2014-03-22

Teddy Boys - Lite av varje


HUR fasen tänkte de här? Frågorna är så många.

Varför Lucia-skärp knutna i rosetter kring halsen? Om Lucias skärp är menat att symbolisera hur blodet rann från knivhugget i magen får väl detta antas symbolisera någon slags dekapiteringsförsök mot Teddy Boys, eller kanske en hyllning till ymnigt näsblod.

Varför dessa sjuka små caper? Man kan tänka sig att de ville se ut som världens minst efterlängtade superhjältar som kan komma till undsättning när man har det lite för gött och behöver få sin dag förstörd fortast möjligt. Men det är ju inte ens fräna slängkappor de har på sig, att de ligger över axlarna förstör allting. Det är snarare sådana där midjelånga klippkappor som man får kring halsen hos frisören, fast felvända och med en läcker glitterbård.

Varför de små västarna under? Bestäm er. Och att knyta armarna i kors under kappan och halsbandet som mannen till vänster ser fantastiskt dumt ut som ni ser, som en sommarklädd Dracula eller någon som fått armarna amputerade. Att hålla händerna på ryggen som de två lirarna i mitten var inte heller någon hit, de ser ut att ha små röda pingvinvingar till armar.

Grattis Teddy Boys, ni ser ut som fem anskrämliga julprydnader.

1975.

28 kommentarer:

Chimaera sa...

Andra från vänster ser dessutom ut som om han ska svimma när som helst. Farlig lutning...

Anonym sa...

Aaaand we got a winner!!

GöP sa...

Herre Jävlar! Mycket gräsliga utstyrslar i stora mängder, har vi fått se här under årens lopp. Men detta tar, ta mig fan, priset.
Värre än så här kan det knappast bli. Eller kan det det?

Anonym sa...

Och allihopa saknar fötter. Och beträffande de tre till höger verkar de sakna även underkropp, byxorna ser helt platta och tomma ut!?

Ola sa...

Det här var tamefan inte bara lite, utan ruggigt mycket, av varje. På en gång. Tror inte jag vågar sova efter att ha sett Dracula längst till vänster. Jösses...

Wagner sa...

Lite av varje heter ju skivan och speglar ju omslaget väl.

Redan 1975 hade dom på känn att någon manisk person i framtiden skulle stapla garaget fullt med skivbackar och körde en helgardering. Ger mig fan på att vi kommer bli trackade för skorna, sa Teddy, så vi kör med både vida brallor och decimeter högt gräs för att knäppa fanskapet på näsan.

Anonym sa...

Jag tycker de slår Gert-Johnnys i klassen mest förfärlig utstyrsel!

Anonym sa...

*efterlängtade

Anonym sa...

Hur mycket jag än kollar så ser jag ingen gräns mellan väst och byxa. Betyder detta att väst och byxa i själva verket är ett enda plagg i ohelig kombination? Säg att det inte är så...

Anonym sa...

Har vi inte en antydan till en Roland också, näst längst till vänster?

Anonym sa...

Jag ska inte sparka på om som redan ligger, men lusten finns. Undrar över hur dom kan hantera gitarr, trummor och toalettbesök med vimplarna hangandes ända ner till charkvarorna?

Anonym sa...

Den här plattan måste du ha hittat nyligen va? För inte kan man väl hålla inne på en sådan här raritet i åratal. Den här skivan åker direkt upp på 10 i topp, with a bullet.

X-pert sa...

Namnet antyder att de aspirerar på att få hamna i sängen hos nån intet ont anande tonårstös. Bland nallar plyschgiraffer och andra mjukisdjur. Det ar bara det att det blir lite svårt med de kläderna att försvinna i mängden av kramdjur då farsan kommer på inspektion. Näsblodet lär förvisso inte synas mot det röda men desto bättre mot det vita.

Anonym sa...

Jag tycker också Roland näst längst till vänster - komplett med ett ansiktsuttryck som signalerar illasittande kalsonger.

Anonym sa...

Och det ÄR INTE västar!!! Det är bara den broderade paljettranden som bryllar ögat - finurligt!

Stefan sa...

Tror orkestern tänkte så här, "nu skall väl äntligen skattemyndigheten vara nöjd!"

Rampant sa...

Hur tillverkades egentligen dansbandskläderna? Bara 5 exemplar, någorlunda individuellt storleksanpassade. Ingen storsäljare på H&M precis. Är det förklaringen till varför den svenska teko-industrin lade ned runt ca 1980?

MadameG sa...

Seriöst, jag har aldrig tidigare haft en så stark önskan om att någon av de personer som finns på skivomslaget skulle höra av sig till Herr Dryck och lämna en förklaring till hur de tänkte vid fotograferingstillfället som just nu... Inte ens 1975 kunde väl detta ses som en okej orkesterklädsel? Även jag instämmer med funderingen från en tidigare kommentar, det verkar inte finnas någon byxlinning utan det verkar vara någon sorts "allt-i-ett" byxa och väst, varpå man undrar om skjortan också sitter ihop med detta plagg eller om den är separat?? Hur i göta petter fridens namn lyckas man få på sig ett sådant plagg och hur bär man sig åt när nöden är som störst... ??

Anonym sa...

"De här kostymerna är fritt utformade efter en verklig förlaga:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/26/Kardinaal_III_Danneels_en_Kasper.JPG/250px-Kardinaal_III_Danneels_en_Kasper.JPG

Inga småpojkar kom till skada under produktionen."

Anonym sa...

Var det inte James Brown som brukade komma in på scen med en slängkappa, som han sedan slängde av sig innan konserten började? Jag antar att Teddy Boys gjorde något liknande...fast lite med försiktigt svenskt.

X-pert sa...

James Brown hade en särskild betjänt som tog av honom capen. Här skulle det gå åt 5 betjänter. Skulle inte tro att gaget räcker till det.

Anonym sa...

Herrejävlar! Nu kan den här bloggen stänga ner. Det kan omöjligt finnas nåt som kan slå detta exemplar av ultimat smaklöshet.
Törs dessa individer gå på gatan som vanliga människor idag, eller smyger de omkring likt Fantomen på operan med dolda ansikten?

Anonym sa...

Det är något så äckligt som overaller med urringing! Inte västar. Paljetterna (så jävla 70-tal) förbryllar, som sagt!

Och ingen har nämnt skjortornas piratstuk med puffärmar! T.o.m. värre än i Seinfeld!

Teddy Boys (vilket menlöst jävla gruppnamn sen...) är de enda som kan utmana Gert-Johnnys när det kommer till klädseln! Fulare har jag sällan skådat.

Anonym sa...

Ett blogginslag jag skulle vilja se, om jag fick drömma, är att Herr Dryck söker upp personerna på omslagen och intervjuar dem på temat "hur i helvete tänkte ni"? Skulle passa utmärkt i det här fallet.

sjodan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

"Stopp,stopp grabbar!Skatteverket har godkänt svidarna som fantasikläder för längesen!"

Nisse sa...

Från Wikipedia:

"Teddy Boy (även Ted) är en brittisk subkultur vanligen representerad av unga män med kläder inspirerade av dandymodet under den edvardianska perioden, en stil som Savile Rowskräddare hade försökt återintroducera efter andra världskriget. Subkulturen började i London på 1950-talet, och spreds snabbt i Storbritannien, och blev snart starkt förknippat med rock and roll. Ursprungligen känt som Cosh boys, så myntades namnet Teddy boy 1953 när Daily Express förkortade Edwardian till Teddy."

Yeah! rock and roll! Precis vad man tänker på!

Christer Ångman sa...

Är inte detta ett gammalt dansband från Göteborgstrakten ??