2014-05-13

André Hazes - Alleen met jou


André har bjudit in en blond dam på drink och eld. Det är smörigt så in i bomben, men hans förförelsechanser är inte skyhöga. Låt oss undersöka vad det beror på!

Till att börja med så är det inte vrålromantiskt att bjuda sin gäst på ett litet glas rödvin och sedan hälla upp ett stort glas sprit åt sig själv.
För det andra så har han på sig en tröja som de flesta hade sparat långt in i garderoben med syftet "den kan vara bra att ha när vi ska måla om taket".
För det tredje bär han en mycket liten spikklubba i en tunn kedja utanpå tröjan, och en liten diamant i höger örsnibb som varken sänder ut attraktiva eller tydliga signaler.
För det fjärde har han klippt sig hos damfrisörskan från helvetet, som givit honom en utmärkt frisyr för arbete med gaffeltruck eller folkilsken servering av skolmat.

För det femte och allvarligaste så misslyckas han kapitalt med att leverera en förförisk blick. Jag vet inte vad det är han tittar på, men inte är det kvinnans ögon. Kanske har hon en kort bekant sittande bredvid sig, kanske en varg. Ingen i hela världen vet. Men om ögonen är själens spegel så var hans nedstänkta med tandkräm den där kvällen, och om ögonen skulle vara djupa brunnar så var hans fördärvade sedan en granne försökte fixa egen bergvärme och fuckade upp grundvattnet för hela bygden.

En helt annan möjlighet är förstås att André är den som blivit inbjuden, och att han med sin lätt bortvända blick är mitt i ett generat avslag av damens raggningsförsök. Kanske har hon just kommit med något oförståeligt oanständigt förslag, kanske ifall André vill "skörda hennes frukter", vilket han tycker låter både otrevligt och intetsägande på samma gång.

Kvällen lär hur som helst ha slutat mycket tidigt. 

1985.

10 kommentarer:

roger sa...

Fantastiskt text!

Anonym sa...

Instämmer!

Anonym sa...

"...frisyr för arbete med gaffeltruck eller folkilsken servering av skolmat."

Haha, det är klockrent!

Anonym sa...

Wikipedia: André Gerardus Hazes (30 June 1951 – 23 September 2004) was a Dutch singer in a genre called levenslied ("song about life"), popular music about everyday life sung in the Dutch language.
Det kallas "C-rap" i dagligt tal, eller smörsång, om man vill vara snäll (men varför smör skall rackas ner på vet ingen).

NickeK sa...

Hundra mot ett på att den där brasan är en fejkdito.
Det ser ju ut som om han sitter på en stol medan hans dejt får sitta nere på golvet vilket kan förklara den nedåtvända blicken. Möjligtvis har hon ett frikostigt dekolletage som suger ner Andrés blick.
Det hade varit guld att få en utzoomad bild av scenen.

Anonym sa...

"Jag drar på mig min Adidaströja för kvällens romantiska dejt" said no one ever.

Stefan sa...

Sångaren söp tydligen mer eller mindre ihjäl sej så förmodligen tittar han på flaskan som står bredvid dejten. Med tanke på den nöjda minen är det mycket kvar i den...

Anonym sa...

Är det inte svenska dansband så dör kommentarerna ut innan de blivit tvåsiffriga. Fact of life.

Anonym sa...

Håller med om att spritsuget ger den här skeva blicken neråt golvet. Men han har ett grepp om damen som kan skada ligament och föranleda långvarig konvalecens. Att hon om tretti år kan visa sina barnbarn konvolutet och härleda sina krumma fingrars utseeende till seansen ger oss en baksida av att alltid stå först i kön då statister sökes för medverkan till popstjärnors PR.

Herr Dryck sa...

Anonym 21:59: Facebooksidan visar numera mycket tydligare de olika inläggens popularitet än kommentarsfältet. Just nu har denna plattan "gillats" 122 gånger och delats 15 gånger, långt mer än inläggen med Ludgo-Pelle, Brändöpojkarna och Curt Morténz till exempel. Detta är inte en dansbandsblogg, jag samlar på katastrofer i alla genrer.