2014-04-21

Dancemän - Varm korv boogie / Lycka till med nästa kille


Detta är ett riktigt risigt omslag på så många sätt. Det är ett tunt, sladdrigt pappersfodral med ett svartvitt tryck och allt skriker "lågbudget". Även motivet är våldsamt oglamouröst. Det är ett av mina favoriter bland band med hopplösa namn, "Dancemän", som varit i farten igen till min stora lycka.

Bilden föreställer en mycket liten korvkiosk som står i ett väldigt mörker, och framför den står tre obekväma herrar utklädda till salami eller smittkoppor. Kvinnan inne i kiosken är klädd i samma tema vilket rör ihop det hela en aning. Är hon också med i bandet, trots att de kallar sig "män"? Eller jobbar även de tre lurviga killarna i kiosken? Det hade känts både trångt och ineffektivt.

Hur som helst så står de tre killarna utanför kiosken med var sin korv i näven, den högraste är mitt i en uppställd överräckningsgest i sann statsbesök-anda. De två till vänster ser ännu mindre fagra ut, kanske för att de ombads tugga på korvarna i fotoögonblicket. Han längst till vänster halvblundar och har blivit alldeles mörk över kinderna så att han påminner om någon karaktär från Apornas Planet. Mannen bredvid är jättelång, påminner om Shaggy i Scooby Doo och ingen av dem vet var de ska göra av sin stela armar.De verkar åtminstone medvetna om sitt nederlag och önskar sportsligt lycka till med nästa kille istället.

1973.

17 kommentarer:

GöP sa...

Jag säger som Magnus Uggla: "Jag mår illa!

Börje Wringhed sa...

Tjejen i luckan är ju ganska snygg. Vad heter hon? Var kommer hon ifrån? Hur gammal är hon? Hon kan ju inte ha något med bandet att göra, en sådan puma blandar sig ju inte med lemurer och dromedarer som dessa.

Wagner sa...

Han till vänster har påssjuka. Behöver man inte vara läkare för att diagnostisera.

Anonym sa...

Ja korvförsäljar-damen såg ju trevlig ut åtminstone. Kan iofs vara hennes dekolletage som inverkar positivt på omdömet. Inte första gången det händer.

KeFor sa...

Hmm, man tycker att dom borde ha kunnat prestera ett lite mer påkostat omslag, sponsrade av CC och allt....

Anonym sa...

Ola-Conny i mitten?

Sorgfaagel sa...

Här stelnade man till lite... Mannen till vänster såg obehagligt bekant ut och efter lite detektivarbete kunde det konstateras att det visst var samma Jonny som vikarierade här på firman för ett par år sedan! En snäll men kanske aningen försynt man för sitt eget bästa. F.ö. kan jag meddela att mannen i mitten inte alls behöver vara särskilt lång(...)och att den stiliga kioskdamen verkar heta Gerd och faktiskt även hon vara en dansant man!

Carl Hult sa...

Killen till höger är misstänkt lik en viss trummis i Metallica. Nån bortglömd storebror eller kusin som inte fick vara med och leka riktig rock månne?

Anonym sa...

Jag fastnade lite på bandnamnet. Hur är det egentligen tänkt att man skall uttala det?
De groteska uppsynerna....de ser ut som clowner på rymmer och tjejen i kiosken kan möjligen vara en pop-cornförsäljare. Korvarna har de bara i händerna för att förvilla oss.

NickeK sa...

De fixade väl titlarna med den tidens hi-techverktyg: gnuggisar. Kerningen blev sådär.

Haz sa...

Uppenbarligen är det här uppföljaren till deras första succé:
http://www.tradera.com/item/340513/204127362/vinylsingel-med-dancman-1973
"Skilsmässa" och "The Fool on the Hill". Det är nästan så jag vill höra dem lustmörda McCartney...

Anonym sa...

Haa haaa!! Killen längst till vänster ser ju fan vanskapt ut!
Underbart fult omslag!

/Fru Sylt

Anonym sa...

Som jag ser det har långstören gnagt i sig korvens båda ändar inkl en rejäl brödklump. Precis då skulle ditkallad fotograf ta Bilden. Att försöka dölja korvsubstans med vibrödsdeg längst in i gommen är ju inte så där enkelt, vilket framgår..

Anonym sa...

En fundering. Är det klippdockor detta? Klädseln, framför allt deras byxor verkar vara av tillklippta pappersbitar. Är det bara ansiktena som är äkta? Varför inte fejka där också?

Anonym sa...

Det är en tjej till höger.
Punkt

John Eje Thelin sa...

Jag tycker mig ana att ansiktena är inklippta. Därav att det är nåt onaturligt över hela bilden.

Åsa Mild sa...

Eleanor Bodel in disguise! (Den "högraste").