2014-06-01

Dr. Jerry Falwell - Where are the dead?


De dystra omslagens kategori når verkligen en ny nivå med den här plattan. Motivet är nästan så deppigt det kan bli; bara ryggar och gravar i en genomtradig färgskala, och sedan en text som innehåller termen "de döda".

Hela skivan är en enda lång predikan av baptistpredikanten Dr. Jerry Falwell, som allvetande berättar för oss vad som händer efter döden. Med mäktig stämma predikar han sitt glada budskap:
There is a place of eternal damnation for the lost, where consciously they shall suffer forever.

Han gör också mycket tydligt att en del personer i lokalen där han predikar kommer hamna i jordens inre, och om du hamnar där så är det helt och hållet ditt eget fel. Senare gjorde han en platta som hette "Vem tycker om mig?" med svaret "inte en käft" och EP:n "Vad vill Gud säga mig?" där han berättar att "dina jeans är omoderna och du luktar gammal kompost".


Om det inte redan blivit uppenbart så kan jag tala om att Jerry var en riktig mysfarbror. Han predikade bland annat att segregation av svarta var Guds vilja, han försvarade apartheid och dissade både Nelson Mandela och Martin Luther King, ville ha ut muslimerna ur USA och hävdade att den kommande Antikrist skulle komma i formen av en jude. Jerry grundade även den kramgoa organisationen "The Moral Majority"; ett politiskt gäng som skulle få igenom nya sköna lagar mot abort, mot kvinnors rättigheter, mot homosexualitet och för censur av oliktänkande.

En bra grej med såna här universalgenier är att det är så lätt att få raka svar på svåra frågor. Jerry berättade bland annat att AIDS inte bara är Guds straff mot homosexuella utan mot alla i världen som tolererar homosexualitet, och bara två dagar efter 9/11 kunde han avslöja för världen att de skyldiga faktiskt var "the pagans, and the abortionists, and the feminists, and the gays and the lesbians". Hade amerikanerna bara lyssnat hade de sluppit hela tjafset med Usama och gänget.

Sent i livet tog han upp kampen mot barnprogrammet Teletubbies, då han menade att Tinky Winky var gay. Att en vuxen man tittar på Teletubbies, fantiserar om nallarnas sexuella preferenser och sedan väljer att ta rättslig strid mot det han fantiserat fram säger rätt mycket om snubbens vansinne. (Eller kanske om religion i stort.)

1972.

40 kommentarer:

Fredrik sa...

Med tanke på skivans titel så lästa jag först namnet som Dr. Jerry Farewell...

Wagner sa...

Är det vår herre själv som tagit bilden eftersom alla tittar upp i himlen?

Gustav sa...

Sista meningen är helt underbar och sammanfattar alla mina känslor för religiösa knäppgökar. Tack!

Anonym sa...

Jag håller 100% med allt som Falwell tyckte.

MadameG sa...

Så bra att man blir upplyst om att det är hans fru som är med på bilden så att man inte misstänker att det är en älskarinna...

X-pert sa...

Noterar att allt detta äger rum i lynchningens förlovade hemland och oxå huvudstad, Lynchburg. Den som är försedd med plåtmage kan studera detta fenomen på http://withoutsanctuary.org/ .
Riktigt äckligt faktiskt. Men det är väl sånt som händer efter lite lämplig förkunnelse. Halleluja!!

Anonym sa...

Om man inte fattar var de döda är när man står å glor på gravstenarna på en kyrkogård, så...

Anonym sa...


Man ska inte döma hunden efter håren.

Man ska inte gå över ån efter vatten.

Man ska inte kasta sten i glashus.

Man kan inte se skogen för alla träd.

Man kan inte se döingarna för alla gravstenar.

X-pert sa...

Jag återknyter till Lynchburg. Ingen skäms för att bo där? Tänk om vi skulle haft namn på städer i den stilen: Fallbileby eller Nackskottsköping. Vem hade velat bo där?
Som svar på frågan var de döda är: "hanging from the poplar trees" som Abel Meeropol skaldade.

H-son sa...

Suveränt kommenterat (som alltid), Mr Dryck ! Ännu ett exempel på att den extremkristna extremhögern i USA faktiskt är världens farligaste människor !!! Extremislamister - släng er i väggen !!! DETTA, gott folk, är ett hot mot era liv - inse det !!

Anonym sa...

Håller med H-son. Den som är intresserad av att se en ganska läskig dokumentär i ämnet Kristen extremhöger och rockmusik kan kika på http://www.youtube.com/watch?v=SAgyNdI8rG4
Denna gick på svensk television i början av 90-talet men fann den på youtube.

Queen Esther sa...

Alltid gulligt med äckel som vill relativisera islams brott och hävda att kristna är lika illa som eller värre än muslimer. För kristna i Staterna har ju verkligen halshuggit många otrogna, självmordsbombat många oskyldiga, stenat många våldtäktsoffer och bränt många skolflickor till döds på sistone.

H-son, vilken nolla...

Nisse sa...

Nu är det ju så att ALL form av extremism är fullständig idioti och livsfarligt, oavsett om den är religiös eller politisk.
Men den största faran är folk som inte kan tänka själv, utan bara går på allt som andra säger, för det är det som är förutsättningen för extremismen.
Därför är det skönt att det finns bloggare som Herr Dryck, som visar upp idiotin, visserligen inom ett smalt ämne, men ändå!

Tack Herr Dryck!

Anonym sa...

Kära queen Esther.

lär dig fakta, de kristna leder dödandet med ett par hundra miljoner liv före muslimer.

Låt inte islam hatet ta över ditt sinne. Hata alla de abrahamitiska mördarreligionerna. judar,kristna och muslimer är alla grenar på samma ruttna trä.

Gud finns inte och de abrahamitiska religionerna är bara en ide folk använder för att få mörda och lura andra

Anonym sa...

Um nej, ATEISTERNA leder massmördandet med rejält många miljoner. Ateister är smuts; mänskligt skräp som har Staten som Gud.

X-pert sa...

Ateofobi är fina grejer. Halleluja! Se följande exempel från föregångslandet i väster:

The constitutions of these seven US states ban atheists from holding public office:

Arkansas:

"No person who denies the being of a God shall hold any office in the civil departments of this State, nor be competent to testify as a witness in any Court."

Maryland:

"That no religious test ought ever to be required as a qualification for any office of profit or trust in this State, other than a declaration of belief in the existence of God; nor shall the Legislature prescribe any other oath of office than the oath prescribed by this Constitution.”

Mississippi:

"No person who denies the existence of a Supreme Being shall hold any office in this state."

North Carolina:

"The following persons shall be disqualified for office: First, any person who shall deny the being of Almighty God."

South Carolina:

"No person who denies the existence of a Supreme Being shall hold any office under this Constitution."

Tennessee:

"No person who denies the being of God, or a future state of rewards and punishments, shall hold any office in the civil department of this state."

Texas:

"No religious test shall ever be required as a qualification to any office, or public trust, in this State; nor shall any one be excluded from holding office on account of his religious sentiments, provided he acknowledge the existence of a Supreme Being."

Fina grejer som sagt.
På så vis kan man se till så att gudfruktiga personer fattar alla besluten om brandbombningar av Dresden, Hamburg och Tokyo, atombombningar av Hiroshima och Nagasaki. Förutom då Folkmordet på indianer. Halleluja!!

Anonym sa...

Den katolska kyrkans förbud mot abort och preventivmedel har dödat dubbelt så många människor som den värsta ateistiska terrorregimen (sovjet)

Anonym sa...

Ah, så trollet X-pert höll på nazisterna i WW2? Bra att veta...

X-pert sa...

Var inte född då. Vad nazisterna gjorde behöver ingen tveka om efter all bevisning, alla vittnesmål och erkännanden som framkommit. 6 miljoner dödade judar och allt det är accepterade fakta. Däremot behöver synen på Förgångslandets agerande under samma konflikt revideras. De var inga duvungar direkt.

Anonym sa...

...och ändå hade de lika gärna kunnat få vinna kriget, enligt dig. För inte skulle vi väl ha behövt bomba dem till underkastelse! Snyft! Vi kunde ha hållit händer och sjuingt Kumbaya istället!

Din äckliga Hitler-älskare...

X-pert sa...

Noterade du att jag visade viss sympati för japaner och indianer. Du glömde att skriva till äckliga Hirohito-älskare och Sitting Bull-älskare.

Ha det så bra din genomsympatiska och genomkloka medmänniska...

Anonym sa...

Naturligtvis älskar du den Hitler-allierade Hirohito också. Varför skulle du annars snyfta om bombningarna av Japan?

Indian-snyft är också bara idioti. Territorium har man bara så länge man kan försvara det. Så har det funkat i alla tider, punkt.

X-pert sa...

De som tänder ett ljus på Hiroshimadagen är alltså äckliga fascister. Det blir ganska många det.

Anonym sa...

Jerry måste vara en av världens läskigaste människor. Tur att han har Jesus, för ingen annan vill väl befatta sig med ett sådant jubelstolpskott.

Som alltid
eder underdåniga
Fru Sylt

Anonym sa...

Vill endast klargöra en sak: majoriteten av de som idag förföljs pga sin tro är kristna.
Ingen på denna tråd verkar ha kollat upp fakta utan skriver bara vad som för stunden känns rätt och riktigt. Googla för bövelen!
Den sekulära människorättsorganisationen Internationale Gesellschaft für Menschenrechte uppger att 80% av alla som utsätts för religiös diskriminering är kristna.
Open Doors har listat de värsta länderna när det gäller förföljelsen av kristna. Bl.a
Nordkorea, Somalia, Syrien,Pakistan, Irak, Kina, Afghanistan, Iran, Kongo, Saudi och Jemen.

Anonym sa...

Zappa drev frisk gäck med denna dåre i flera år! Alltid lika skoj!

Anonym sa...

Men hallå, herr Dryck! Med den sista parentesen buntar du ihop denne vettvilling med alla religiösa människor. Det må vara din åsikt, men det är ganska magstarkt för de ganska många kristna- inklusive jag själv- som tycker att dr. Falwells åsikter är fullständigt vidriga. Jag vet mycket väl att det finns gott om skrämmande/tragiska/löjeväckande individer i de troendes skara, och jag kan själv skratta åt många av dina kristna skivor där total brist på ironi och distans skapar ofrivillig komik. Men även satir kräver viss urskillning, t. ex. att kanske låta bli svepande bredsidor som din sista parentes (även om du garderar med ett "kanske"). Mvh Jonas

Someone sa...

Har mr. Falwell öht berättat hur sambandet ser ut mellan det han fördömer (vilket tydligen är det mesta) och 9/11?

Someone sa...

Passande att adressen på skivan är "Lynchburg, VA."

Someone sa...

Blott en fråga: Det står Dr. Jerry Falwell. Vad är psykot doktor i? Hat?

Someone sa...

Fredrik: Om det ändå hade varit så väl.

Someone sa...

Predikanten och hanses hustru ser misstänkt lika ut. Kan det vara så att de är syskon?

Someone sa...

Nej, Queen Ester, men diverse religiösa knäppgökar har bränt abortkliniker och en har t.om skjutit ihjäl en abortläkare.

Someone sa...

Dessutom kan man undra hur många liv katolska kyrkan har på sitt samvete med tanke på att den har varit så hårt emot preventivmedel.

Someone sa...

MadameG, tror du verkligen att det finns någon toka som vill bli hans älskarinna?

Fast iofs, det fanns ju någon som inte bara var prillig nog att vilja bli hans fru utan dessutom ha sex med honom. För det finns väl ändå ingen myndighet i detta universum som skulle anse honom för att vara en bra adoptivförälder?

Fast det kanske iofs var ett "shotgunwedding."

Someone sa...

Någon borde ha tvångsomhändertagit ungarna.

Someone sa...

Hoppas ungarna blev homosar eller gifte sig med svarta eller båda 2.

Someone sa...

Det roliga är ju att Tinky Winky senare "adopterades" av gayrörelsen.

Anonym sa...

Enl Open Doors m.fl så är de flesta som förföljs idag, kristna.
Den ism som tagit livet av flest människor är ateismen.
Someone- den där abortkliniken som brändes ned i USA hände nån gång på typ 80-talet.
Hur många människor mördas tror du i skrivandets stund,i t.ex ateistiska Nordkorea eller i muslimska Syrien?

Anonym sa...

aspirant
https://cdn.discourse.org/boingboing/uploads/default/71959/807a7ff8e7bf1a8e.jpg