2014-04-28

Kinells - Vilken skillnad...


Fem karlar sitter på huk, en ständig no-no när det skall fotograferas skivomslagsbilder. Men de fem skiljer sig väldigt åt.

Mannen längst till vänster påminner om He-Man och bjuder på en nipple-slip i sin våldsamt djupt skurna lokalvårdar-outfit.
Bredvid honom sitter sedan tre män som ser ut att kunna byta till vinterdäck på 3,07 sekunder. Varför ett sådant depåstopp-team är med i bandet är oklart.
Längst till höger finner vi slutligen… ja vad då.


Det är ett mysterium som sitter där. Ett enda myller av hår och skägg i den mest ogudaktiga kombination man kan tänka sig. Kom nu ihåg det faktum att han valt den där yetifrisyren, det där är inte något som man föds med hur många hundvalpar man än strypt i sitt tidigare liv. Nej, det där är något som han medvetet satsade på. Jag undrar vad han sa till frisören? Jag vill se ut som den där hårhögen på golvet? Jag vill se ut som en gran? Vad än han gav för direktiv så slutade det med en kaosfrisyr som gjorde hans huvud bredare än midjan.

För att göra klädtemat än mer ologiskt fick han dessutom en egen färg på mekaroverallen. Det logiska vore ju om alla hade likadana kläder eller var sin stil, men de valde att klumpa ihop några stycken och det blev helt konstigt. Det påminner om The Mighty Band som även de lyckades förvirra väldigt genom att para ihop några av medlemmarna med unison klädsel.

Här borde det ha tagit slut. Men tyvärr gjorde de en baksida också, där medlemmarna är tecknade. Detta gav dem helt nya, inte särskilt eftersträvansvärda egenheter.


Curt ser ut som en sönderrökt pundare ur ett danskt socialrealistiskt drama. Ragne ser ut som en tjock Sigourney Weaver eller någon skräckfilmskaraktär med en bajskorv på huvudet. Lasse är en enda stor haka med otäcka ögon. Lennarts frisyr har tonats ner på hans karikatyrteckning så att han ser mer sansad ut än i verkligheten, medan Hasse har fått vrålkassa tänder, inre blödningar runt ögonen och en kapuschong med pälskrage.

1976.

30 kommentarer:

Stefan Rydehed sa...

Skulle vara intressant om du någon gång gör ett reportage om dessa gossar (Tänker mest Lennart) och kanske bild på dem då/nu samt lite inside info.

Anonym sa...

Yeti frillan är utan tvekan en ung Christer Glenning, innan han slog igenom med trafikmagasinet.

BackstugeBengt sa...

Trodde baksidan var en teaser för kommande säsong 5 av 'The Walking Dead'.

Anonym sa...

Nu torkar jag snart ut. Har skrattat så jag gråter oavbrutet i 30 minuter. Klart bästa hittills! Jag förundras över hur du kan ha sådana här kalkoner sparade?

Stefan sa...

Uppseendeväckande frisyrer verkar ha varit ett adelsmärke för orkestern, se bara här:

http://www.svenskadansband.se/img-kinells-1974-3573.htm

Och sällan har väl en fram och baksida av ett skivomslag haft så olika stilar

Peter sa...

Har gått in och tittat på bilderna flera gånger nu och enda anledningen till att jag inte skrattar ihjäl mig är att killen längst upp till höger på baksidan ser ut som clownen i filmen Det. Han skrämmer mig.

Ruben Engzell sa...

En lika subtil som talande detalj är också att bofinken som står krediterad som ansvarig för "layout & tekn" har lyckats placera sin egen credrad så illa att den fått tryckas ihop på samma sätt som när en åttaåring ska skriva Citronsaft på en skylt och upptäcker att halva skylten redan fyllts vid Citr...

Herr Dryck sa...

Peter: Ja! Jag skrev "skräckfilmskaraktär" eftersom jag inte kunde bestämma mig för om han ser ut mest som clownen Pennywise från IT eller som Pinhead från Hellraiser.

Sören Olsson sa...

"Lennart" i bandet är ingen mindre än Lennart Olsson som senare startade upp KM studios i Karlskoga och har gjort många av de mest kända dubbade versionerna av svenska Disneyfilmer. Han har i dag betydligt mindre hår i ansiktet och på skallen.

Wagner sa...

Full pott på skorna också.

Baksidan är en föregångare till. http://fav-meth-head-of-the-day.com/faces-of-meth/

Anonym sa...

Om man läser på http://www.svenskadansband.se/img-kinells-1977-30.htm så verkar ju bilder vara från Skammens år 1977, vilket skulle kunna förklara en hel del.

Johan sa...

@Anonym 29 april 2014 08:09: Precis. Om låtarna spelades in under oktober och november 1976 verkar det osannolikt att man med den tidens analoga produktionsflöde (slutmix, master, pressning, repro och tryck) skulle fått ut sin "produkt" före jul/nyår 1976. Ergo Skammens År (tm) 1977!

Anonym sa...

Fantastiskt

X-pert sa...

When the Tain Comes Love Hurts.
Jojo!!

Anonym sa...

Han Lennart var, håret och dammet kring hakan till troots väldigt, väldigt söt.

GöP sa...

Eftersom undertecknad är 50+, så minns jag naturligtvis de hemska kreationer som många av 70-talsbanden iklädde sig i. Men sånt har man lyckligtvis lyckas förtränga i vis mån. När man besöker denna blogg så inser man snabbt att det inte var allt som var bättre för.

Wagner sa...

Ingen ny katastrof att kommentera så vi gräver vidare där vi står. Dom där 3:orna i hörnen, vad står dom för?

Här är 2:an och det lär betyda att det finns ett omslag med 1:or i hörnen. Varför numrera omslagen när titlarna ändå är olika? Så många frågor men inga svar. Antar jag...
http://www.tradera.com/item/340425/144250120/kinells-lp-vi-mots-igen-1976-vg-ovanlig

Anonym sa...

Ni skulle ha sett hur han med yetifrisyren såg ut innan han klippte sig! Därav skivtiteln "Vilken skillnad...".

Anonym sa...

Nån som vet hur skogstrollet ser ut idag? Vore lite smålustigt om han är flintis.

kyd.blogg.se sa...

Tur man satt på toaletten när man läste denna text.

Gustav sa...

Baksidesbilderna av Curt och Hasse (och i viss mån även Ragne, särskilt som han lirar bas) är väldigt lika Gene Simmons.

Anonym sa...

Lennart var ju inte urgammal när han härjade i dansbandsträsket. Ändå hade han redan tidigare hunnit med en karriär som barnskådis. Dess höjdpunkt var när han gjorde en tung roll i filmen Jumani: http://3.bp.blogspot.com/-WtiMA4Ugo8o/Ul16biSLXiI/AAAAAAAAAeQ/ebM3Zqb3Zqo/s1600/jumanji4.jpg

Anonym sa...

Men gud. Killen längst till höger ser ju ut som om mitt 16-åriga jag skulle haft långt hår och försökt odla skägg.

Och sedan HETER HAN LENNART OCKSÅ!

Fan, det är ju jag, i ett parallellt liv där jag försöker bli musiker och misslyckas.

Anonym sa...

Dom skulle heta Kennels ...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hahahaha Chewbacca med brillor....haha min mage...och ögon

Anonym sa...

Hahaha... episkt, tamigfan.. garvar läppen av mig!!

Håkan Grävarn sa...

påminner inte hårbollen lennart om den än mer hårige Jaap Dekker???

Martin sa...

Låt #1 heter i original "What a difference a day makes"...konstingt att inte göra mer research till ett skivomslag.

MVH
Martin