2014-04-04

Gillstrands - Vi ska ha kul i kväll


Där står Gillstrands på åkern. Notera väl att de säger att de ska ha kul ikväll. Du får inte följa med under några omständigheter, vilket de gör klart genom sin tuffa attityd.

Mannen på vänsterkanten har ett stenhårt ansiktsuttryck och händerna kaxigt i sidorna. Pojken i mitten är klart minst av dem alla, men i mobbargäng funkar det så att han ändå kan vara den dominerande karaktären så länge han har sitt tuffa gäng omkring sig. Han har ett klassiskt utestängande kroppsspråk och en min som säger "snygga byxor" med en sarkastisk ton som får de två högra männen att fnissa uppmuntrande.

Längst bak till vänster står han som är hur stor som helst och verkligt livsfarlig, men som ingen någonsin hört tala.

1976.

21 kommentarer:

Johnny Kjellberg sa...

Har du någon egen klass för abnorma kragar? Det där måste vara de största jag sett! Det måste finnas någon gräns där kragen som plagg övergår i väst, och de här snubbarna testar den onekligen till bristningsgränsen. För övrigt har du som vanligt rätt, utan att att hört en enda falsk ton från dessa så är jag HELT säker på att KUL är det sista man har efter att ha genomlidit alstret.

Spiring sa...

"Vi ska ha kul ikväll, grabben. Med dig."

Anonym sa...

Nja, "vi" kan väl även omfatta den eller de som läser på omslaget, eller?

Jag vet i alla fall att jag skulle ha hejdlöst kul tillsammans med Gillstrands.

Gustav sa...

Men hallå!? Kameltårna då?

Gustav sa...

För övrigt anar jag fotografens uppgivna röst före skjutningen: "Men vad fan, har ni olika skor allihop? Vet ni vad 'uniform' betyder? Okej, gå och ställ er i det höga gräset, så slipper nån se det i alla fall."

Wagner sa...

Dags att grästricket får en egen etikett. http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2014/03/teddy-boys-lite-av-varje.html

Anonym sa...

Grönt istället för blått och en hatt så hade de sett ut som irländska Leprechaun, speciellt han med skepparkransen.

Anonym sa...

De bistra minerna från de tre till vänster i bild, ger en kalla kårar: Dom verkar vara mycket bestämda över att de skall ha kul. Men vi förstår att det blir på deras sätt. De två till höger verkar antingen inte vilja förstå, eller så njuter de helt enkelt av vad som komma skall... Han längst till höger tycks vara förberedd och kör utan kallingar...

nada sa...

Snubben längst till vänster var utan tvekan träslöjdslärare i det civila... den skäggfrisyren är endast tillåten i det yrket. Å andra sidan är den obligatorisk där.

Anonym sa...

Albinon i mitten verkar ha fått byxans mittsöm att fördela kulorna på ett smärtsamt vis. Förmodligen är det anledningen till det plågsamma leendet.

Anonym sa...

Nej, det är de tre till vänster, Olle, Lasse och Nisse,
som ska ha kul -
därav de nervösa leendena
från Knut-Allan och Sven-Einar
som verkar veta vad som komma skall.

Anonym sa...

2:e från vänster påminner lite om snubben från "No country for old men" - han som hade ihjäl folk med en gastub. http://www.youtube.com/watch?v=OLCL6OYbSTw

GöP sa...

Herr Dryck har åter igen visat det. Gång på gång får vi se dessa jävligt hiskeligt frukansvärt fula kläder som de svenska dansbanden ikläder sig. Det måste vara rekord i fula kläder. Jag skäms nästan för att vara svensk i sådana här sammanhang.

Anonym sa...

utstyreeln är ju helt fantastisk, vem eller vilka klädskapare hade modet att klura ut dessa skapelser på sin kammare?

Wagner sa...

Han till vänster, har inte han varit med tidigare? Plöjt igenom hela bloggen snart men kan fan inte hitta fanskapet.

Så det är väl hjärnspöken då?

Anonym sa...

Vi ska inte hacka så hårt på "modeskaparna". Kravet från skattemyndigheten var att klädseln icke skulle vara användbar i privata sammanhang. Avdragsregler som plikttroget efterlevdes. Kan inte tänka mig att tvåan från vänster släpptes in på sina barns förskola med den här riggen.

Nisse sa...

Om ni som inte var med på 70-talet förundras över att folk såg ut så där frivilligt, så kan nu avslöjas att det inte var så. Det var sanktionerat från staten att alla måste ha utsvängda jeans och fånig frisyr. Annars skulle det ju inte förekommit, eller hur?

Anonym sa...

Wagner: Hela upplägget påminner i mitt tycke mycket om detta

http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2008/07/hasse-lewins-goa-skna-ltar.html

mannen till vänster kunde vara samma man ett par år tidigare...

Anonym sa...

Hahaha

Anonym sa...

Är det Anton Chigurh från 'No Country For Old Men' som står andra från vänster?

Singelmamman sa...

Tycker mig se att tvåan från vänster är Ola Ullsten.