1965, och tyckte att det kändes som en bra idé att haka på trenden "avklädda tjejer med mejeriprodukter". Problemet var att de inte hade Dolores från Herbs skivomslag, och tjejen de fick tag på lyckades de inte övertala att smeta in sig med grädden. De hade inte budget till en ordentlig studio, de hade inte någon som kunde skapa en tidlös läcker textdesign och tydligen hade de inte heller någon känsla för när det är dags att lägga ner en idé som är alldeles åt fanders.

Resultatet av alla dessa brister blev ett helt och hållet slemhinne-rosa omslag med ett genombull typsnitt, och mitt i står en kvinna med märklig benföring och bär på en klump fejk-grädde som håller på att glida ner på henne.

Tjejen tycker jag dock är tvärcool och riktigt kaxig, det är inte hon som bär skulden till den här katastrofen utan den som envisades med att försöka åka snålskjuts på ett klassiskt omslag och misslyckades så storslaget.

Från Skammens år 1977.

11 kommentarer:

Chimaera sa...

Men alltså, de där benen... det är lite en illusion i trompe l'oeil-klass, det högra är liksom både framför och bakom det andra samtidigt?!

Anonym sa...

Härliga kurvor på nederdelen, men hon skulle behövt vara lite mer framtung upptill för att få det riktigt proportionerligt. DD-kupa hade passat perfekt.

Anonym sa...

@Anonym: Du kan inte vara seriös, sorgligt att recensera modellens kropp.

Anonym sa...

Nä, för på den här bloggen kommenterar man aldrig hur folk ser ut.

Anonym sa...

@Anonym: Vad ska man recensera på en modell om inte kroppen? Hennes akademiska utbildning?

Henks692 sa...

Hade det varit en manlig modell hade det varit solklart ok att kommentera hans ytterst fula yttre. Det vet vi är inte ok om modellen är kvinnlig. Det är bara att acceptera!

Henks692 sa...

Med det menar jag inte att den här modellen skulle vara ful utan bara som orientering!

Miriam sa...

Är det inte maräng?

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Naturligtvis är det maräng. Det står ju så på omslaget...

Nancy G-son sa...

Det är ju sånt vi gör här. Bara ok när det gäller män asså?

AV sa...

Då kan ni kommentera den manliga varianten av Whipped cream and other delights. Spagetti sauce and other delights.
http://franklarosa.com/vinyl/BigImg/cooper.jpg